حمله بی سابقه ماهاتیر محمد به اسرائیل، دیدار سهجانبه سران عراق، مصر و اردن، انهدام یک فروند پهپاد آمریکایی بر فراز «صنعاء» یمن و حمله پامپئو به حزبالله در دیدار با رهبران لبنان از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آماده باش ارتش اسرائیل در بلندیهای جولان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ به گزارش فلسطین الیوم، ارتش رژیم صهیونیستی در بلندیهای جولان اشغالی به حالت آماده باش درآمده است.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی، شمار زیادی از تکتیراندازان و جنگافزارهای خود را امتداد مرزهای جولان مستقر کرده است.
قرار است روز دوشنبه، ترامپ در جریان سفر بنیامین نتانیاهو به آمریکا و بازدید از کاخ سفید، حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای اشغالی جولان را به رسمیت بشناسد؛ اقدامی که با اعتراض و محکومیت گسترده عربی و بینالمللی همراه بوده است.
حمله بی سابقه ماهاتیر محمد به اسرائیل
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی که به پاکستان سفر کرده است، گفت: «مالزی نمیتواند رژیم اسرائیل را به رسمیت بشناسد، زیرا این رژیم با اشغال سرزمینهای دیگران تأسیس شده است».
به گزارش رسانههای پاکستانی، نخست وزیر مالزی گفت، اسرائیل به قوانین بینالمللی پایبند نیست و به اشغال سرزمین های فلسطین و شهرک سازی در آنجا ادامه می دهد.
ماهاتیر محمد افزود: «نمی توان سرزمینهای دیگران را غصب کرد و یک رژیم در آن تشکیل داد».
این اظهارات نخست وزیر مالزی در حالی مطرح شده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز گذشته در ادامه مواضع غیرمنطقی و چالشبرانگیز خود، خواستار به رسمیت شناختن اشغالگری تلآویو بر جولان سوریه شده است.
رژیم اشغالگر قدس، که طی جنگهای خود با کشورهای عربی، بخشهای گستردهای از اراضی این کشورها از جمله بلندیهای جولان سوریه، رود اردن، مزارع شبعا در لبنان و صحرای سینا در مصر را (البته اراضی سینا بازپس گرفته شد) به اشغال خود درآورد، به صراحت بر اشغال دایمی جولان تأکید کرده؛ موضعی که از حمایت آشکار دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برخوردار شده است.
دیدار سهجانبه سران عراق، مصر و اردن
روز شنبه، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در اولین سفر خارجی خود از زمان تصدی نخست وزیری وارد قاهره شد.
قرار است در این سفر، وی نخست نشست دوجانبهای با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر برگزار و سپس با پیوستن عبدالله دوم پادشاه اردن، نشست سه جانبهای با سران سه کشور برگزار کند که طی آن مقامات بلندپایه سه کشور در خصوص راههای توسعه روابط و همکاری در تمام زمینه هایی که به منافع ملتها و کشورهای یاد شده خدمت می کند و از امنیت، ثبات و شکوفایی اقتصادی برای تمام ملت های منطقه حمایت می کند، به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
نخست وزیر عراق همچنین با مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر دیدار میکند. وی در صدر استقبال کنندگان از عبدالمهدی قرار داشت. عبدالمهدی همچنین چندین نشست سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در مدت حضور خود در مصر انجام خواهد داد، سفر نخست وزیر عراق به مصر دو روزه است.
بر اساس گزارش شبکه الفرات، سفر نخست وزیر عراق به مصر در چهارچوب رویکرد دولت عراق بری برقراری روابط و همکاری متوازن و سازنده و مبادله منافع و تقویت جایگاه عراق و نقش محوری آن در محیط پیرامونی عربی و منطقه ای و تحقق خواسته های مردم عراق در حمایت از امنیت و ثبات کشورشان و افزایش فرصت های سازندگی، بازسازی، سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی قرار دارد.
عبدالمهدی پیش از این سفر، در بیانیهای گفته بود، به مردم عراق تعهد داده تا پیش از پایان اقدامات ضروری برای اجرای برنامه دولتی، کشور را ترک نکند و سفر کاری مهم به کشور برادر بزرگ، مصر به دعوت رئیس جمهور السیسی را بارها به تأخیر انداخته بود.
انهدام یک فروند پهپاد آمریکایی بر فراز «صنعاء» یمن
به گزارش العالم، سامانههای ضدهوایی یمن یک فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را در آسمان شهر «صنعاء» سرنگون کردند.
بر اساس این گزارش، این پهپاد پیشرفته آمریکایی از نوع MQ1 (پرداتور) بود که جمعه شب با شلیک مستقیم سامانههای پدافندی ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر فراز منطقه همدان صنعا هدف قرار گرفت.
این پهپاد جاسوسی، که قابلیت حمل و شلیک موشک دارد، توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و وزارت دفاع (پنتاگون) مورد استفاده قرار میگیرد.
طول این هواپیما بیش از هشت متر، ارتفاع آن ۲ متر و طول بالهای آن بیش از ۱۴ متر، وزن بدون موشک آن ۵۱۲ کیلوگرم و برد آن هزار و ۱۰۰ کیلومتر است.
حمله پامپئو به حزبالله در دیدار با رهبران لبنان
وزیر خارجه آمریکا، که به لبنان سفر کرده در جریان این سفر و در دیدار با مقام های دولت و پارلمان لبنان، در ادعاهایی خصمانه علیه حزبالله لبنان، این جنبش را «مانعی در برابر آرمان های فلسطین» خواند.
به گزارش سایت روسیاالیوم، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفرش به بیروت با وزیر خارجه، رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان لبنان دیدار کرد.
مایک پامپئو در دیدار با جبران باسیل، همتای لبنانی خود مدعی شد: حزب الله مانعی در برابر آرمانهای ملت فلسطین و حملات مسلحانه آن مغایر با منافع ملت لبنان است.
باسیل نیز به نوبه خود عنوان داشت: حزب الله، حزبی لبنانی و حزب منتخب مردم است. لبنان هرگز پناهگاهی برای تروریسم نبوده، بلکه در برابر آن مقاومت کرده است.
ریاست جمهوری لبنان نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: میشل عون، رئیس جمهوری این کشور در دیدار با وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که حزب الله یک حزب لبنانی بوده و از محبوبیت مردمی برخوردار است.
عون در این نشست به پامپئو گفت: حفظ وحدت و صلح ملی اولویت ماست و حزب الله حزبی لبنانی برخاسته از ملت است و یکی از قشرهای اصلی کشور به شمار میرود.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان نیز در دیدار با مایک پامپئو، اهمیت حفظ ثبات لبنان و لزوم حل موضوع مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی را که شامل منطقه اقتصادی ویژه لبنان میشود، بررسی کرد.
در این دیدار، وزیر خارجه آمریکا، تمایل کشورش به کمک به تلاشهای سازمان ملل در بررسی موضوع مرزهای دریایی را ابراز کرد.
دفتر پارلمان لبنان اعلام کرد، در این مذاکرات، نبیه بری به تحریمهای آمریکا علیه حزب الله و پیامدهای منفی آن بر لبنان و مردم این کشور اشاره کرد و اینکه حزب الله، حزب لبنانی است که در پارلمان و دولت حضور دارد و مقاومت حزب الله و مردم لبنان به سبب اشغالگری مستمر اسرائیل در اراضی لبنان است.
سعد الحریری، نخست وزیر لبنان نیز به دیدار وزیر خارجه آمریکا رفته و با او درباره تحولات و اوضاع لبنان و منطقه گفت وگو کرد.