انتظار ما از دولت این است که درباره شبهاتی که درباره ادغام ۵ بانک در بانک سپه به وجود آمده است، شفافسازی کند. بحثهایی وجود دارد و اعلام میشود که این بانکها که قرار است ادغام شوند زیان ده بودهاند و در بیلان آنها ضرر نشان داده میشود و حالا قرار است ادغام شوند؛ درخواست ما این است که بانک مرکزی در این خصوص شفاف و روشن اظهارنظر کند
به گزارش
تابناک اقتصادی؛ چهل و هشتیم و آخرین جلسه هیات نمایندگان دور هشتم اتاق تهران صبح امروز برگزار شد. مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران در این جلسه گفت: «باوجوداینکه سال ۱۳۹۷ سالی دشوار ازنظر اقتصادی بود بهخصوص ۶ ماهه ابتدایی سال که با بههمریختگی اقتصادی، بخشنامههای متعدد و بحران ارزی روبهرو شدیم؛ ولی دیدیم که اهالی کسبوکار با تمام این مشکلات مشارکت گستردهای در انتخابات داشتند و این نشان از آگاهی آنها دارد.
رئیس اتاق تهران به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی و در آخرین جلسه از هشتمین دوره هیات نمایندگان اتاق تهران درخواستهایی را از دولت مطرح کرد.
خوانساری، گفت: «موضوعی که بارها و بارها در جلسات هیات نمایندگان به آن اشارهشده و بار دیگر هم باید به آن بپردازم بحث ارز و تکنرخی کردن آن است. برای جلوگیری از ایجاد رانت و فساد تأکید میکنیم که باید به چند نرخی بودن ارز پایان بدهند؛ وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی، نیمایی، سنا، آزاد در بازار ایجاد رانت و فساد میکند و واقعاً اقتصاد را دچار مشکل میکند و خواهش ما از دولت و بانک مرکزی این است که هرچه سریعتر بحث تکنرخی کردن را به سرانجام برسانند. بررسیها نشان میدهد اگرچه دولت برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده است، ولی شاهد تورم بالای ۳۵ درصد در برخی از این کالاها بهخصوص در شهرهای کمتر توسعهیافته هستیم و این نشان میدهد که اگرچه ارز دولتی دادهشده، ولی به دلایل مختلف این کالاها باقیمت واقعی به دست مصرفکنندگان نرسیده است. اکنونکه در مصوبه مجلس ۱۴ میلیارد برای ارز کالاهای اساسی تخصیص دادهشده است و دولت باید تصمیمگیری کند، انتظار ما این است که دولت با توجه به این بودجه مدیریت قیمت ارز را بر اساس واقعیتهای بازار بر عهده بگیرد و واقعاً یارانهای که بهصورت نقدی قرار است پرداخت شود به افرادی که نیاز دارند در هر دهکی تخصیص داده شود و اقتصاد بتواند با یک ارزی به قیمت ثابت، وضعیت سالمتری داشته باشد.
او به مشکل دیگر اقتصاد کشور که دولت باید در جهت حل آن گام بردارد اشاره کرد و گفت: دومین نکتهای که انتظار داریم این است که دولت محترم هر چه سریعتر درباره حاملهای انرژی و سوخت بهخصوص بنزین تصمیمگیری کند و باید جلوی هدر رفت منابع کشور گرفته شود. همچنین سومین انتظار ما از دولت این است که درباره شبهاتی که درباره ادغام ۵ بانک در بانک سپه به وجود آمده است، شفافسازی کند. بحثهایی وجود دارد و اعلام میشود که این بانکها که قرار است ادغام شوند زیان ده بودهاند و در بیلان آنها ضرر نشان داده میشود و حالا قرار است ادغام شوند؛ درخواست ما این است که بانک مرکزی در این خصوص شفاف و روشن اظهارنظر و اعلام کند که آیا این بانکها سود ده بودهاند و یا زیان ده؟ و اگر قرار است دولت ضرر و زیان آنها را تأمین کند، از چه منبعی هست آیا قرار است مجدد مثل مؤسسات مالی و اعتباری از پول مردم این زیانها جبران شوند یا اینکه اصلاً بحث ضرر و زیان مطرح نیست؟ من فکر میکنم برطرف کردن این شبهات در ذهن و افکار عمومی یکی از مهمترین نیازهای جامعه است و خواسته بخش خصوصی و فعالان بخش خصوصی هم است.»
خوانساری همچنین به موضوع خودروسازان هم اشاره کرد و گفت: «ظاهراً قرار است دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان به خودروسازان پرداخت کنند که بتوانند یکمیلیون خودرو تولید کنند، خودرو ارزان و این جای سؤال دارد که اگر این خبر درست باشد این منبع از چه محلی قرار است تأمین شود؟ بر چه اساسی قرار است چنین چیزی داده شود؛ البته آقای فیاض (معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانها) که الآن در جلسه هستند این موضوع را رد میکنند و خدا کند که نباشد، ولی باید شفافسازی صورت گیرد و برای پولهایی که از جیب مردم خارج میشود، سؤالهای جدی وجود دارد.»
منبع: اتاق تهران