تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
فوت آیتالله بروجردی مشکوک بود؟
آیت الله سیدهاشم بطحایی، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فوت آیت الله بروجردی مشکوک است، به خبرآنلاین گفت: این موضوع برای پزشک آلمانی که برای فوت ایشان آورده بودند نیز عجیب بود، به طوری که با شگفتی با فوت آیت الله بروجردی برخورد کرد.
آخرین آمار متوفیان حوادث اخیر در کشور اعلام شد
احمد شجاعی، رئیس پزشکی قانونی کشور در ارتباط با آمار کشته شدههای حوادث جوی در کشور طی روزهای اخیر گفت: در مازندران ۵ نفر، خراسان شمالی ۲ نفر، مشهد یک نفر، ملایر همدان یک نفر و سرپل ذهاب نیز یک نفر به دلیل سیل جان خود را از دست داده اند. در استان گلستان نیز ۷ نفر جان خود را از دست دادهاند که ۵ مورد آنها مربوط به واژگونی قایق بود، همچنین در کهگیلویه و بویراحمد ۲ نفر، لرستان ۲ نفر، شیراز ۱۹ نفر، خوزستان یک نفر و سمنان نیز یک نفر جان خود را از دست دادهاند. در مجموع ۴۲ نفر به دلیل سیل و حوادث ناشی از آن جان باختهاند. /فارس
روستای میراحمد ایذه در خطر ناپدید شدن
مصطفی سمالی، فرماندار ایذه گفت: روستای میراحمد غریبیها ۱۲۰ خانوار دارد که ۵۰ خانوار در معرض خطرند و باید همه خانوارهای ساکن در این روستا جابهجا شوند و تخلیه ۵۰ خانوار در معرض خطر در اولویت است. در حال حاضر به این ۵۰ خانوار اعلام کردهایم در مدت بارندگی باید منازل خود را تخلیه کنند که تعدادی منازل خود را ترک کرده اند و برخی در منزل مانده اند. با توجه به اینکه روستای میراحمد لب به لب با رودخانه کارون است و بارندگیها شدید هستند، احتمال ناپدید شدن روستای میراحمد غریبیها نیز وجود وجود دارد.
اختلاف تورمی دهکها بیشتر شد
سال ۱۳۹۷ با ادامه افزایش تورم و به دنبال آن ایجاد فاصله بیشتر بین ۱۰ دهک هزینهای به پایان رسید. اسفندماه ۱۳۹۷ با تورم ۱۲ ماهه ۲۶. ۹ درصد و نقطه به نقطه ۴۷. ۵ درصد بسته شد که هر دو شاخص بیانگر ادامه روند صعودی تورم در سال گذشته بود، به طوری که تورم سالانه ۳. ۴ و تورم نقطه به نقطه (نسبت به ماه مشابه سال قبل) ۵. ۲ درصد در مقایسه با بهمن ماه رشد داشت. در این شرایط افزایش تورم در دهکهای مختلف نیز رقم خورده و آمارهای مرکز آمار از این حکایت دارد که تورم در دهک اول به ۲۵. ۹ درصد و دهک دهم تا ۲۸. ۹ درصد رسیده است.
ناگفتههایی از تأثیر تحریمها بر کمک به حادثهدیدگان ایران
پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر در گفت وگو با ایسنا: پیش از تحریمها برخی حسابهای دارای سوییفت متعلق به هلال احمر داشتیم که از طریق آنها برای جذب کمک جهانی اقدام میکردیم، اما در حال حاضر این حسابها مشمول تحریم شده است و امکان انتقال پول از کشورهای دیگر و همین طور از فدراسیون جهانی صلیب سرخ به ایران در هنگام حادثه وجود ندارد. در زلزله کرمانشاه ناچار شدیم کمکهای نقدی فدراسیون را در حساب یک بیمارستان که متعلق به جمعیت هلال احمر ایران است دریافت و از آن طریق به داخل کشور منتقل کنیم. در مورد تأثیر تحریمها بر جذب کمک جهانی با فدراسیون صلیب سرخ و همین طور سازمان ملل مکاتبه کردهایم، اما در این مورد هنوز پاسخی دریافت نکردهایم. انتظار ما این است که هلال احمر به عنوان یک سازمان خدمترسان که اقدامات بشردوستانه انجام میدهد از تحریمها معاف باشد، اما اینگونه نیست.
