آخرین تحولات خاورمیانه؛

طرح نخست وزیر عراق برای عربستان و ایران/اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران/پمپئو: اجازه نمی‌دهیم عربستان قدرت هسته‌ای شود/خروج نیمی از دیپلمات‌های آمریکا در افغانستان و عراق

اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران، واکنش شدیداللحن وزارت خارجه سوریه به اتهامات سه کشور غربی، خروج نیمی از دیپلمات‌های آمریکا در افغانستان و عراق و مخالفت آمریکا با هسته‌ای شدن عربستان، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به طرح نخست وزیر عراق برای عربستان و ایران نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۸۸۹۶۹۹
|
۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰ 07 April 2019
|
25917 بازدید
|

اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران، واکنش شدیداللحن وزارت خارجه سوریه به اتهامات سه کشور غربی، خروج نیمی از دیپلمات‌های آمریکا در افغانستان و عراق و مخالفت آمریکا با هسته‌ای شدن عربستان، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به طرح نخست وزیر عراق برای عربستان و ایران نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ یک منبع سیاسی عراقی نزدیک به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر این کشور تأکید کرد، قرار است عبدالمهدی در جریان سفر به ایران طرحی را برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها میان ایران و عربستان ارائه دهد.

وی در ادامه افزود: نخست وزیر عراق در این سفر درباره روابط میان بغداد و تهران و راه های تقویت آن و اجرای یادداشت‌های همکاری امضا شده میان دو کشور رایزنی می‌کند.

طرح نخست وزیر عراق برای عربستان و ایران/اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران/پمپئو: اجازه نمی‌دهیم عربستان قدرت هسته‌ای شود/خروج نیمی از دیپلمات های آمریکا در افغانستان و عراق

این منبع عراقی تصریح کرد: طرح مذکور از زمان سفر عادل عبدالمهدی به مصر طی ماه گذشته آغاز شده و در جریان سفر نخست وزیر عراق به عربستان طی روزهای آینده منسجم‌تر می‌شود.

گفتنی است، نخست وزیر عراق امروز در رأس هیأت وزارتی وارد تهران شد.

اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران

روز شنبه «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد: وزرای خارجه گروه 7 در نشست دو روزه خود در فرانسه در مورد موضوعات گسترده‌ای به توافق رسیدند، اما نتوانستند اختلافات خود در مورد نحوه رفتار با ایران و درگیری بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را کنار گذارند.

این دیپلمات ارشد فرانسوی گفت: به‌ رغم هوای تازه دینرد، نتوانستیم بر برخی اختلافاتمان غلبه کنیم.

وی که در پایان نشست دو روزه گروه 7 در غرب فرانسه سخن می‌گفت، افزود: از نظر من، حال و هوا و اساس مذاکرات، سازنده و خوشایند بود.

نشست وزرای امور خارجه گروه 7 در حالی برگزار شد که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در آن حضور نداشت و «جان سالیوان» نفر دوم وزارت امور خارجه آمریکا در این نشست شرکت کرد.

قرار است چهل و پنجمین نشست سران گروه 7 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا، ژاپن، ایتالیا و آلمان از سوم تا پنجم شهریورماه در شهر بیاریتز فرانسه برگزار شود.

واکنش شدیداللحن وزارت خارجه سوریه به اتهامات سه کشور غربی

یک منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و فرانسه به تبلیغات پوچ و سیاست‌های شکست خورده خود برای دور کردن شبهات از حمایتی که این کشورها از تروریست‌ها انجام می‌دهند، ادامه می‌دهند.

این منبع بیان کرد: بر کسی پوشیده نیست که این کشورها مشوق گروه های تروریستی برای به کارگیری مواد شیمیایی سمی در خان شیخون، دوماً و حلب اخیراً در روستای الرصیف در شمال شهر حماه هستند. تسلیحات و پول‌های فراوانی که این کشورها به گروه های تروریستی داده‌اند از جمله میلیون‌ها دلاری که به تازگی به کلاه سفیدها به عنوان بازوی اصلی همه جنایات جبهه النصره تروریست؛ بزرگترین دلیل بر دروغی است که این کشورها و وزیران خارجه آنها می‌گویند. هدف بیانیه‌های این کشورها سرپوش گذاشتن بر جنایات به کارگیری سلاح شیمیایی آتی است که از سوی این دولت‌های جنایتکار برنامه ریزی می‌شود.

وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: سوریه دوباره تعدی‌ها و تهدیدات آمریکا، فرانسه و انگلیس و سیاست‌های آنها برای از بین بردن اهدافی که سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای آن ایجاد شده است را محکوم می‌کند. این کشورها به دنبال بهره برداری از سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای تحقق اهداف پست خود هستند.

