نشست خبری همایون یوسفی، قاسم ساعدی و سیدراضی نوری بهعنوان نمایندگان استان خوزستان درخصوص آخرین وضعیت سیل این استان، وضعیت سدها و رودخانهها و خسارت وارده و... امروز (دوشنبه 26 فرودین ماه) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
بنابراین گزارش در ابتدای این نشست قاسم ساعدی با بیان اینکه کرخه و کارون از پرآبترین رودخانههای کشور هستند که پس از سالها خشکسالی در پی نزول رحمتالهی، در پشت سدها سیل جاری شد، گفت: حضور هموطنان برای ترمیم سدها، کمک به مردم خوزستان و دستگاههای مختلف همچون سپاه پاسداران، ارتش، جهادسازندگی، بسیج و... با در اختیار گذاشتن ماشینآلات صنعتی خود برای مقابله با سیل ویرانگر قابل تقدیر و قدردانی است.
ساعدی: بسیاری از زمینهای کشاورزی در حالی به زیر آب رفته اند که تنها سه هفته به برداشت خوشه های طلایی گندم باقی مانده بود
نماینده مردم دشتآزدگان و هویزه در مجلس با بیان اینکه سیلاب از بهمن ماه سال گذشته آغاز و خسارتهای بسیاری را به جای گذاشته است، افزود: بسیاری از زمینهای کشاورزی در حالی به زیر آب رفته اند که تنها سه هفته به برداشت خوشه های طلایی گندم باقی مانده بود، همچنین دامداریها و مرغداریهای بسیاری نیز در پی این حادثه از بین رفتهاند.
بسیاری از روستاها در استان خوزستان در محاصر سیل هستند
وی با بیان اینکه بسیاری از روستاها در استان خوزستان در محاصر سیل هستند و نیروهای امدادرسان و مردمی برای مقابله با سیل کمبود خاک و گونی رو به رو شدهاند با این وجود راه و مسیری نیز برای رساندن خاک، گونی و وسایل دیگر به آنها نیست به همین دلیل وضعیت اسفناکی ایجاد شده است، ادامه داد: با وجود تمامی سختیها این حادشه سبب همدلی، همراهی و ایثار مردم و تمام اقوام خوزستانی شد.
امید است دولت بازسازی روستاها، شهرها، زمینهای کشاورزی، شبکههای انتقال آب زیرزمینی و اصلاح ساختار فاضلابها را جدی بگیرند
ساعدی ارسال کم نظیر کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم به استان خوزستان را موجب افتخار دانست و گفت: امید است دولت بازسازی روستاها، شهرها، منازل مردم، زمینهای کشاورزی، شبکههای انتقال آب زیرزمینی و اصلاح ساختار فاضلابها را جدی بگیرند و با ارزیابی خسارات و تشکیل کمیته در این راستا مشکلات ایجاد شده را هرچه سریعتر برطرف کنند همچنین برای مدیریت آب این ثروت بیهمتای الهی فکری اساسی شود.
ترامپ با ممانعت از کمکرسانی به سیلزدگان اوج خباثت خود را به تصویر کشید
وی در پاسخ به سوالی درباره عدم کمکرسانی آمریکا به سیلزدگان و ممانعت از کمک دیگر کشورها در پی این حادثه به ایران، گفت: آمریکا نهایت جنایت خود را در اتفاق اخیر نشان داد و بهیقین به دلیل نداشتن هیچ اخلاق انسان دوستانه به دوران زوال و نابودی خود نزدیک میشود و ترامپ با ممانعت از کمکرسانی به سیلزدگان اوج خباثت خود را به تصویر کشید، هرچند مردم ایران چنان کنار هم هستند که نیازی به این کمکها ندارند.
سیل هنوز در خوزستان فروکش نکرده است/ارزیابی خسارات امکانپذیر نیست
این نماینده مجلس درخصوص میزان خسارات وارده به استان خوزستان اظهار کرد: ارزیابی خسارات پس از پایان سیل امکانپذیر است و اکنون نمیتوان ارزیابی دقیقی داشت، چراکه سیل هنوز در خوزستان فروکش نکرده است.
