روند تغییرات ارزشی در کشور و شکاف نسل‌ها

کد خبر: ۸۹۲۵۶۶
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶ 17 April 2019
|
2800 بازدید

مدیرکل مشارکت اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این که دنیای مدرن هنجارها و ارزش‌های منحصر به خود را ایجاد کرده است، تصریح کرد: نسل جدید در پی پدیده شکاف نسل ها ارزش و هنجاری های جدید را پذیرفته‌اند و بر این اساس میان نسل جدید و نسل های قبل شکاف شکل گرفته است.

به گزارش ایسنا، سجاد سالک با اشاره به این که موضوع شکاف نسل‌ها عجیب یا پیچیده نیست، گفت: شکاف نسل‌ها موضوعی با سابقه است که در کشورهای مختلف دنیا همواره در جریان بوده است.

وی با اشاره به این که شکاف نسل‌ها برای اولین بار در دهه شصت میلادی در غرب مطرح شد، اظهار کرد: اولین صحبت‌های شکاف نسل‌ها در غرب ناظر بر موضوعی بود که از عدم درک متقابل فرزندان و والدین نشات می گرفت.

مدیرکل مشارکت اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به این که پدیده شکاف نسلی با گذشت زمان حادتر می شود و ابعاد بیشتری را پیدا می کند، عنوان کرد: موضوع شکاف نسلی در سده‌های گذشته و در دوران حکمرانی سلسه‌های تاریخی ابعاد جدی و حادی نداشته است.

وی در ادامه افزود: از زمان انقلاب مشروطه در ایران تا به امروز که تحولات جدی در کشور شکل گرفت و ارتباط با غرب بیشتر شد موضوع شکاف نسلی رو به افزایش شده است.

سالک با اشاره به این که موضوع شکاف نسل ها در دهه ۴۰ ایران به تحت یک مساله اجتماعی مطرح بوده است، اذعان کرد: اساسا ارتباطات تکنولوژیک و ارتباط با کشورهای دیگر و ایجاد روابط فرهنگی بین ملل مختلف نوعی از هنجارها، ارزش ها و سبک زندگی‌های جدیدی را منتقل می کنند، به طوری که هنجارهای جدید ایجاد شده در نسل‌ها شامل تصمیم‌هایی می شود که با نسل قبل از خود منطبق نیست.

وی در ادامه افزود: اگر ما بخواهیم در این عصر جدید زندگی کنیم و به توسعه برسیم راهی جز فکر کردن به طرز جهانی را پیش رو نداریم.

مدیرکل مشارکت اجتماعی وزارت ورزش و جوانان که در برنامهای رادیویی صحبت می‌کرد با اشاره به این که دنیای مدرن هنجارها و ارزش های منحصر به خود را ایجاد کرده است، تصریح کرد: نسل جدید در پی پدیده شکاف نسل ها ارزش و هنجاری های جدید را پذیرفته‌اند و بر این اساس میان نسل جدید و نسل های قبل شکاف شکل گرفته است.

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر عالیه شکربیگی، استاد دانشگاه، جامعه شناس و مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به روند تغییرات ارزشی در کشور، گفت: ایجاد تغییرات ساختاری در یک جامعه همیشه ارزش های موجود را در آن جامعه دستخوش تغییر قرار خواهند داد.

وی با اشاره به این که نسل دهه شصت پیامدهای متعددی را از جنگ تاثیر گرفت، عنوان کرد: نسل‌های دهه ۷۰ و ۸۰ همیشه در فضای مجازی به سر برده‌اند و ارتباطات و تعاملات خودشان را با فضای مجازی ایجاد کرده اند، در حالی که نسل دهه ۶۰ درگیر انزوا بودند.

مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به تفاوت موجود در دیدگاه نسل‌های مختلف، توضیح داد: معضل شکاف نسلی و پیامدهای منفی آن زمانی شکل می گیرند که بحران هویت در نسل های مختلف ایجاد شود.

وی افزود: بحران هویت باعث می شود تا نسل جدید علاوه بر قرارگیری در حالت سرگردانی از فعالیت های قابل انجام خود اطلاع دقیقی نداشته باشد.

شکربیگی با بیان این که جوانان ما امروزه دچار سرگشتگی گفتمانی و نسلی هستند، عنوان کرد: در بسیاری از خانواده های مدنی و مدرن که صاحب نگاهی گفت و گو محور هستند گفتمان و ارزش‌ها با روش گفت و گو شکل می گیرند، در حالی که برخی از خانواده‌ها سعی دارند تا گفتمان خود را از شیوه دستوری شکل دهند.

وی با بیان این که عدم وجود فضای گفت و گو در خانواده شکاف نسلی را شکل می دهد، عنوان کرد: متاسفانه در بطن خانواده‌های ایران در حوزه جامعه پذیری معقوله گفت و گو جایگاه خود را پیدا نکرده است، به همین دلیل نسل‌های مختلف حاضر در یک خانواده همیشه در سلایق و انتخاب های خود با اختلاف نظرها رو به رو می شوند.

مجری طرح گفت و گوی ملی در استان تهران با اشاره به این که هر عصر از جوامع ارزش‌های خاص به خودش را دارد، اظهار کرد: امیرالمومنین در حوزه می فرمایند که هر شخص باید فرزند عصر خویش باشد، چرا که تغییرات زیربنایی همیشه منجر به ایجاد تغییر در روبنا می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