به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۳ اسفند ۱۳۰۷، قانون آزاد شدن ورود نقره به کشور از تصویب مجلس گذشت.
۲۳ اسفند ۱۳۲۹، سفارت انگلیس طی یادداشتی نسبت به ملی شدن صنعت نفت در کمیسیون خاص نفت اعتراض و تقاضا کرد که دولت ایران قرارداد نفت را فسخ نکند.
۲۳ اسفند ۱۳۳۴، چاه شماره ۳۶ نفت در آغاجاری توسط مهندسان ایرانی به نفت رسید. این چاه روزانه ۲۳۸ هزار بشکه نفت میدهد.
۲۳ اسفند ۱۳۴۶، کارخانه ذوب آهن بنیانگذاری شد.
۲۳ اسفند ۱۳۴۸، اتاق صنایع و معادن و اتاق بازرگانی در هم ادغام شدند و دکتر طاهر ضیایی به ریاست آن انتخاب شد.
۲۳ اسفند ۱۳۵۱، الکسی کاسیگین نخست وزیر شوروی در رأس یک هیات ۳۴ نفره از مقامات بلندپایه کشورش برای شرکت در مراسم افتتاح کارخانه ذوب آهن اصفهان به تهران آمد.
۲۳ اسفند ۱۳۹۰، دولت ژاپن با انتشار بیانیهای اعلام کرد بانک تجارت ایران را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده و مبادلات مالی با این بانک را به حالت تعلیق در آورده است. به دنبال اعلام تحریمهای بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در ماه ژانویه، دولت ژاپن، سومین بانک بزرگ ایرانی را به دلیل ادعای مشارکت این بانک در توسعه فعالیتهای هستهای تهران، در لیست سیاه قرار داد.
۲۳ اسفند ۱۳۹۵، آمارهای بانک مرکزی نشان داد رشد فصلی اقتصادی، پس از ۵۵ فصل (حدود ۱۴ سال) به سطح دو رقمی رسیده است. براساس آمارهای این نهاد، رشد اقتصادی در ۹ ماه نخست سال ۹۵، ۱۱.۶ درصد و رشد اقتصادی فصل پاییز ۱۵.۷ درصد ثبت شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.