اعضای شورای شهر تهران با نامگذاری خیابانهای پایتخت ایران به نام شماری از چهرههای هنری ایران از جمله مهدی اخوان ثالث، فریدون مشیری، هوشنگ ابتهاج، عزت الله انتظامی، محمدرضا شجریان و غلامحسین امیرخانی موافقت کردند؛ اتفاقی بیسابقه که انتظار میرود، در طول عمر این شورای شهر پایتخت و ادوار آتی شورای شهر تداوم یابد و نام مفاخر ایران، وسیعتر بر در و دیوار شهر نقش ببندد و در عین حال به چند خیابان فرعی منتهی نشود.
به گزارش «تابناک؛ انتخاب نام معابر در ایران از گذشته تاکنون با احتیاط و محافظهکاری فراوان تصویب و تغییر داده میشده و کمتر چهره معاصری که به فیض شهادت نائل نشده بود، نامش بر در و دیوار پایتخت کشورمان نقش میبست و اگر قرار بود چنین اتفاقی نیز رخ دهد، معمولاً تا پایان دوران حیات شخص فرهیخته صبر میشد تا ریسک ماجرا به حداقلِ ممکن کاهش یابد؛ مسألهای که متأثر از نگرانی نسبت به تبعات رفتار اشخاص بازمیگشت و اینکه ممکن است موضعگیریهای این اشخاص منجر به فشارهایی به تصمیمگیران چنین نامگذاریهایی جهت تغییر نام معبر و ایجاد حواشی شود.
اکنون اما شورای شهر تهران اقدام قابل توجهی کرده و نام شماری از چهرههای فرهنگی را که گروهیشان رخت سفر بربستهاند و گروهیشان هنوز در قید حیات هستند، برای شماری از خیابانهای تهران انتخاب کرده است. این مصوبه که به اتفاق آرا و بدون حتی یک رأی مخالف تصویب شده، طیف فرهنگی نسبتاً متنوع و چهرههای سرشناسی را در خود جای داده که انتظار نمیرفت، شاهد انتخاب خیابان برای آنها از سوی این شورای شهر باشیم.
بر اساس مصوبه اعضای شورا، خیابان سپند در محدوده اقدسیه به نام عزت الله انتظامی، فلامک جنوبی و شمالی در شهرک قدس به نام استاد محمدرضا شجریان، در منطقه 2 خیابان معارف در محدوده اوین به نام داود رشیدی، خیابان 24 متری در سعادت آباد به نام محمدعلی کشاورز، خیابان کوکب در محدوده شهرآرا به نام غلامحسین امیرخانی و خیابان نیلوفر در محدوده اختیاریه به نام علی نصیریان نامگذاری شد.
همچنین خیابان ارغوان به نام هوشنگ ابتهاج، میدان بی نام به نام علی حاتمی، کوچه رهبری به نام سیمین دانشور، کوچهای به نام علی معلم و نیز معابری در منطقه 3 محدوده شهید کلاهدوز به نام های منوچهر آتشی، عمران صلاحی، محمد قهرمانی، بیژن ترقی، اسماعیل شاهرودی، پروین دولت آبادی، اخوان ثالث، سیمین بهبهانی، فروغ فرخزاد، فریدون مشیری، محمدعلی سپانلو، سیدکریم امیری فیروزی کوهی، نامگذاری شد.
در این میان نکته قابل تامل اینکه، شماری از خیابانهای نامگذاری شده به نام چهرهها، خیابانهای فرعی گمنامی است که مشخص نیست با چه منطقی برای چنین اسامی انتخاب شده است. اینکه اسامی گروهی از چهرههای فرهنگی را بر روی شماری از خیابانهای فرعی بگذاریم، ممکن است این تصور را به وجود آورد که به واسطه احتمال واکنش تند برخی نسبت به این مصوبه، تصمیم گرفته شده چند خیابان فرعی انتخاب شود تا هم نامگذاری صورت پذیرد و هم به شکل نام گذاری انجام شود که هزینه چندانی برای اعضای شورای شهر در پی نداشته باشد و همه چیز به خیر و خوشی رفع و رجوع شود.