طرح نخست وزیر عراق برای عربستان و ایران/اختلاف گروه هفت بر سر موضوع ایران/پمپئو: اجازه نمی‌دهیم عربستان قدرت هسته‌ای شود/خروج نیمی از دیپلمات های آمریکا در افغانستان و عراق

منبع وابسته به وزارت خارجه سوریه گفت: این کشورها که از سلاح شیمیایی در مستعمرات سابق و ضد ملت‌هایی که برای دستیابی به حاکمیت و آزادگی و استقلالشان مبارزه می‌کنند، استفاده کرده‌اند صلاحیت اخلاقی برای متهم کردن سوریه در این زمینه را ندارند. استفاده فسفر سفید از سوی آمریکا در استان دیرالزور و ویرانی شهرها و روستاهای سوریه در الرقه بر سر غیرنظامیان، بزرگترین دلیل بر اقدامات شنیع این کشورهاست.

شایان ذکر است، مایک پمپئو، جرمی هانت و ژان ایو لودریان وزیران امور خارجه آمریکا، انگلستان و فرانسه با انتشار بیانیه مشترک مدعی شدند که دو سال پس از حمله شیمیایی وحشتناک در خان شیخون و تقریباً یک سال پس از حمله در دوما؛ آمریکا، انگلیس و فرانسه هشدار می‌دهند و تأیید می‌کنند که به صورت مقتضی به هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی پاسخ می‌دهند.

در این بیانیه که در سایت وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده با ادعای اینکه نظام سوریه در استفاده مکرر از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم کشورش سابقه تاریکی دارد، اعلام شده است: حملات شیمیایی در سوریه هنجارهای بین المللی را نقض می‌کند، باعث بدتر شدن بحران‌های بشردوستانه در این کشور شده است.

خروج نیمی از دیپلمات های آمریکا در افغانستان و عراق

دولت ترامپ تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۰، دیپلمات‌های خود را در عراق و افغانستان به نصف کاهش دهد تا به‌ این‌ ترتیب، فرصت رقابت با چین و روسیه را در دیگر نقاط جهان داشته باشد.

این در حالی است که انتظار می‌رود همزمان با عزم واشنگتن برای کاهش تمرکز بر خاورمیانه و جنوب آسیا و در مقابل، افزایش توجه به رقابت با چین و روسیه، در همین بازه زمانی شاهد کاهش نیمی از دیپلمات‌های آمریکایی اعزامی به بغداد نیز باشیم.

این در حالی است که تصمیم برای کاهش شمار دیپلمات‌ها در کابل، با مذاکرات صلح افغانستان و رایزنی‌ها درباره نحوه خروج نیروهای خارجی از این کشور همزمان شده است.

یک منبع وابسته به وزارت خارجه آمریکا در این باره مدعی شد: این اواخر خبرهایی مبنی بر افزایش شمار دیپلمات‌های چینی در آفریقا می‌شنویم که روی مسائل اقتصادی و دیگر موضوعات کار می‌کنند. ما نمی‌توانیم تمام منابع خود را در افغانستان و عراق متمرکز کنیم.

وی افزود: مهم است که به کجا می توانیم منابع محدودمان را اعزام کنیم تا مانع از واگذاری مناطق بیشتر به رقبای اصلی شویم؛ روندی که با سرعت رو به گسترش است برای ما قابل پذیرش نیست.

پمپئو: اجازه نمی‌دهیم عربستان قدرت هسته‌ای شود

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با سی بی اس با بیان این مطلب گفت: آمریکا اجازه نمی‌دهد که عربستان تبدیل به یک قدرت هسته‌ای شده و امنیت خود و اسرائیل را تهدید کند.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود: ما هرگز چک ۱۵۰ میلیارد دلاری به سعودی‌ها نداده و به آنها این قابلیت را که بتوانند با تسلیحات اتمی اسرائیل و آمریکا را تهدید کنند نمی‌دهیم.

اسپوتنیک نیز با مخابره این خبر عنوان داشته، منظور پمپئو از چک ۱۵۰ میلیارد دلاری، ادعایی است که در مورد توافق هسته‌ای ایران (برجام) مطرح شده و گفته می‌شود دولت اوباما ۱۵۰ میلیارد دلار به ایران پرداخت کرده است.

پمپئو در حالی این مطلب را بیان کرده که «ریک پری» وزیر انرژی ایالات متحده تأیید کرد، آمریکا شش مجوز مخفی برای چند شرکت صادر کرده است که بر اساس آن می‌توانند تکنولوژی هسته‌ای به عربستان سعودی بفروشند.