هفته آینده صادرات پیاز ممنوع یا مشمول عوارض میشود
عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت پیاز، بارندگیهای اخیر در استانهای جنوبی بود که برداشت و حمل آن به وقفه افتاد. بازارهای کشورهای اطراف از جمله عراق به دلیل کیفیت مناسب پیاز کشور ما، طالب این محصول هستند و با قیمت مناسب خریداری میکنند و ـ این امر باعث شد تا صادرات پیاز افزایش یابد و بازار داخل نیز با کمبود پیاز روبهرو شود. با توجه به این مشکل، هفته آینده یا ممنوعیت صادرات این محصول را به گمرک اعلام خواهیم کرد یا اینکه هر کس که پیاز صادر میکند، باید عوارض پرداخت کند تا از صادرات آن جلوگیری شود. / صداوسیما
عیدی رئیسجمهور به خوزستانیها چه بود؟
رئیس جمهور در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به سفر نهم فروردین ماه خود به خوزستان نوشت: با بهره برداری از فاز نخست آبیاری نوین ـ که حدود ۱۸ سال معطل مانده بود ـ بهرهوری اراضی کشاورزی و درآمد کشاورزان منطقه، چندین برابر شده است. متن پیام اینستاگرامی رئیس جمهور به شرح زیر است؛
طرحی که ۱۸ سال معطل مانده بود!
در نخستین سفر استانی به استان #خوزستان در سال ۹۲، مقرر شده بود که ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی #کشاورزی استان، تحت پوشش #آبیاری_نوین قرار گیرد؛ فاز نخست این پروژه که شامل تجهیز، نوسازی، زهکشی و آبرسانی اراضی کشاورزی با تأمین آب ۲۹۵ هزار هکتار است، به بهرهبرداری رسید. با اجرای این طرح که حدود ۱۸ سال معطل مانده بود، بهرهوری اراضی کشاورزی و درآمد کشاورزان منطقه، چندین برابر شده است. همچنین طی این سفر، از سدها و رودخانههایی که تحت تأثیر سیلابهای اخیر بودند نیز بازدید هوایی صورت گرفت. #هورالعظیم، #کارون و #کرخه از آب پر شده و با توجه به بارندگیهای روزهای آتی باید میزان آب و وضعیت سدهای منطقه را مدیریت کنیم که خسارتی ایجاد نشود و یا با حداقل خسارت مواجه شویم. حفظ جان مردم هم از اهمیت بالایی برخوردار است و هر جا که لازم باشد آب سدها رها میشود و اگر از این رهاسازی، خسارتی به کشاورزان عزیز وارد شود، این خسارت را دولت جبران خواهد کرد.
