رشد تقاضا و عرضه نفت کمتر می‌شود

کد خبر: ۸۹۱۰۹۱
|
۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۷ 12 April 2019
|
3299 بازدید

اوپک با توجه به کاهش قابل توجه تولید این گروه در سال ۲۰۱۹ به دلیل کاهش داوطلبانه تولید و همچنین افت تولید کشور تحت تحریم ونزوئلا، پیش بینی کرد عرضه در بازار نفت امسال محدودتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود برآورد کرد تقاضا برای نفت این گروه در سال ۲۰۱۹ به طور میانگین به ۳۰.۳۰ میلیون بشکه در روز بالغ می‌شود که ۱.۰۵ میلیون بشکه در روز کاهش روزانه نشان می‌دهد. این برآورد نشان می‌دهد که ذخایر نفت افت چشمگیری پیدا خواهند کرد و بازار دچار محدودیت بیشتر عرضه می‌شود. با این حال اوپک اعلام کرد بازار دچار اشباع عرضه می‌ماند و نسبت به کندی رشد تقاضا هشدار داد.

اوپک که متشکل از ۱۴ عضو است، در مارس ۳۰.۰۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که پایین‌ترین سطح تولید این گروه از فوریه سال ۲۰۱۵ به این طرف بود. این رقم ۱۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سقف تعیین شده برای تولید اوپک است. تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۸ به طور میانگین ۳۱.۳۵ میلیون بشکه در روز بود.

آمار مارس پایین‌تر از ۳۰.۵۶ میلیون بشکه در روز آمار تولید فوریه است که تا حدود زیادی به دلیل افت شدید تولید ونزوئلا و عربستان سعودی بوده است.

قیمت نفت از دسامبر که به پایین‌ترین حد در ۱۵ ماه گذشته نزول کرده بود، بهبود یافته و نفت برنت هفته جاری به بالای ۷۱ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در پنج ماه اخیر بود.

اوپک در پیش بینی خود از نرخ رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ بازنگری کرد و آن را به دلیل فعالیت اقتصادی ضعیف‌تر از حد انتظار به ۱.۲۱ میلیون بشکه در روز کاهش داد.

طبق گزارش اوپک، انتظار می‌رود تقاضای جهانی برای نفت امسال به ۹۹.۹۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۹۸.۷۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ بالغ شود. این گروه رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی گذشته را ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.

اوپک همچنین به دلیل فعالیت‌های تعمیرات طولانی در قزاقستان، برزیل و کانادا، پیش بینی رشد عرضه نفت غیراوپک در سال ۲۰۱۹ را به میزان ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و اعلام کرد آمریکا، برزیل، روسیه، انگلیس، استرالیا، غنا، سودان و سودان جنوبی عاملان اصلی رشد عرضه در سال میلادی جاری خواهند بود.

این گروه پیش بینی کرد تولید نفت آمریکا امسال ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۲.۴۲ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

ونزوئلا آمار تولید خود را ۹۶۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد که به دلیل قطعی برق و تحریم‌های فلج کننده آمریکا، ۴۷۲ هزار بشکه در روز کاهش داشت.

طبق آمار شش منبع ثانویه اوپک، تولید نفت عربستان سعودی در مارس ۲۸۹ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز رسید. عربستان تولید نفت خود را ۹.۷۹ میلیون بشکه در روز اعلام کرده که پایین‌ترین میزان از ژانویه سال ۲۰۱۷ است و ۳۵۰ هزار بشکه در روز کاهش ماه به ماه را نشان داد و بسیار پایین‌تر از ۱۰.۳۱ میلیون بشکه در روز سقف تولید این کشور تحت توافق کاهش تولید اوپک است.

عربستان سعودی تولید خود را از نوامبر که ۱۱.۰۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود، به میزان ۱.۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

بر اساس گزارش پلاتس، در آخرین دیدار اوپک در وین، اعضای این گروه توافق کردند تولیدشان را مجموعاً ۸۱۲ هزار بشکه در روز در نیمه اول سال ۲۰۱۹ کاهش دهند در حالی که سهم روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک ۳۸۳ هزار بشکه در روز بود.

تولید عراق در مارس به ۴.۵۲ میلیون بشکه در روز کاهش یافت اما همچنان اندکی بالاتر از سقف تولید ۴.۵۱ میلیون بشکه در روز بود.

تولید ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، ۲۸ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۲.۷۰ میلیون بشکه در روز رسید.

لیبی که از مشارکت در توافق اوپک معاف شده است ۱.۰۹۸ میلیون بشکه در روز در مارس نفت تولید کرد که ۱۹۶ هزار بشکه در روز نسبت به فوریه افزایش داشت با این حال تولید این کشور در معرض خطر اختلال ناشی از جنگ داخلی احتمالی قرار دارد.

بنا بر گزارش اوپک، ذخایر نفت تجاری سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) به ۲.۶۳ میلیارد بشکه در فوریه کاهش پیدا کرد و تنها ۷.۵ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله بود. در دسامبر این ذخایر ۲۸ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله بود.

ذخایر تجاری آمریکا نیز ۱۵.۶ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۱.۲۲۹ میلیارد بشکه در مارس رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