برگزاری کنفرانس عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل به میزبانی بحرین، هشدار روسیه در مورد وقوع حمله شیمیایی در سوریه، نشست وزرای خارجه مصر، اردن و عراق در تونس و بمباران مواضع پ. ک. ک. در شمال عراق توسط جنگندههای ترکیه از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست عراق از آمریکا برای معافیت از تحریمهای ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان عراق در جریان سفرش به آمریکا تأکید کرد: امیدوارم معافیت عراق از تحریمهای آمریکا علیه ایران تمدید شود.
وی در ادامه افزود: امیدوارم تا زمانی که عراق بتواند از لحاظ اقتصادی روی پای خود بایستد، این معافیت تمدید شود.
الحلبوسی تصریح کرد: عراق ۳۰ درصد نیاز خود به انرژی را وارد میکند و به سه سال زمان برای خودکفایی در زمینه تولید برق نیاز دارد. شاید پس از این سه سال، یک عراق مستقل از لحاظ اقتصادی داشته باشیم.
برگزاری کنفرانس عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل به میزبانی بحرین
جمعیت بحرینی مقاومت در برابر عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل اعلام کرد: 45 شخصیت صهیونیست در رأس آنها ایلی کوهین وزیر اقتصاد رژیم اسرائیل و عناصر ذخیره ارتش این رژیم در کنفرانس کارآفرینی در نیمه ماه آوریل آینده در بحرین شرکت خواهند کرد.
این جمعیت در یکسری توییت در صفحه خود افزود: شرکت بحرین و سایر هیأت های عربی در این کنفرانس همان عادی سازی علنی با رژیمی اشغالگر و قاتل ملت فلسطین است.
در این توییت ها آمده است: نزدیک به 500 بحرینی در کنار صهیونیست ها در این کنفرانس شرکت خواهند کرد. این شرکت عادی سازی روابط با صهیونیست ها و خیانت به آرمان ها و اصول ثابت حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین است.
این جمعیت تصریح کرد: کارآفرینی در قاموس صهیونیست ها همان غصب زمین و قتل انسان ها و کوچاندن آنها و ویران کردن خانه های و نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی است. آیا شما آماده استفاده از آنها هستید؟
همزمان خالد الروضان وزیر تجارت و صنعت کویت کنفرانس یاد شده را به خاطر شرکت صهیونیست ها تحریم کرد.
در همین راستا، جنبش کویتی تحریم رژیم اسرائیل اعلام کرد: الروضان از قبل اطلاع نداشته است که نمایندگانی از رژیم اسرائیل در کنفرانس شرکت خواهند کرد و برهمین مبنا، تصمیم پرفت که در این اجلاس شرکت نکند.
عبدالله احمد الکندری، عضو پارلمان کویت نیز به نوبه خود در تماس تلفنی با الروضان از این تصمیم او تشکر کرد و گفت، الروضان به من تاکید کرد از شرکت در کنفرانس کارآفرینی در بحرین صرف نظر نموده است.
هشدار روسیه در مورد وقوع حمله شیمیایی در سوریه
ژنرال «ویکتور کوپچیشین» رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه تصریح کرد، سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و بلژیک در حال توطئه برای راهاندازی یک حمله شیمیایی ساختگی در سوریه برای متهم کردن روسیه به حمله علیه غیرنظامیان هستند.
شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد، کوپچیشین در این خصوص گفت شبهنظامیانی که بخشهای بزرگی از استان «ادلب» را اشغال کردهاند، در حال آمادهسازی این حمله شیمیایی ساختگی هستند.
بنا به گفته این مقام روس، این حمله با همکاری نزدیک عوامل سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و بلژیک و گروه های تروریستی از جمله «هیأت تحریرالشام» در حال آمادهسازی است.
رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه در ادامه گفت، گروه «انساندوستنما»ی کلاه سفیدها نیز در این عملیات مشارکت دارند.
بنا به گزارش شبکه «راشاتودی»، مجموعهای از گازهای سمی که اساس آن را گاز کلر تشکیل میدهد، در شماری از روستاهای استان ادلب یافت شده است.
ارتش روسیه اعلام کرده، این گاز سمی در مخازنی جاسازی شده بود که بعنوان تانکرهای اکسیژن و گاز طبیعی معرفی شده بود.