افروغ: مجلس در تراز جمهوری اسلامی نیست
یک کارشناس سیاسی گفت: منظور مقام معظم رهبری از مفهوم بازدارندگی، تقویت بنیههای دفاعی و امنیتی است که باید بدون اتکا بر اقتصاد نفتی به رونق تولید ملی دست یابیم. عماد افروغ، کارشناس سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فارس، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید اظهار کرد: شکست دادن دشمن یا شکست نخوردن از دشمن، علاوه بر جنبه سلبی، جنبه ایجابی دارد. زمانی که مقام معظم رهبری در فرمایشات شان عنوان میکنند که ما تنها به شکست دشمن نمیاندیشیم، منظور بازدارنگی بوده و در هر دو جنبه، شکست نخوردن آشکار است؛ زیرا ما قدرت بازدارندگی داریم و شکست نمیخوریم؛ بنابراین، شکست نخوردن یا شکست دادن جنبه سلبی داشته، اما بازدارندگی جنبه ایجابی دارد. وی ادامه داد: در جنبه ایجابی یعنی دشمن حتی شکست را به ذهنش راه نمیدهد؛ چراکه این امر به دلیل آن قدرت سخت و نرمی است که در اختیارمان قرار دارد. قدرت سخت را میتوان به وجوه تمدنی و ابزاری و قدرت نرم را به حضور آگاهانه مردم در صحنه ارجاع داد که اگر هر دو را با هم داشته باشیم، از قدرت بازدارنده برخوردار خواهیم بود. این کارشناس سیاسی تصریح کرد: منظور مقام معظم رهبری از مفهوم بازدارندگی، تقویت بنیههای دفاعی و امنیتی است که البته ما تا کنون توفیقات خوبی بدست آورده ایم. به نظر میرسد کسی که در مسائل اقتصادی، پیشرفتهای اقتصادی، اخلاق، معرفت و عدالت تردید داشته باشد که البته جای تردید هم دارد، اما در استقلال سیاسی، تمامیت ارزی، تقویت بنیههای دفاعی و امنیتی ما جای هیچ تردیدی نیست. وی ادامه داد: زمانی که مقام معظم رهبری در بخشی از فرمایشات شان مطرح میکنند که ما باید به قدرت بازدارندگی بیندیشیم، منظورشان تقویت و تداوم بنیههای دفاعی و امنیتی از یک طرف و تقویت بنیانهای اقتصادی از طرف دیگر است. به همین دلیل، در سال رونق تولید ملی باید به این فکر باشیم.
کنایه ضرغامی به روحانی درباره مهار سیل
سید عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس اسبق سازمان صدا و سیما، در واکنش به اظهارات اخیر روحانی درباره مهار سیل در توییتر خود نوشت: علی رغم کنایه دلسرد کننده آقای رئیس جمهور در نقد شکافتن جاده و راه آهن، استانداری خوزستان سیل بندهای بخشی از مناطق را شکافت تا بخشی از آب رودخانهها تخلیه شود! سخنان سنجیدهتر باعث دلگرمی بیشتر نیروهای فداکار در صحنه خواهد شد.
نخستین شهید مدافع حرم سال ۹۸
رزمنده دلاور فاطمیون "سید خداداد جعفری" در ۷/۱/۹۸ به عنوان نخستین شهید مدافع حرم سال ۱۳۹۸ در منطقه صبوره سوریه به کاروان شهدای حسینی پیوست.
نقل قول صالحی از دیدار با روحانی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با رئیس جمهور دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار بر ارتباط بیشتر دولتمردان با اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان گروههای مرجع اجتماعی تأکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با رئیس جمهور دیدار کرد. صالحی پس از این دیدار در تازهترین توئیت خود نوشت: در دیدار امروزم با رئیس جمهور، ایشان بر نکات متعددی تأکید داشتند، از جمله: ارتباط بیشتر دولتمردان با اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان گروه مرجع اجتماعی. این که تنها دولت در خطر دشمنان نیست، بلکه کشور و نظام در معرض تهاجم است. عزت و اعتلای ایران به این گفت وگو و مشارکت نیازمند است.
درخواست عجیب یک سپاهی از امدادگران
یکی از کاربران اینستاگرام در صفحه شخصی خود نوشت: اومدیم یک مقدار وسیله از آمادپشتیبانی سپاه #آق_قلا بگیریم پرسید کجا دستتونه گفتم منطقه کلآباد گفت: رفتید یه سر به خونه و زندگی منم بزنید، از روز اول نرفتم، خونه و ماشینم زیر آبه.
کواکبیان هواخواهِ کیروش شد!
