جولین آسانژ هفت سال را در سفارت اکوادور در لندن گذراند که هزینه آن برای این کشور آمریکای لاتین در حدود 10 میلیون دلار بوده است.
به گزارش «آزادی»، خوزه والنسیا، وزیر امور خارجه اکوادور، جزئیات پول خرج شده از سوی این کشور برای حفاظت از بنیانگذار 47 ساله ویکی لیکس از تاریخ 16 اوت 2012، هنگامی که برای اولین بار وارد سفارت این کشور شد، را با جزئیات اعلام کرده است.
طبق اعلام وزارت امور خارجه اکوادور بیشتر این مبلغ که برابر با 10 میلیون دلار بوده (حدود 8.7 میلیون دلار) صرف امنیت وی شده است. اکوادور همچنین به گفته والنسیا، 590 هزار دلار را صرف هزینه های پزشکی، مواد غذایی و لباسشویی برای آسانژکرده است. 455 هزار دلار دیگر نیز صرف مشاوره قانونی برای او شده است.
در روز پنج شنبه بعد از اینکه اکوادور پناهندگی دیپلماتیک آسانژ را لغو کرد، وی دستگیر شد.
ظاهرا گزارش شده بود که او از ابتدای ماه دسامبر سال گذشته هزینه های اقامت خود در سفارت را پرداخت کرده است. دولت اکوادور گفته که پول صرف شده برای آسانژ می توانست 155 خانه دولتی، 88 مدرسه و یک مرکز بهداشت را تأمین مالی کند.
آسانژ، که در سال 2012 وارد سفارت اکوادور در لندن شد، یک بار خود پیش بینی کرد که زمان اقامتش در این سفارت "پنج تا هفت سال" خواهد بود.
در عین حال امروز نشریه دیلی میل گزارش کرده است که انتشار یک تصویر از رئیس جمهور اکوادرو در بستر خود که مشغول صرف یک خرچنگ غولپیکر است موضوع اصلی پشت پرده اخراج وی از سفارت بوده است.
شب گذشته، مشخص شد که آسانژ پس از آن از سفارت اکوادرو اخراج شده که تصاویر خجالت آوری از رئیس جمهور اکوادور، لنین مورنو، هنگام صرف یک خرچنگ برای ناهار در اتاق لوکس یک هتل بر روی یک وب سایت منتشر شد.
در ماه فوریه، بیش از 200 ایمیل خصوصی و پیام های متنی متعلق به آقای مورنو و همسرش، و همچنین عکس های خانواده آنها در تعطیلات در اروپا، بر روی سایت INApapers.org منتشر شد.
خجالت آورترین عکس از آقای مورنو حین خوردن خرچنگ در بستر هتل خود بود. این عکس ها باعث اعتراضات شدید در اکوادور شد؛ زیرا نشان می داد که رییس جمهور در زمانی که اقدامات ریاضت اقتصادی را بر مردم تحمیل می کند، در حال خوشگذرانی لوکس است.
شب گذشته، نشریه Mail On Sunday توانست این عکس را در چند صفحه توییتر و همچنین وب سایت اسپانیایی زبان Republic del Banano پیدا کند.
آقای مورنو آسانژ را در مورد انتشار این تصاویر متهم کرده، ادعایی که ویکیلیکس همواره انکار کرده است. در روز پنج شنبه، زمانی که آسانژ از سفارت اخراج شد، آقای مورنو به خبرنگاران گفت که او حق ندارد " تلفن های خصوصی را هک کند".
در حال حاضر بریتانیا در مورد استرداد او به ایالات متحده یعنی جایی که او را برای محاکمه به جرم انشتار میلیون ها سند محرمانه میخواهد، یا به سوئد، جایی که او را به تجاوز متهم کرده، دچار دودستگی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.