بنا به گفته این ژنرال روس، توطئهکنندگان این حمله جعلی در خصوص فیلمبرداری از این حمله با یکدیگر بحث و گفتوگوهایی انجام دادهاند و در نظر دارند که نیروی هوایی ارتش روسیه را به انجام این حمله جعلی متهم کنند.
کوپچیشین هشدار داد، در حالی که به «بازیگران» برای ایفای نقش قربانیان حملات شیمیایی، مبلغی معادل 100 دلار پیشنهاد شده است، احتمال دارد شبه نظامیان برای «واقعیتر» به نظر رسیدن فیلم ویدئویی خود، اقدام به مسموم کردن افرادی با مواد سمی کنند.
این اولینبار نیست که روسیه درباره یک حمله ساختگی شیمیایی هشدار داده و جزئیات آن را برای عموم آشکارسازی کرده است. در ماه سپتامبر گذشته، ارتش روسیه یکسری هشدارهایی درباره حمله ساختگی قریبالوقوع در ادلب داد و کلاه سفیدها را به انجام چنین حملاتی متهم کرد.
مسکو تأکید دارد که غرب از این حملات برای راهاندازی حملات هوایی علیه ارتش دولت سوریه مورد استفاده قرار میگیرد.
نشست وزرای خارجه مصر، اردن و عراق در تونس
وزرای خارجه مصر، اردن و عراق در حاشیه نشست مقدماتی اتحادیه عرب در تونس به منظور هماهنگی و رایزنی در زمینههای مختلف نشست تشکیل دادند.
به گزارش روسیا الیوم، احمد حافظ، سخنگوی وزارت خارجه مصر در پایان این نشست گفت، این دیدار سه جانبه در راستای تمایل سه کشور به هماهنگی و رایزنی مستمر پیرامون راههای تحکیم همکاری و تکامل میان کشورها در زمینههای مختلف و نیز در راستای نتایج نشست سه جانبهای که اخیرا به منظور تحقق اهداف مشترک در قاهره برگزار شد، انجام گرفت.
وی افزود، در این نشست وزرا دیدگاهها و ارزیابیهای خود را درباره تحولات مسائل منطقهای مهم مشترک به بحث گذاشتند و بر ضرورت همبستگی و همکاری عربی مشترک تأکید کردند که در حفظ امنیت ملی عربی و تحقق آرزوهای ملتهای منطقه درباره صلح و توسعه نقش دارد.
از سوی دیگر، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت، وزرای خارجه سه کشور مذکور به زودی در بغداد نیز نشستی برگزار کرده و به بررسی مسائلی از جمله وضعیت امنیتی مربوط به مبارزه با تروریسم و اقتصاد که در نشست قاهره بر سر آن توافق شد، خواهند پرداخت.
وی گفت: هماهنگی روشنی درباره مواضع سه کشور و توافق بر سر اولویتهای همکاری در مرحله آتی وجود دارد.
همچنین سامح شکری وزیر خارجه مصر اعلام کرد: تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن اشغالگری اسرائیل بر بلندیهای جولان را باطل میدانیم. از نظر ما جولان اراضی عربی است که اسرائیل آن را اشغال کرده است.
بمباران مواضع پ.ک.ک در شمال عراق توسط جنگندههای ترکیه
در ادامه عملیات برون مرزی و ضد تروریستی ترکیه علیه گروهک حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) جنگندههای این کشور مواضع این گروهک را در کوهستن قندیل عراق بمباران کردند.
به نوشته خبرگزاری آناتولی وزارت دفاع ترکیه روز شنبه اعلام کرد، جنگندههای نیروی هوایی این کشور تعدادی از اهداف متعلق به پ.ک.ک شامل پناهگاهها و انبارهای تسلیحات در منطقه «هاکورک و آواشین-باسیان» را نابود کردند.
نیروی هوایی ترکیه از جولای ۲۰۱۵ و درپی شکسته شدن توافق آتشبس موقت بین آنکارا و پ.ک.ک، مواضع این گروه در شمال منطقه کردستان عراق و کوهستان قندیل را به تناوب بمباران کرده است.
گروه پ.ک.ک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته میشود، پس از شکستن توافق آتشبس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سر گرفت. این گروه از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانهای را با دولت ترکیه آغاز کرده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از ۴۰هزار تن که بیشتر از آنها غیرنظامی هستند، در این درگیریهای سی ساله کشته شدند.