نماینده مجلس درباره اهدا نشان شهروند افتخاری به کارلوس کیروش اظهار کرد: من آن زمان که رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال بودم، دوست داشتم این کار برای کیروش صورت بگیرد، اما این به این معنا نبود که او حتما مربی ایران باقی بماند. من منظورم شهروند افتخاری بود و الان هم میگویم اگر برگردد، علاقه مندم این نشان به او اهدا شود. مصطفی کواکبیان نمیانده مجلس شورای اسلامی که برای تماشای داربی ۸۹ پایتخت در ورزشگاه آزادی حضور یافته بود، پس از برتری یک گله سرخپوشان تهرانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قانونی را تصوب کردیم و فرصت شش ماههای به وزارت ورزش و جوانان دادیم تا این دو باشگاه را خصوصی کند و بخشی از سهام عمده را یک عده میگیرند و هواداران بتوانند در سهام خرد آن شریک باشند. وی ادامه داد: در بودجه این پیشبینی و زمانبندی شده است. دولتها خوششان میآید این باشگاهها دولتی بمانند که البته فرق نمیکند چه دولتی باشد. مجلس معتقد است که باشگاههای فوتبال مانند کشورهای اروپایی خصوصی و توسط اهالی فوتبال اداره شود و دولت تنها نظارت پولی و اجرایی داشته باشد. کواکبیان درباره اهدا نشان شهروند افتخاری به کارلوس کیروش اظهار کرد: من آن زمان که رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال بودم، دوست داشتم این کار برای کیروش صورت بگیرد، اما این به این معنا نبود که او حتما مربی ایران باقی بماند. من منظورم شهروند افتخاری بود و الان هم میگویم اگر برگردد، علاقه مندم این نشان به او اهدا شود. او درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان توضیح داد: این قانون باید اجرا شود که برای بعضیها بحث جانبازی مطرح شده است که از لحاظ قوانین باید به آن دقت شود.
واعظی: روحانی ۱۴، ۱۵ ساعت در روز کار میکند
رئیس دفتر رئیس جمهور میگوید: دکتر روحانی ۱۴، ۱۵ ساعت در روز کار میکند و مواقعی وجود داشته که جلسات ما تا پاسی از شب طول کشیده و صبح زود هم جلسه داشتهایم و مجبور بودیم مانند آقای رئیسجمهور همینجا بخوابیم و شب را به صبح برسانیم. محمود واعظی از سال ۹۶ به این سو به یک چهره خبرساز تبدیل شد؛ هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان بارها درباره او سخن گفتند و علیهاش نوشتند؛ روزنامه سازندگی در ویژه نامه نوروزی خود گفت وگوی مفصلی با رئیس دفتر رئیسجمهور داشته که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید.
کنایههای آشنا به فرمانده سپاه و رئیس جمهور
مشاور رئیسجمهور توصیه کرد در روزهای سخت پیش روی از دامن زدن به دعواهای کودکانه جناحی سهم خواهی یا بخشینگری پرهیز کنیم. حسام الدین آشنا در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «میزان اعتماد عمومی به مسئولان و رسانهها از شاخصهای اصلی مدیریت پذیری بحران است. تلاش کنیم تا اعتبار اطلاعات و آموزشها و هشدارهای منتشر شده از رسانه ملی دارای بالاترین کیفیت باشد. در روزهای سخت پیش رو از دامن زدن به دعواهای کودکانه جناحی سهم خواهی یا بخشینگری پرهیز کنیم.» همچنین مشاور رئیس جمهور در توئیتی دیگر نوشت: هنگام قایق سواری در باره شکافتن جاده و مدیریت سیلاب تصمیم نگیریم و آن را منتشر نکنیم. هنگام سخنرانی با پخش زنده از نقد مستقیم اقدامات انجام شده پرهیز کنیم. اختلافات خود را در جلسات کارشناسی و تصمیم گیری حل کنیم. مردم را در هنگامه بحران از تدبیر مسولان دلسرد نکنیم.