تحرکات مشکوک نظامیان آمریکایی در «تکریت» عراق، اعتراض ایران و هفت عضو دیگر سازمان ملل به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعزام ناو جنگی ترکیه به لیبی و تصمیم دوباره آمریکا برای حفظ نیروها در سوریه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به استقرار نخستین اسکادران جنگندههای اف ۳۵ آمریکا در خاورمیانه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نیروی هوایی آمریکا اعلام نموده که نخستین اسکادران از جنگندههای اف ۳۵ را در خاورمیانه مستقر کرده است.
بر اساس این گزارش، دو اسکادران از جنگندههای اف ۳۵ به پایگاه هوایی الظفره در امارات متحده عربی اعزام شده است.
در بیانیه نیروی هوایی آمریکا آمده است: پرسنل نیروی هوایی ایالات متحده آماده آغاز مأموریت مربوط به استقرار جنگندههای اف ۳۵ در خاورمیانه هستند و برای این مأموریت آموزش دیدهاند. جنگندههای اف 35 قابلیت عملیاتی بیشتری با استفاده از تواناییهای پیشرفته رادارگریزی داشته و مجهز به آخرین فناوریهای تسلیحاتی هستند.
به نظر میرسد این نخستین جنگندههای اف ۳۵ نیستند که فعالیت خود را در خاورمیانه آغاز کردهاند. پیش از این آمریکا دهها فروند از این جنگنده را به رژیم صهیونیستی تحویل داده است.
آمریکا از سال 2017 میلادی تاکنون جنگندههای اف ۳۵ را در بریتانیا و ژاپن نیز مستقر کرده است.
تحرکات مشکوک نظامیان آمریکایی در «تکریت» عراق
منابع محلی از ورود یک گروه از نظامیان آمریکایی به پایگاه نظامی اسپایکر در شهر تکریت در ۱۴۰ کیلومتری شمال غرب بغداد خبر دادند.
این منابع افزود: این گروه از نظامیان به شکل گستردهای مسلح بوده و به همراه خود تجهیزات و سلاحهای سنگین داشتند.
گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که پس از ورود این گروه از نظامیان آمریکایی به این پایگاه نظامی، تعدادی از چهرههای عشایری نیز به آنجا رفته و با ژنرالهای آمریکایی مستقر در آن پایگاه دیدار کردند.
پیشتر نیز اخباری در خصوص تحرکات جدید «جوی هود» کاردار سفارت آمریکا در بغداد در منطقه «العامریه» در جنوب «فلوجه» و دیدار با برخی شخصیتها و شیوخ عشایر منتشر شده بود.
این در حالی است که بحث ضرورت خروج نظامیان خارجی (آمریکایی) از عراق در دستور فراکسیونهای پارلمانی این کشور قرار گرفته است.
اعتراض ایران و هفت عضو دیگر سازمان ملل به اقدامات یکجانبه آمریکا
ایران، روسیه، چین، سوریه، ونزوئلا، کوبا، بولیوی و زیمبابوه با امضای بیانیه ای مشترک و قرائت آن در سازمان ملل به اقدامات یکجانبه آمریکا اعتراض کردند.
در این بیانیه که از سوی «الکساندر پانکین» معاون وزیر خارجه روسیه در مجمع شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد درباره توسعه مالی قرائت شد، کشورهای امضاکننده اقدامات آمریکا در جهت ایجاد محدودیتهای اقتصادی یکجانبه نه تنها برای تغییر دولتهای قانونی سایر کشورها، بلکه در جهت تسخیر بازارهای جهانی را مورد انتقاد قرار دادند.
پانکین در این رابطه گفت: میخواهیم نگرانی شدید خود را از اینکه برخی کشورها بهخصوص آمریکا، از اقدامات یکجانبه و غیرقانونی برای ایجاد محدودیتهای اقتصادی علیه بسیاری از کشورها استفاده میکنند، اعلام کنیم. چنین اقداماتی با برنامه توسعه پایدار جامعه جهانی تا سال ۲۰۳۰، حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد در تضاد است.
اعزام ناو جنگی ترکیه به لیبی
ناوهای جنگی ترکیه با رسیدن به آبهای سرزمینی لیبی در محدوده بندر طرابلس و مصراته این کشور مستقر شدند.
گفته شده، ناوهای جنگی ترکیه از دریای مرمره در شمال این کشور به لیبی رسیدهاند و هم اکنون در ۷۸ مایلی خط ساحلی لیبی مستقر شدهاند.
برخی منابع ترکیهای مأموریت کشتیهای جنگی اعزامی به آبهای لیبی را مبارزه با قاچاق عنوان کردهاند.
لیبی در حال حاضر صحنه درگیری و جنگ داخلی است و از یک ماه پیش به این سو، ژنرال حفتر با لشکرکشی و حمله به طرابلس در تلاش است تا دولت مورد حمایت سازمان ملل را سرنگون سازد.
تصمیم دوباره آمریکا برای حفظ نیروها در سوریه
«دیوید ام. ساترفیلد» معاون وزیر خارجه آمریکا از قصد این کشور برای تداوم حضور نظامی در شمال شرق سوریه خبر داد و مدعی شد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا میگوید، نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه خواهند ماند و قرار نیست همه آنها از این کشور خارج شوند.
ساترفیلد افزود: «جیم جفری» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه که در حال رایزنی با نیروهای دموکراتیک سوریه و مقامات ترکیه است، امید زیادی به توافقی دارد که ضامن تأمین منافع امنیتی- مرزی مشروع ترکیه باشد.
وی همچنین مدعی شد، حضور آمریکا در سوریه تدام تلاشهای پایدار برای مبارزه با بقایای داعش را فراهم میکند.
گفتنی است، در دسامبر ۲۰۱۸، ترامپ در تصمیمی ناگهانی، از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در بازه زمانی ۶۰ تا ۱۰۰ روزه خبر داد؛ حال آنکه بعدها مقامات پنتاگون وی را مجاب به حفظ شماری از آنها در خاک این کشور کردند.
این در حالی است که پیشتر در ۲۳ فروردین، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل تأکید کرد، کشورهایی که حضور مشروع در سوریه ندارند، باید نیروهای خود را از این کشور خارج کنند.
وی در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت، ایران و روسیه به خواست دولت سوریه و با هدف مبارزه با تروریسم در خاک این کشور هستند.
نبنزیا تأکید کرد: کشورهایی که بدون دعوت به سوریه لشکرکشی کرده اند باید این کشور را ترک کنند.