برخی از مقامات محلی وزارت نفت مانع از آبگیری مخازن 4 و 5 تالاب هورالعظیم شدهاند
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص اینکه آیا خبر ممانعت مسئولان وزارت نفت از آبگیری تالاب هورالعظیم درست است یا خیر؟ توضیح داد: هورالعظیم یکی از تالابهای بینالمللی است که میتواند حجم بالایی از آب را در خود جای دهد. این تالاب به دلیل وسعت به 5 مخزن تقسیم شده است که برخی از مقامات محلی وزارت نفت مانع از آبگیری مخازن 4 و 5 آن شدهاند، در حالی که هورالعظیم در چند سال گذشته به دلیل خشک شدن به کانون ریزگردها تبدیل شده بود و اکنون که رود کرخه به حداکثر ظرفیت خود رسیده است، باید تالاب هورالعظیم را احیا کرد.
وی معتقد است از آنجا که در مخازن 4 و 5 تالاب هور العظیم 700 میلیون مترمکعب آب جای میگیرد ضروری است برای حفظ آب، بالانس طبیعت و جلوگیری از بروز مجدد ریزگردها این مخازن آبگیری شوند.
نامه به رئیسجمهور با هدف آبگیری تمام و کمال تالابهای هورالعظیم و شادگان
به گفته این نماینده وزیر نفت به تازگی دستور دادهاند که مسئولان وزارت نفت مانع از آبگیری مخازن 4 و 5 تالاب هورالعظیم نشوند، همچنین نامهای به رئیسجمهور با هدف آبگیری تمام و کمال تالابهای هورالعظیم و شادگان ارسال شده است چراکه نباید چنین فرصتی را از دست داد.
یوسفی: سیلاب اخیر نباید مسئولان را در سیاستهای انتقال آب به اشتباه بیندازد
این گزارش میافزاید؛ در ادامه نشست همایون یوسفی با بیان اینکه خوزستان اقلیمی وابسته به آب است و تمدن در این استان به واسطه رودخانههای پرآب شکل گرفته است، لذا اگر قرار است حیات دراین استان ادامه یابد، باید حیات رودخانه ها را تامین کرد، گفت: سیلاب اخیر نباید مسئولان را در سیاستهای انتقال آب به اشتباه بیندازد.
علت سیل، بارش و علت تخریبها سوءمدیریت است/ضرورت پاکسازی بستر رودخانهها
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: علت سیل، بارش و علت تخریبها سوءمدیریت است، چراکه تجاوز به بستر رودخانهها، ساخت و سازهای غیرقانونی در بستر رودخانهها موجب این حجم از تخریب در استان خوزستان شده است، لذا باید در بازسازیها حریم و بستر رودخانه را پاکسازی کرد تا دیگر چنین مشکلاتی ایجاد نشود.
مشکل دفع فاضلاب در استان خوزستان
وی مشکل مهم دیگر استان خوزستان در شرایط فعلی را بالا آمدن فاضلابها به علت بالا آمدن آبهای تحت الارضی (به آبهایی گفته میشود که در لایههای آبدار و اشباع زیرزمین تجمع پیدا کردهاست)، دبی رودخانهها در منابع آب به حجم آب جابجاشده از یک مقطع مشخص (رودخانه کانال آب، دریچه سد، لوله یا هر سازه دیگر) در مدت زمان مشخص بـِده یا دِبی گفته میشود) و مشکل در دفع فاضلابها عنوان کرد و افزود: مسائل فوق مانع دفع فاضلابها شده است، درحالی که وزارت نیرو باید از دهها سال قبل برای اصلاح سیستم فاضلاب استان خوزستان اقدام میکرد لذا اکنون باید اهتمام ویژه به این مسئله داشته باشد.
