تاملی بر ۲ رویداد مهم در ۲ روز اول سال؛

وقتی در وزارت کشور همه چیز به باد و آب سپرده می‌شود!

نکته مهم درباره این سیلاب مخرب و البته مرگبار، نه زمان وقوع آن و مصادف شدنش با جشن نوروز و موسم سفر‌های پرشمار ایرانیان به مناطق خوش آب و هوا از جمله استان گلستان، که تعلل و کوتاهی مسئولان در قبال این رویداد است. تعللی از جنس فقدان مسئولان در کنار سیل زدگان و خسارت دیدگان.
کد خبر: ۸۸۷۵۵۶
|
۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۹ 25 March 2019
|
10505 بازدید
|
اگرچه باور کردنش دشوار است، ظاهرا در وزارت کشور همه چیز به آب و باد سپرده شده است؛ این را می‌شود از دو رویداد مهمی دریافت که طی دو روز نخست سال جاری رقم خورده است.

به گزارش «تابناک»، به رغم آنکه تعطیلات نوروزی است و بسیاری در مسافرت به سر می‌برند و ترجیح می‌دهند از معرض اخبار، به ویژه اخبار ناخوشایند تورم در کشورمان به دور باشند و دمی بیاسایند، سیل گلستان رویدادی نیست که به گوش کسی نرسیده باشد.

صحبت درباره سیلابی است که حال و روز این استان شمالی را بحرانی کرده و در برخی شهر‌های استان، ابعاد عجیب و غریبی از خود بروز داده است. سیلی مهیب که نوروز ۹۸ را در قالب خاطره‌ای تلخ، برای همیشه به ذهن اهالی این استان سنجاق خواهد کرد.

نکته مهم درباره این سیلاب مخرب و البته مرگبار، نه زمان وقوع آن و مصادف شدنش با جشن نوروز و موسم سفر‌های پرشمار ایرانیان به مناطق خوش آب و هوا از جمله استان گلستان، که تعلل و کوتاهی مسئولان در قبال این رویداد است. تعللی از جنس فقدان مسئولان در کنار سیل زدگان و خسارت دیدگان.
 
بیشتر بخوانید

این تعلل آنقدر چشمگیر و مثال زدنی بود که چند روز بعد از رویداد، جلسه مدیریت بحران استان با حضور جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برگزار شود و از جمله تصمیمات این جلسه، عزل استاندار گلستان باشد؛ استانداری نام آشنا که در زمان وقوع بحران نه تنها در استان محل خدمتش نبود، که اساسا در محدوده جغرافیای وطن هم حضور نداشت.

با عزل استاندار، سرپرست استانداری گلستان در همان نشست انتخاب و معرفی شد تا ساعتی بعد خبر برسد که وزیر کشور برای سرپرست جدید حکم صادر کرده و این گونه به نظر برسد که عزل استاندار و انتخاب سرپرست، تصمیم وزیر کشور بوده است. گزاره‌ای که شاید بشود با جا انداختن آن در افکار عمومی، بر تعلل چند روزه و قصور صورت گرفته سرپوش گذاشت. اما آیا این تنها قصور صورت گرفته در سال ۹۸ است؟

برای یافتن پاسخ این سوال کار سختی پیش رویمان نیست، به ویژه اگر از اهالی جنوب غرب ایران باشید. اهالی دیاری که سال ۹۸ را با رویدادی عجیب آغاز کردند؛ با درگیری مرگباری که مقدمه و شروع آن با باد بوده و به مدد قصور و کوتاهی مسئولان بزرگ و بزرگتر شده و فاجعه آفریده است. قصوری که این بار نیز در زیرمجموعه وزارت کشور رقم خورده است.

صحبت درباره درگیری پیش آمده میان اهالی دزفول و اندیمشک است که بر سر محل نصب یک تابلو دخ داده است. تابلوی ورودی دزفول که چندی پیش بر اثر تندباد از جا کنده شده و به شکلی عجیب، مسئولان از نصب دوباره آن عاجز بوده اند، آنقدر که غائله‌ای بزرگ به پا کرده و متاسفانه نتیجه اش خونبار بوده است.

در پی فروافتادن تابلوی خوش آمدگویی به دزفول، مسئولان شهرداری این خطه یادشان می‌آید که تعیین محدوده شهرشان با شهر مجاور یعنی اندیمشک، از قبل محل اختلاف بوده است. موضوعی که یادآوری آن کافی است تا تابلوی جدیدی تدارک ببینند و در محل جدیدی نصبش کنند تا برخی از ساکنان اندیمشک این موضوع را برنتابند و تابلو را از جا کنده و تکه تکه کنند.

اختلافی که حالا شعله ور شده، اما محدود؛ محدودیتی که خیلی زود با تدبیر (!) مسئولان برداشته می‌شود چراکه برخی مسئولان دو شهر همسایه درباره مساله پیش آمده موضع گیری‌های ناصواب اتخاذ می‌کنند و در نتیجه، وقتی نصب دوباره تابلو در دستور کار قرار می‌گیرد، درگیری وسیع رخ می‌دهد و آنچه نباید، رقم می‌خورد.

جالب‌تر آنکه فاصله کوتاه مرکز استان با کانون حادثه نیز موجب نمی‌شود این رخداد سریع تدبیر شود، هرچند برخی بر این باورند که اگر قرار به تدبیر ماجرا بود، روزها، هفته ها، ماه‌ها و سال‌ها برای تدبیر این ماجرا زمان وجود داشت و استفاده نشد؛ زمان برای حل یک مشکل بسیار بسیار جزئی که ظاهرا تقسیمات فعلی کشوری قادر به رفع آن نشده است.

