درجلسه علنی روز سه شنبه مجلس پس از انکه یکی از نمایندگان اصولگرا با طرح سوالی مجلس را به سکوت و عدم برخورد قاطعانهتر در برابر مصوبات کنگره آمریکا متهم کرده بود با واکنش یکی از نمایندگان اصلاح طلب روبرو شدکه این مساله برای لحظاتی به درگیری لفظی این دو نماینده انجامید.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، حجت الاسلام ناصر موسوی لارگانی نماینده عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم و محمدعلی وکیلی نماینده عضو فراکسیون امید در هنگام بررسی کلیات طرح دو فوریتی «اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا» با هم بحث و مشاجره کردند و جلسه علنی به حاشیه کشیده شد.
موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در تذکری گفت: رهبر معظم انقلاب در اول سال ۹۸ گلهای که به حق از مجلس شورای اسلامی داشتند که شما در مقابل ۲۲۶ طرح که کنگره آمریکا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی تصویب کرده اند مجلس چه کرده است؟ آیا سکوت مجلس در این زمینه جز خیانت به انقلاب و خون شهدا و چیز دیگری است.
وی گفت: باید این طرح کاملتر و دارای استحکام بیشتری داشته باشد تا مصوبه مجلس انقلابی و ارزشی لرزه به اندام استکبار بیاندازد، دیپلماسی لبخند پاسخگوی اقتضائات کشور نیست و چند سال کشور را به عقب انداخته است چرا ما نباید عوارض سنگین از تنگه هرمز را برای کشورهای همکار آمریکا وضع کنیم که این کار علاوه بر اقتدار کشور ارز آوری دارد.
این صحبتهای وی با واکنش وکیلی نماینده تهران مواجه شد که وی خطاب به لاریجانی گفت: همکار ما مجلس را متهم به خیانت کرده است، ایشان عنوان کردند خائن به خون شهدا بودیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای همکار عزیز باید چکار میکردیم که در مقیاس انقلابی شما جای گیرد، شما این عبارت را به کار بردید.
در ادامه علی لاریجانی رییس مجلس از لارگانی پرسید آیا این عبارت را به کار بردید؟ وکیلی به جای لارگانی پاسخ داد بله به کار گرفت.
وکیلی گفت: چرا یک نهاد انقلابی را متهم به خیانت میکنید. در مجلس بحث انقلابی میکنید و ما را به خیانت متهم میکنید چیزی که خواست آمریکا بود اینجا مطرح شد.
وی تاکید کرد: پیش قدم اول در اقدام متقابل مجلس بود لازم باشد سینه تک تک همکارانم برای دفاع از مردم پیشقدم خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در مجلس همکاران ما فرزند شهید و جانباز هستند و یا سوابق انقلابی دارند لازم نیست در یک شو یا جمله انقلابی اینگونه جایگاه مجلس را تنزل دهید.
وکیلی خاطرنشان کرد: اگر طرح تقویت سپاه ضعیف است برای تکمیل آن اقدام کنید. همه میدانند که مجلس در صحنه جان خود را در کفه اخلاص گذاشته است.
پس از صحبتهای وکیلی، موسوی لارگانی با در دست گرفتن آییننامه داخلی مجلس با فریاد خطاب به هیأت رییسه گفت: اخطار دارد، اما هنگامی که مشاهده کرد صدایش به آنها نمیرسد با فریاد به سمت جایگاه هیأت رییسه دوید که چندتن از نمایندگان مانع وی شدند و او را به صندلیاش بازگردادند، سپس تعدادی از نمایندگان از جمله بهروز نعمتی، عبدالرضا عزیزی و قاسم میرزایی نیکو حلقه زدند و او را آرام کردند.
در ادامه سیدناصر موسوی لارگانی در اخطاری با استناد به ماده (۷۹) اییننامه داخلی مجلس در خصوص صحبتهای محمدعلی وکیلی گفت: آقای وکیلی بدون این که در لوح ثبتنام کند و نوبت داشته باشد، از رانت هیأت رییسه برای ایراد سخنان خود استفاده کرد.
ویافزود: من در صحبتهای خود گفتم که مقام معظم رهبری در ابتدای سال ۹۷ مجلس را توبیخ کرد و پس از گزارش عملکرد شما عنوان کردند که این طرحها و لوایح چه دردی را از مردم دوا کرده است.
وی ادامه داد: ابتدای امسال آقا نیز فرمودند که کنگره آمریکا ۲۲۶ طرح و لایحه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته، ولی مجلس در مقابل آنها چه کرده است؛ و صحبت من در جلسه امروز این بود که سکوت مجلس در این زمینه خیانت به خون شهدا است.
موسوی لارگانی افزود: پایههای صندلیهای نمایندگان مجلس بر روی خون شهدا قرار دارد و صحبت من این بود که اگر عملکرد ما در مجلس خوب بوده، در مقابل زیادهخواهی آمریکا چه کرده است.
**لاریجانی: رهبر معظم انقلاب از مواضع مجلس برای بیانیهها تشکر کردند
علی لاریجانی رییس مجلس در پاسخ به صحبتهای وی گفت: آنچه در مورد سخنان رهبر معظم انقلاب میگویید، ایشان در جلسهای که به همراه دیگر نمایندگان مجلس در خدمتشان بودیم، از مواضع مجلس برای بیانیهها تشکر کردند.
وی افزود: آنچه در کنگره آمریکا تصویب شده، ۴- ۵ طرح بیشتر نبوده است در حالی که مجلس ایران در قبال آمریکا حدود ۷- ۸ قانون تصویب کرده است.
وی ادامه داد: در آمریکا روش به این صورت است که هر کسی به اسم خود طرحی مطرح میکند، ولی آنچه مصوبه مجلس بوده، در مجلس ایران قوانین بیشتری علیه آمریکا تصویب شده است.
لاریجانی خطاب به موسوی لارگانی گفت: عبارتی که شما عنوان کردید خوب نبود و خودتان نیز این را قبول دارید.