رویترز اعلام کرده که یک کپی از اسناد مرتبط با این مجوزها را روز چهارشنبه مشاهده کرده است. بر طبق این اسناد، شرکت‌های آمریکایی فعلاً اجازه دارند کار مقدماتی در زمینه انتقال تکنولوژی هسته‌ای انجام دهند و انتقال تأسیسات پیش از توافقات میان دو کشور صورت نمی‌گیرد.

وزارت انرژی آمریکا می‌گوید، شرکت‌ها از دولت ترامپ خواسته‌اند که مجوز دولت برای کار با عربستان سعودی در ارتباط با فناوری هسته‌ای مخفی نگاه داشته شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
متاسفانه اصلا در بین تحلیلگران و کارشناسان سیاست خارجی کشور توجه نمی شود که این اقدامات مانند تحریم سپاه انداختن سنگهایی به چاه هست که سالها طول می کشد تا نهادها و در نتیجه کشور بتواند انها را از چاه خارج کند و همانطور که همه شاهد هستیم نه تنها دنیا هم دیگر حساسیتی به این اقدامات ضد ایرانی نشان نمی دهد بلکه به صورتی همکاری و همنوایی هم می کند و از هند تا چین و روسیه و حتی پاکستان و عراق و ترکیه از امریکا بابت این همنوایی امتیاز می گیرند و به سختی افتادن ملت ایران شده است برگ برنده انها در مذاکرات خود و بده و بستان های خود با امریکا!. چرا متوجه نیستیم که باید برای کشور و منافع حیاتی ان مانند عدم اعلام تروریستی شناخته شدن نهاد های رسمی دفاعی و مسلح کشور یا میزان نفت صادراتی کشور خط قرمز بگذاریم؟ اگر بدانیم که نمی توانیم جلوی این اقدامات را بگیریم باید قبل از اینکه این سنگها به چاه بیافتد در چاه را ببندیم تا دشمنان نتوانند دهها سال کشور و منافع ملت و البته نهادها و وزارتخانه ها و شرکتهای ملی نفت و گاز و... را درگیر سازند. نگاه کنیم به روسیه. برای روسیه و پوتین انواع زورازمایی و رقابت با غرب وجود دارد ولی وقتی به نفت و صادرات نفتی روسیه می رسد خط قرمز پوتین می شود و برای جلوگیری از تحریم ان حاضر است کاملا با اسراییل و لابی قدرتمند ان در امریکا همکاری کند یا در اکراین کاملا با اروپا راه بیاید تا نفت روسیه که منبع اصلی حیات و قوام اقتصاد روسیه هست تحریم نشود ولی ما اصلا به راحتی می گیم به درک و با همین به درک گفتن می شویم کشوری که در طول تاریخ شناخته شده دنیا طولانی ترین تورم دو رقمی تاریخ را داشته و ملتش این همه سختی ان را تحمل کردند و متاسفانه باید بیشتر تحمل کنند چون ما متوجه نیستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
بفرمایید چکار کنیم ؟ نظر کارشناسان برای برون رفت از وضع فعلی چیست ؟ مثل روسیه .... عمل کنیم ؟ اینکه می گویند هیچ وقت باطن خودت را با ظاهر دیگران مقایسه نکن مال همین وقتهاست اگر نه شعار دادن حرف غیر عملی زدن خیلی راحت است
یمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
اون همه دوستداران صلح در اکثریت ولی این امثال بن سلمان و ترامپ هستند که برای جهان و ملت ها تصمیم می گیرند، امسال کدام جنگ را راه بی اندازیم، همانطور که صدام و ریگان برای خون ریزی و جنگ تصمیم می گرفتن، این همه داعیه داران مخالف جنگ و خشونت ولی ...یک بن سلمان دهان همه تان را می بندد، نیازی به ترامپ نیست، این همه کشته های زنان و کودکان یمنی، چقدر خوش هستند از اینکه خودشان را صلح طلب می نامند ولی نه جلو جنگ و خشونتی را گرفته اند بلکه دست پای امثال گروه های حزب اله لبنان و... را می بندن، بعد اون همه شیرده و جنگیدن برای دولت امریکا،اجازه هسته شدن به قبیله آل سعود نمی دهند، اگر بخواهند کارخانه تشتک سازی در ریاض بسازند حتما باید با نظارت دولت امریکا باشد. باید مثل ویتنام زد تو دهان امریکا، بدتر از اینا بزدل ها و نوکرهای شان در کشورهای مختلف که سعی می کنند ماها را از دولت امریکا بترسانند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
هیجانی شدین رفتین ریختین به سفارت عربستان. تاوانشو ملت باید بده.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
این همه در امریکا علیه ایران قانون تصویب می شود در مجلس ما نه قانونی علیه ارتش و سازمان های تروریستی آمریکا از زمان دکتر مصدق تا به امروز تصویب شده است. و نه با وجود این همه فساد قانونی علیه فساد و مدیرانی بی تدبیر،
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
قوانین مجلس ما در ایران خودمان اجرا نمیشود ، اونوقت انتظار داری بر علیه آمریکا قانون وضع کند و در دنیا اجرا شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
علی جان ؛ وقتی آمریکا قانونی رو تصویب میکنه تمام جهان به خاطر ارز مبادلاتی آمریکاییها ، سر تسلیم فرود می آورند ، ولی قانونی که ما تصویب میکنیم خریدار نداره .

