معمای اجرای قانون تغییر ساعت و ارائه پاسخ هایی به آن

مرکزپژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به زیر و بم موضوع اجرای قانون تغییر ساعت و ارائه پاسخ هایی به آن پرداخت.
کد خبر: ۸۸۵۵۳۳
|
۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸ 13 March 2019
|
12756 بازدید

دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «معمای اجرای قانون تغییر ساعت و ارائه پاسخ‌هایی به آن» آورده است؛ بیش از یکصد سال از آغاز طرح تغییر ساعت (بهره‌گیری از روشنایی نور روز DST )، سپری شده ‌است اما در سال‌های اخیر، آثار مثبت و منفی اجرای این طرح بارها مطالعه شده است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد، میزان اهمیت نسبی آثار مثبت یا منفی در گذر زمان موجب شده است، کشورها نسبت به تداوم اجرای طرح تغییر ساعت و یا ملغی شدن آن بازاندیشی کنند که در این میان می‌توان به کشورهای آلمان، انگستان،‌ فنلاند، سوئد و برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا اشاره کرد.

این گزارش می افزاید مهم‌ترین دلیل مدافعان عدم اجرای طرح تغییر ساعت، آثار سوء آن بر سلامتی افراد است که ناشی از تغییر زمان خواب افراد و لزوم تطابق آن با زمان خورشیدی است.

گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تصریح می کند آثار منفی مطرح شده از سوی مخالفان این طرح که عمدتاً اروپایی بوده‌اند، در مورد ایران صدق نمی‌کند، زیرا جامعه ایران، فعالیت‌های روزانه خود را علاوه بر زمان محلی، با زمان خورشیدی نیز تطبیق می‌دهد. این موضوع ریشه در اعتقادات جامعه اسلامی به ضرورت ادای فرایض توصیه شده در دین مبین اسلام دارد.

بر اساس این گزارش ، اجرای تغییر ساعت در ایران سهم قابل توجهی در صرفه‌جویی مصرف انرژی الکتریکی دارد. بررسی‌های انجام شده طی سال‌های ۱۳۹۳ الی ۱۳۹۷ نشان می‌دهد با اجرای این طرح، حدود ۵ درصد از کل انرژی الکتریکی مصرف شده صرفه‌جویی صورت گرفته است که ارزش سوخت صرفه‌جویی شده این میزان به طور متوسط سالیانه معادل ۳۲۰ میلیون دلار بوده است. بنابراین پیشنهاد می‌شود، اجرای این طرح همچون سنوات گذشته برای سال‌های آتی نیز تداوم یابد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