دفع فاضلابها در خوزستان به دلیل سیستم کهنه دفع دچار مشکل شده، در حالی که وزارت نیرو باید از دهها سال قبل برای اصلاح سیستم فاضلاب استان خوزستان اقدام میکرد لذا اکنون باید اهتمام ویژه به این مسئله داشته باشد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کلنگزنی پروژه تصفیهخانه اهواز را ضروری دانست و بیان کرد: رودخانه کارون به شدت نیازمند لایروبی است، چراکه یکی از علل اصلی وقوع سیل در خوزستان عدم لایروبی کارون است، درحالی که از 2 سال گذشته پیگیر لایروبی این رودخانه از نهادهای مربوطه هستیم اما تاکنون این پیگیریها به نتیجه نرسیده است.
یوسفی اظهار کرد: وضعیت شهرهای اهواز، کارون و حمیدیه به دلیل کاهش میزان خروجی آب از سدها، نسبت به چند روز گذشته بهتر است، امید است با کمی بارش در چند روز آینده و کنترل سدها و رودخانهها سیل تمام شود، ضمن آنکه برای مردم در مناطق مختلف اردوگاه زده و مواد غذایی، بهداشتی، گرمایشی و.... تامین شده است.
به دنبال اقدامات مناسب درمانی؛ افزایش و وفور بیماری در میان مردم خوزستان مشاهده نمیشود
وی با اشاره به اینکه در پی اقدامات به موقع بهداشتی و درمانی برای سیلزدگان با افزایش و وفور بیماری در میان آنها روبرو نیستیم؛ اظهار کرد: مجلس نیز طرحی دوفوریتی برای کمک به سیلزدگان در دست دارد که در پی این طرح دولت اجازه برداشت بودجه از صندوق توسعه ملی و دیگر منابع کشور را به جهت جبران خسارات سیل را پیدا میکند.
باید از سیاسی شدن موضوع آب در کشور جلوگیری شود
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس با تاکید بر اینکه اگر سیل و آب های کنونی در پی بارش های اخیر مدیریت نشود، سالهای آینده خشکسالی تمامی فلات ایران را خواهد گرفت و اثرات مخربی به جای خواهد گذاشت، بیان کرد: باید از سیاسی شدن موضوع آب در کشور جلوگیری شود و مدیرت منابع آب را به دست کارشناسان سپرد، چراکه آنها بهتر میدانند چگونه آبها را میان شهرها و استانهای کشور تقسیم کنند به طوری که خشکسالی به شهر یا استانی تحمیل نشود.
احداث 92 اردوگاه در استان خوزستان/حدود 70 تا 80 هزار نفر در این اردوگاهها ساکن هستند
وی از فعال بودن 92 اردوگاه در استان خوزستان خبر داد و گفت: حدود 70 تا 80 هزار نفر در این اردوگاهها ساکن هستند که چادر، مواد اولیه، سرویسهای بهداشتی مناسب، دارو و آمبولانس برای آنها تامین شده است.
نوری: خوزستان در اثر سوءمدیریت در حوزههایی مانند آبخیزداری، لایروبی سدها و رودخانهها از این بارشها بسیار متضرر شد
همچنین در ادامه این نشست سید راضی نوری دیگر نماینده استان خوزستان با بیان اینکه بارش نزولات آسمانی و سیل در همه جای دنیا رخ میدهد اما تفاوت خوزستان با جاهای دیگر این است که این بارشها نسبت به سالهای گذشته چندین برابر شده و خوزستان بارشهای استانهای دیگر را نیز پذیرا بود، گفت: خوزستان در اثر سوءمدیریت در حوزههایی مانند آبخیزداری، لایروبی سدها و رودخانهها، از این بارشها بسیار متضرر شد. متاسفانه مسئولان در سالهای گذشته آبخیزداری را به صورت اصولی انجام ندادهاند، به همین دلیل پس از تجمع آب در پشت سدها، رسوبات و گل و لای تجمع کرده و ظرفیت سدها کمتر شده اند، به طوری که در عمر 50 ساله سد کرخه یک میلیارد مترمکعب رسوب در این سد جمع شده است.
