واکنش روسیه و ترکیه به تصمیم آمریکا در خصوص بلندیهای جولان، نابودی هسته مرکزی داعش در افغانستان، شکایت قطر به آژانس انرژی اتمی علیه نیروگاه اتمی امارات و تهدید فرانسه برای حمله به سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تصمیم خطرناک ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از ۵۲ سال، زمان آن رسیده است که ایالات متحده کامل حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت بشناسد.
وی با بیان اینکه این منطقه اهمیت و ضرورت راهبردی و امنیتی برای رژیم صهیونیستی دارد نوشت، این اقدام در حمایت از «ثبات منطقه» است.
پیشتر رسانه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در گزارشی به نقل از منابع آگاه در سرزمینهای اشغالی و آمریکا اعلام کرده بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به احتمال زیاد هفته آینده حاکمیت صهیونیستهای اشغالگر بر بلندیهای جولان اشغالی سوریه را رسما اعلام میکند.
بر اساس اعلام این رسانه، منابع مذکور که نخواستند به دلیل عدم اعلام رسمی این موضوع نامشان فاش شود، در این باره گفتهاند، این اقدام در دیدار دوشنبه آینده بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در کاخ سفید به انجام میرسد.
گفتنی است، بلندیهای جولان اشغالی، بخشی از استان قنیطره سوریه است که رژیم صهیونیستی سال ۱۹۶۷ در جنگ شش روزه آن را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را به عنوان بخشی از قلمرو خود اعلام کرد؛ این در حالی است که سازمان ملل و شورای امنیت این ادعای رژیم صهیونیستی را رد کرده و همیشه در قطعنامههای خود، جولان را بخشی از خاک سوریه و منطقه اشغالی اعلام میکنند.
واکنش روسیه و ترکیه به تصمیم آمریکا در خصوص بلندیهای جولان
عضو مجلس روسیه اعلام کرد، مسکو هرگز حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت نخواهد شناخت.
«مولود چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه نیز در این خصوص گفت: قصد ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان، باعث خشونت بیشتر در منطقه خواهد شد. ترکیه از تمامیت ارضی سوریه حمایت میکند.
نابودی هسته مرکزی داعش در افغانستان
«نصرت رحیمی»، سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: هسته مرکزی داعش در این کشور نابود شده است.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان در یک نشست خبری، با اشاره به دستاوردهای نظامیان افغان در سال 1397 افزود: نابودی هسته مرکزی داعش و هلاکت «سعد ارهابی» فرمانده کل تروریست های داعش در افغانستان از دستاوردهای نظامیان افغان در سال جاری است.
وی افزود: همچنین 650 تن از افراد کلیدی، فرماندهان، استانداران و فرمانداران خودخوانده گروه طالبان در عملیات امسال نظامیان افغان کشته شدند.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: نظامیان افغان در سال جاری بیش از شش هزار و دویست عملیات مشترک و مستقل اجرا کردند که در این عملیات، بیش از چهار هزار حلقه مین و هزار و هفتصد قبضه سلاح دشمن نیز کشف و ضبط شد.
پایگاه اصلی گروه داعش در استان ننگرهار در شرق افغانستان است و مقامات محلی افغان از گسترش نفوذ داعش به سایر استان های شرقی این کشور به ویژه کنر خبر می دهند. چند ماه پیش نیز گزارش هایی مبنی بر انتقال دوهزار و پانصد داعشی از سوریه به مناطق مرزی افغانستان و پاکستان منتشر شد.
شکایت قطر به آژانس انرژی اتمی علیه نیروگاه اتمی امارات
دولت قطر اعلام کرد، نیروگاه هستهای براکه، که در دست احداث در امارات است، تهدیدی خطرناک برای ثبات منطقهای و محیط زیست تلقی میشود.
بنابراین، روز گذشته وزارت خارجه قطر در نامهای به «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تأکید کرد، قطر «نگرانیهای زیادی در ارتباط با راهاندازی نیروگاه اتمی واقع در براکه دارد.»
وزارت خارجه قطر همچنین از آمانو، خواستار یک چارچوب برای امنیت هستهای در منطقه خلیجفارس شده است.
در این نامه آمده است: «دولت قطر هیچگونه همکاری بینالمللی با کشورهای همسایه در ارتباط با برنامهریزی جهت مواجهه با فاجعهها، بهداشت و سلامت و حمایت از محیط زیست نمیبیند و این مسأله تهدیدی جدی علیه ثبات منطقه محیط زیست آن است.»
امارات هر گونه مشکلات ایمنی در نیروگاه اتمی براکه را رد میکند.
در دسامبر 2009، شرکت انرژی هستهای امارات (ENEC) طی قراردادی با شرکت برق کره معروف به «کپکو»(KEPCO) با رقم پیشنهادی 20 میلیارد دلار، توافق برای ساخت اولین نیروگاه هستهای در امارات صورت گرفت.
ابوظبی احتمال داده است، فعالیت نیروگاه براکه در سال 2020 آغاز شود. این سومین بار است که موعد راهاندازی این نیروگاه به تعویق میافتد.
تهدید فرانسه برای حمله به سوریه
وزیر دفاع فرانسه در اظهاراتی خصمانه تأکید کرد، اگر شرایط ایجاب کند، پاریس دوباره سوریه را هدف قرار خواهد داد.
به گزارش جریدة الفجر، فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه گفت: من یک پیام گسترده و ساده دارم: ما در آنجا خواهیم بود نه فقط برای جنگهای امروز بلکه برای جنگهای فردا.
وی ادامه داد: زمانی که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرد، فرانسه و انگلیس و ایالات متحده حملات دقیقی را به تأسیسات شیمیایی وارد کردند. اگر لازم باشد باز این کار را خواهیم کرد.