یک دامپزشک گفت: ماهی قرمز یا همان ماهی طلایی کوچولو که مهمان سفره هفت سین بوده انتقال دهنده بیماری است.
به گزارش «تابناک» جواد دریاباری در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه ماهی قرمز یا همان ماهی طلایی که درفرهنگ ما جا افتاده و سر سفره هفت سین هر سال نوروز میبینیم در کنار زیباییهایی که دارد انتقال دهنده یکسری بیماریها است، اظهار کرد: رعایت نکردن مسائل بهداشتی امکان ابتلا به بیماریهایی برای جامعه انسانی از جمله انواع عفونتها، تورم دستگاه گوارش، اسهال و سل پوستی از این نوع ماهی متصور است.
وی در مورد ماهی قرمز، زبرا یا سایر فرآوردههای دریایی که برای سفره هفت سین خریداری میشوند، گفت: ماهی سالم باید تحرک زیاد داشته و زخمی بر روی بدن نداشته باشد، بعلاوه بالههایی ایستاده و دمی کشیده داشته و ورم کرده و یا به پهلو خوابیده نباشد.
این دامپزشک با اشاره به اینکه مردم ماهی قرمز را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند، خاطرنشان کرد: توصیه میشود برخی فرآوردهها مانند حلزون سی بی یا لاک پشت گوش قرمز به علت انگل موجود در آنها به هیچ عنوان خریداری نشود.
دریاباری تصریح کرد: ماهی زبرا از گونه ماهیان مهاجم بوده و ناقل بیماریهایی است که به محیط زیست آسیب وارد میکند.
وی با بیان اینکه به هیچ عنوان در پایان تعطیلات نوروزی ماهیان زینتی در رودخانههای محلی و دریا رهاسازی نشود، یادآورشد: گونه ماهی زبرا به دلیل اینکه میتواند لارم یا بچه ماهیهای دیگری که در حیات وحش بوده به عنوان منبع غذایی بخورد باید در فضاهای مشخص شده رهاسازی شود.
این دامپزشک با اشاره به اینکه ماهی زبرا ناقل بیماری "کی اچ وی" یا "ویروس کوی" بوده که ماهیان گرمابی را شدیدا تهدید میکند، اظهارکرد: ما در مازندران از نظر منابع ماهیان گرمابی شرایط بسیار خوبی داریم اگر این ماهیان بتوانند بیماری را به منابع آبی و آبندانهای ما انتقال دهند خطر جدی برای صنعت آبزی پروی و به خصوص ماهیان گرمابی ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه ماهیان گرمابی در زمینه صنعت اقتصاد به خصوص در روستا بسیار برای مردم مهم بوده، گفت: شایع شدن بیماری راهکاری جز معدوم سازی ندارد مثلا آبندانهایی که ۱۰۰ تن تولید دارد باید معدوم شده و این روند بسیار طاقت فرسا و گریبان گیر افراد، جامعه و متصدیان مربوطه میشود.