ما حتی از اجرایی کردن قوانین تصویبی خودمون هم عاجزیم چه برسه که دیگر کشورها اون رو قبول کنند .
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
قانونی که تو مجلس ایران تصویب بشه حتی اگر هم اجرا بشه فقط محدود به قلمرو سرزمینی ایران هست. ولی قانونی که تو مجلس آمریکا تصویب بشه دامنه نفوذش تا شورای امنیت و بقیه نهادهای بین المللی خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
عراق باید قبل از هر کاری بدهی سنگین خود به ایران را بپردازد

ما را به خیر عراق امیدی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
کل 20 میلیارد دلاری هم که قراره غذا و کالا ببره میخواد دینار خودشو بده نه دلار !! اونوقت این دینارها به چه دردمون میخوره ؟ انگار مجانی داریم میفرستیم چون پولی که میگیریم دوزار دردمون نمیخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
پمپئو: «اجازه نمی‌دهیم عربستان قدرت هسته‌ای شود،» پس خیلی اذیت میشید که ایران را تحمل می کنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
اگه ایران و عربستان با هم کنار بیان به نفع دو کشور است و سودش برای ایران بیشتره
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
عربستان بدون باجگیری کنار نمی آید .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
با توجه خسارات وارده ناشی از سیلابهاب اخیر که همچنان ادامه دارد پیشنهادمیگردد حجاج محترم حج تمتع هرینه سفر معنوی خود را تقدیم سیل زده های مظلوم کشورنمایند که خیلی به اون پولها نیازدارند.خداوند اجر حج را به ایشان عنایت فرماید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
عامل همه جنگ های منطقه اختلافات بین ایران و عربستان است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
کاش روزی اختلاف این دو کشور تموم میشد و با احترام به دیدگاه های ایدئولوژی هم دیگر ، خاورمیانه رو آباد می کردن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
باید از برجام خارج شد و ناظران رو پرت کردن بیرون!اروپا شورشو در آورده.
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
مثل اینکه متوجه نیستید ویا خود را به کوچه علی چپ زده اید!

تحریم ها بودند و برجام بخشی از آنرا برداشت.
اگر برجام نبود وضع بدتر از حالا می بود.
در ضمن صاحب اختیار هستید از برجام خارج شوید کسی جلوتان را نگرفته است.
نعمت
|
Germany
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
در مورد سیل اخیر با چندین راننده تاکسی گفتگو و مصاحبه داشتم در این تحقیق دقیق میدانی که حدود ده هزار نفرساعت بود 63 درصد رانندگان تاکسی ها اذعان داشتند که بحران سیل کار خودشونه
و ازطرفی دیگر 67 درصد هم اعلام کردند کار کارِ انگلیسه
2.53 درصد باقی هم گفتند چیزی نمیدانند که مشکوک بود و من شماره آنها را برداشته و تحویل دستگاه قذایی دادم
پاسخ ها
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
نگران نباش خداوند شما هم شفا میده!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
اگر روزی سیلاب تو خونه وزندگی خودت افتاد اونوقت میفهمی کار کیه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
اینکه شد 132 درصد !!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
سلام 2.53درصدت منو کشته
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
نعمت جان در نعمت نشسته ایی و نعمت از دست رفتگان را نیشخند میزنی ,اگر کمکی از دستت بر نمی آید لااقل حرفی نزن که نه خدا خوشش میاید و نه خلق خدا . اگر هم میخاهی نمکی بریزی و حرفی گفته باشی این همه سوژه و این همه مرفه بی درد از آنها بگو برادر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
امريكا روسيه را به ظاهر شكست داد واز اروپا بيرون كرد دراسيا فن بدل را از روسيه خورد با گردن كج دارد از اسيا ميرود به قول معروف كلوخ انداز را پاداش سنگ است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
روسیه لنگ ميندازه جلو آمریکا
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات