درگیری نیروهای تحت امر خلیفه حفتر با نیروهای دولت وفاق ملی لیبی به فاصله کمتر از چند ساعت از صدور بیانیه حمله حفتر به شهر طرابلس، در اطراف این شهر آغاز شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، هنوز ساعاتی از صدور فرمان ژنرال «خلیفه حفتر»، از فرماندهان سابق ارتش لیبی مبنی بر انجام عملیات برای «فتح» شهر طرابلس، پایتخت رسمی لیبی نمیگذرد که رسانههای از وقوع درگیریها در اطراف این شهر خبر میدهند.
شبکه قطری «الجزیره» به نقل از خبرنگار خود از طرابلس شامگاه پنجشنبه (۱۵ فروردین) گزارش داد که نیروهای حامی شهر طرابلس با نیروهای حفتر در منطقه جنوبی این شهر درگیر شده و توانستهاند دو خودروی نفربر آنها را منهدم کنند.
به دنبال فرمان حفتر برای تصرف پایتخت که محل استقرار دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فایز السراج» است، «احمد المسماری»، سخنگوی ارتش تحت امر حفتر بلافاصله از آغاز عملیات تصرف طرابلس خبر داد.
رئیس دولت نجات ملی لیبی که مورد حمایت آمریکا و اروپا است، بعد از پیام صوتی خلیفه حفتر، برای مقابله با نیروهای او آماده باش عمومی اعلام کرد.
از مصراته نیز خبر میرسد که نیروهای مسلح این شهر که خود را «انقلابیون» مینامند، برای جلوگیری از پیشروی نیروهای ژنرال حفتر به سمت شهر ساحلی طرابلس، راهی شده و قصد دارند در جنوب آن از جمله «تاجوراء»، «وادی الربیع»، و شهرک «قصر بن غشیر» مستقر شوند.
سخنگوی ارتش حفتر دولت وفاق ملی لیبی را تهدید کرد که تا ۴۸ ساعت دیگر شهر طرابلس سقوط خواهد کرد و آن وقت، معنای اعلام «آمادهباش عمومی» را خواهد فهمید. خلیفه حفتر اسم عملیات خود را «فتح المبین» گذاشته است.
به دنبال این اتفاقات بود که «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد که هماکنون در طرابلس به سر میبرد، طی کنفرانس خبری با بیان اینکه بحران لیبی راه حل نظامی ندارد، از حفتر خواست عملیات را متوقف کرده و از تشدید درگیریها بپرهیزد. ارتش حفتر طی دیروز و امروز دو شهر را در اطراف پایتخت به تصرف خوددرآورده است.
لحظاتی پیش نیز آمریکا به همراه سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و ایتالیا بیانیه مشترکی صادر کرد و خواهان توقف هرچه سریعتر عملیات در اطراف پایتخت لیبی شد. در این بیانیه در مورد پیامدهای این عملیات و تشدید درگیریها هشدار داده شده است.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا نیز در واکنش به این رویداد، اعلام کرد که واشنگتن از نزدیک اوضاع در لیبی را رصد میکند و طرفهای درگیر را به مسیری که سازمان ملل متحد جهت دستیابی به راه حل ترسیم کرده، دعوت میکند.
لیبی از زمان سرنگونی رژیم سرهنگ «معمر القذافی»، رئیس جمهور سابق به دست انقلابیون و ناتو در سال ۱۳۹۰ فاقد دولت مرکزی مقتدری بوده است. طی این مدت گروههای مسلح و برخی قبایل اداره شهرها و مناطق این کشور را به دست گرفتند و داعش توانست در غیاب دولت مرکزی در این کشور اعلام خلافت کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.