ظرفیت سد کرخه از 3.5 میلیارد مترمکعب به دلیل تجمع رسوبات به 2 میلیارد و نیم تا 700 مترمکعب رسیده است
وی با بیان اینکه ظرفیت سد کرخه از 3.5 میلیارد مترمکعب به دلیل تجمع رسوبات به 2 میلیارد و نیم تا 700 مترمکعب رسیده است لذا باید فکری اساسی و اصولی برای حل این مشکل کرد، یادآور شد: طبق مستندات سازمان هواشناسی در تاریخ 11 بهمن سال گذشته هشدار بارشهای شدید را داد، به همین دلیل ستاد بحران کشور میبایست وزیر نیرو را ملزم به رهاسازی تدریجی آب میکرد اما این اقدام ازسوی مسئولان صورت نگرفت، اکنون آب بسیاری در پشت سدها جمع شده که باید رهاسازی شوند، هرچند این رهاسازی از تاریخ 11 فروردین سال جاری به طور غیرعلمی آغاز شده که آسیبها و ضرر و زیانهای خود را به همراه خواهد داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی در مجلس اضافه کرد: متاسفانه علیرغم وجود ردیف بودجه برای لایروبی رودخانه ها، چندین سال است رودخانهها لایروبی نشدهاند، بنابراین کف آنها بالا آمده و پذیرش کمتی برای آب دارند، به همین دلیل آب رودخانهها به اطراف سرازیر شده و در نهایت سیل را رقم زدهاند.
دولت باید خسارات استان خوزستان را جدی بگیرد
وی با تاکید بر اینکه دولت باید خسارات استان خوزستان را جدی بگیرد، از کمکهای ارتش، سپاه پاسداران، هلال احمر، بسیج، جهاد و... قدردانی کرد و از مردم خواست همانطور که در پی این حادثه کمکهای بسیاری به سیلزدگان داشتند، با توجه به حجم بالای تخریبها در بازسازی و نوسازی مناطق محروم استان خوزستان همراهی لازم راداشته باشند.
قوه قضائیه و دستگاههای نظارتی ورود به مسئله دلایل وقوع سیل و مقصرین احتمالی ورود کنند
نماینده مردم شوش همچنین از قوه قضائیه و دستگاههای نظارتی ورود به مسئله دلایل وقوع سیل و مقصرین احتمالی را در خواست کرد و گفت: تقویت سیلبندها ضروری است و دستگاههای مرتبط با وزارت نیروی باید این مهم را جدی بگیرند.
متاسفانه در پی سیل اخیر آثار باستانی شوش خسارت دیدهاند، لذا از مسئولان سازمان میراث انتظار داریم از آثار تاریخی بازدید کرده، جهت رفع مشکلات ایجاد شده برای آنها، کمکهای داخلی و بینالمللی را بسیج کنند
آثار تاریخی شوش دانیال آسیب دیدهاند
وی هچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در رابطه با وضعیت آثار باستانی شهر تاریخی شوش، بیان کرد: متاسفانه در پی سیل اخیر آثار باستانی و میراث باقیمانده از دفاع مقدس، این منطقه خسارت دیدهاند، لذا از مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار داریم از آثار تاریخی بازدید کرده، جهت رفع مشکلات ایجاد شده برای آنها، کمکهای داخلی و بینالمللی را بسیج کنند.
15 روستای شهرستان شوش هنوز کاملا زیر آب هستند
نوری همچنین در رابطه با وضعیت شهرستان شوش دانیال توضیح داد: قبل از وقوع سیل در پی هشدارها 69 روستای این شهرستان تخلیه شدند، به همین دلیل خوشبختانه تلفات انسانی نداشتیم، با این وجود 25 روستا کاملا تخریب شده و 15 روستا هنوز کاملا زیر آب هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.