مشکلی که با یک باد تند خودش را نشان داد، درست مانند مشکلاتی که در روز‌های اخیر با جریان تند آب در شمال کشورمان خودشان را نشان داده اند. مشکلاتی که از قدیم برجای مانده اند و آن گونه که مسئولان با رفتارشان نشان می‌دهند، ظاهرا قرار نیست در آینده هم رفع شوند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۸
فردوس توسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
میبخشید اما فکر کنم وزارت کشور برا جناب رحمانی فضلی خیلی زیادیه و فردی قویتر و کاربلدتر میطلبد
پاسخ ها
alireza
| France |
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
این وضعیت نشون داد تنها کسی که تو این کشور به فکر همه چیز هست فقط و فقط رهبری هستند. بدون گزافه گویی صداو سیما و بقیه مدیران و نهادها از دولت و مجلس و بقیه نشون دادن که فقط به درد پشت میز نشستن و خوردن غذای حاضری و گرفتن حقوق
نکته ستج
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
تابناک چرا آدرس غلط میدی؟
چرا نمی گی دولت و برای انحراف افکار میگی وزارت کشور؟!!؛
واقعا عجیبه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
بقیه جاها هم همه چیز به باد و آب سپرده شده است و شما خودتان را به ندیدن می زنید
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
اگر در این چند دهه مردم ایران در کویر لوت رها شده بودند و خدشان مدیریت می کردند الان قطعا وضع بهتری داشتند این همه مسئول و مقام پر ادعا که پشت تریبون کلی ادعا می کنند چه گلی به سر مردم این کشور زده اند؟
شعارها و مرگ بر دنیا گفتن تریبون ها جلوی صحنه و پشت صحنه هم سفر فرنگ و اقامت آمریکا و کانادا برای دوستان و آشنایان و بستگان .... سهم مردم ایران هم خسارت های سیل و زلزله و خشکسالی و تورم و گرانی و بی اغتبار شدن پاسپورت و .... است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
ازبرکت خون شهدا وتحریمهاو بدبختی مردم آقایان استانداران،فرماندران،نمایندگان مجلس ایام عیددرکنارخانواده درخارج ازکشور به تفریح وخوشگذرانی مشغولند مملکت تو هواست.ازشما گلمندیم این وضع کشورفاجعه باراست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
مدیران و مسئولان نظام را در مواجهه با مشکلات میتوان محک زد. ماشاالله هر وقت مشکلی پیش آمده خیلی خوب از عهده ی حل آنها برآمده اند.
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
باسلام و احترام
در داخل شرکتها یا ارگانها سه نوع رفتار جاری است،رفتار قدیمی وشیفه محور بوده بعد از آن فرآیند محور شدند و به روز ترین آنها سرویس محور است.متاسفانه در شرکتهای دولتی یا شبه دولتی در حالت وظیفه ای مانده اند.ما حتی اگر در حالت فرآندی نیز بودیم میتوانستیم فرآیند مدیریت اتفاقات(Event Management) را پیاده سازی کنیم و از اتفاقات قبلی به این نتیجه برسیم که چه جادثه ممکن است اتفاق بیافتند و فرآیند مربوط به مدیریت حادثه(Incident Management) را اجرایی می کردند.مدیران ما نمی توانند در هنگام حادثه مدیریت خوبی انجام دهند مگر اینکه فرآیندها،وظایف و ماتریس مسئولیتها(RACI) را قبلا مشخص نکرده باشند.البته مدیران ما برای فاقد اختیارات لازم هستند و به همین دلیل مسئولیت پذیر هم تربیت نمی شوند.تا زمانی که نخواهیم مشکلات بنیادی مدیریت را حل کنیم نتیجه تغییر نخواهد کرد.
باتشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
لرستان را دریاببید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
فعلاکه مسوولین کاناداوجزیره قشم رادریابیدند!
سراب
|
France
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
ما تو این کشور مسئول نداریم
هستند دوستان دورهم گاهی جابجا میشند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
وزیر کشور، وزیر بی مسئولیت زودتر بایست عزل شود
مفسر کبیر
|
Netherlands
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
خدا این فضای مجازی را بخشکاند
باعث گسترش جنجال ها شده است وگرنه تا چند سال قبل زلزله می امد اصلا دریاچه به آن گندگی ارومیه داشت بشدت خشک میشد ولی مردم با آرامش زندگی میکردند و مسئولین در آرامش درمان های خود و فرزندان رشیدشان را در خارج از کشور پیگیری میکردند
از وقتی امریکا فضای مجازی را اورده تا روی ما کنترل کند و دروغ ها بپراکند که ایران پیشرفته عقب مانده نگه دارد
بنده یاد دارم که پراید ۶ میلیون بود در حالیکه دلار حدود هزار تومان بود یعنی پراید ۶ هزار دلار
الان با وجود پلید فضای مجازی مردم با وجود دلار ۱۳ هرار تومانی میگونید پراید ۵۰ میلیونی گران است ! چطور انموقع نمیگفتید ؟ الان پریدار باید ۸۰ میلیون شود تا زندگی مسئولین در بدبختی نباشد ....

فضای مجازی را باید کنترل نمود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۶
حالت خوبه؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