موسسه «متالز فوکِس» اعلام کرد خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی جهان در سال ۲۰۱۹ به ۶۰۰ تُن کاهش خواهد یافت؛ در حالیکه افزایش تقاضای جهانی طلا در سال جاری میلادی به بالاترین سطح خود در ۴ سال اخیر میرسد.
به گزارش ایبِنا به نقل از راشاتودی، گزارش سالانه موسسه مشاوره ای «متالز فوکِس» حاکی از آن است که افزایش مصرف طلا از سوی جواهرسازان انتظار جهش تقاضا برای طلا را به بالاترین سطح خود در ۴ سال اخیر رسانده است.
این شرکت مشاوره ای فلزات گرانبها اعلام کرد انتظار می رود مصرف جهانی طلا در سال جاری میلادی به ۴ هزار و ۳۷۰ تُن افزایش پیدا کند که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ میلادی به بعد محسوب می شود.
میزان مصرف طلا جهانی در سال گذشته میلادی ۴ هزار و ۳۶۴ تُن پیش بینی شده بود. برآورد می شود عرضه جهانی طلا یک روند افزایشی متعادلی را در سال جاری میلادی داشته باشد و با یک درصد رشد به ۴ هزار و ۷۰۷ تُن برسد.
افزایش تولید طلا در غرب آفریقا، کانادا و روسیه میزان کاهش تولید طلا در جنوب آفریقا، چین و اندونزی را جبران خواهد کرد. پیش بینی مصرف طلا برای جواهرسازی در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۳ درصد افزایش ۲ هزار و ۳۵۱ تُن است که حکایت از افزایش ۷ درصدی مصرف طلا در هند و رشد ۳ درصدی در چین دارد.
پیش بینی می شود هند و چین بعنوان ۲ مصرف کننده بزرگ طلا در جهان تقاضای پایین در خاورمیانه را جبران کنند. بر اساس گزارش موسسه مشاوره ای «متالز فوکِس» خرید طلا از سوی بانک های مرکزی جهان در سال گذشته میلادی با رشد ۷۵ درصدی روبرو شد که در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۹ درصد کاهش به ۶۰۰ تُن خواهد رسید؛ ضمن اینکه تقاضا برای سرمایه گذاری فیزیکی طلا هم تقریبا بدون تغییر یک هزار و ۸۲ تُن خواهد بود.
سال جاری میلادی به لحاظ قیمت طلا در مقایسه با سال گذشته میلادی از چالش کمتری برخوردار خواهد بود. قیمت اونس طلا در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۳ درصد افزایش بطور متوسط در حدود یک هزار و ۳۱۰ دلار خواهد بود. قیمت منطقه ای طلا در حال حاضر تقریبا یکهزار و ۲۹۳ دلار در هر اونس معامله می شود.
بر پایه این گزارش، افزایش قیمت جهانی طلا به دنبال یکسری حوادث از جمله بلاتکلیفی اقتصادی و سیاسی و نیز پایان برنامه فدرال رزرو برای بالا بردن نرخ بهره روند صعودی به خود می گیرد؛ در حالیکه تقویت دلار آمریکا می تواند تقاضای خرید طلا برای خریدارانی که دارای ارزهای دیگر هستند را به دنبال گرانتر شدن طلا کاهش دهد.