عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پیشرفتهای اقتصاد اسلامی در حوزه نظریهپردازی و تولید محتوا پس از انقلاب اسلامی، گفت: اقتصاد ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون طعم اقتصاد اسلامی را نچشیده است.
به گزارش تابناک به نقل از فارس، غلامرضا مصباحی مقدم بعد از ظهر امروز در مراسم اهدای جایزه بینالمللی اقتصاد اسلامی به مناسبت بزرگداشت شهید شید محمد باقر صدر، اظهارداشت: به برکت تلاشهای شهید صدر و شاگردان او امروز اقتصاد اسلامی یک حقیقت زنده است و دانشگاه کشورهای غربی هم این نظریات تدریس میشود و آثار فراوانی به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و اردو تالیف شده و صاحبنظران متعددی در تربیت شدهاند.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی اقبال دانشگاهها به اقتصاد اسلامی خوب بوده و بنده به عنوان کسی که 40 سال در جریان تدریس و مطالعه اقتصاد اسلامی هستم میگویم گنجینههای فراوانی از لحاظ آثار مکتوب و از لحاظ صاحبنظر به تولید و تربیت شده است.
این کارشناس اقتصاد اسلامی با بیان اینکه نظام اقتصادی سوسیالیسم منقرض شده است اما تفکر آن همچنان هست و پیروانی دارد، گفت: نظام سرمایهداری در طول تاریخ به بحرانهای متعددی مواجه شده است و طرفداران این نظام میگویند این بحرانها جزء لاینفک اقتصاد است اما بنده میگویم خیر، این لازمه اقتصاد سرمایهداری است و نظام اقتصادی اسلام اینگونه نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بحران اقتصادی سال 2008 میلادی، تصریح کرد: بسیاری از بانکهای آمریکایی و غربی با بحران اقتصادی سرنگون شدند اما بانکهای اسلامی به حیات خود ادامه دادند. بانک توسعه اسلامی رتبه AAA را در اختیار دارد و با استحکام به فعالیت خود ادامه میدهد اما اوباما برای نجات بانکهای آمریکا میلیاردها دلار هزینه کرد.
مصباحی مقدم افزود: بعد از این بحران در بین اقتصاددانان غربی این سوال به وجود آمد که تفاوت بانکهای غربی با بانکهای اسلامی چیست؟ طرح این سوال و مشاهده این پدیده نباید ما را بیدار کند و به این نتیجه برساند که راه نجات ما اقتصاد اسلامی است؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون طعم اقتصاد اسلامی را نچشیده است، تصریح کرد: اقتصاد ایران بعد از انقلاب بیشتر تحت تاثیر سیاستهای اقتصاد نئوکلاسیک بوده و آیا نتایج این سیاستها نباید مورد تامل قرار بگیرد؟
وی همچنین با اشاره به تلاشهای آیت الله تسخیری در چند دهه اخیر برای توسعه اقتصاد اسلامی، گفت: بزرگداشت از آیت الله تسخیری، بزرگداشت اقتصاد اسلامی است.