"تا زمانی که به اصطلاح ائتلاف بزرگ در آلمان به حضورش در قدرت ادامه دهد، پایبندی برلین به وعدههایش به آمریکا و هم پیمانان اروپایی برای افزایش بودجه نظامی خود با اما و اگر همراه خواهد بود. خودداری آلمان در عمل کردن به این تعهداتش باعث تضعیف اعتماد میان این کشور و هم پیمانانش میشود؛ اعتمادی که مؤلفه ضروری یک ائتلاف نظامی بین المللی موفق است."
به گزارش ایسنا، پایگاه فایننشال تایمز در تحلیلی درباره اختلاف میان آلمان با هم پیمانانش در ائتلاف نظامی ناتو بر سر افزایش بودجه نظامی مینویسد:
«ناکافی بودن بودجه نظامی کشور آلمان باعث تضعیف ناتو، به عنوان سنگ بنای امنیت این کشور طی ۷۰ سال گذشته میشود. این مساله به روابط آلمان و آمریکا که در حال حاضر یکی از پایینترین سطوح خود را از زمان بعد از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، به سبب اخلالگریهای دولت ترامپ در نظم جهانی،تجربه می کند، آسیب وارد میکند. در نهایت این روند همچنین ادعای دولت آلمان در خصوص حمایتش از اتکای کمتر اروپا در حوزه امنیت و دفاع به واشنگتن و افزایش قدرت و خودمختاری اروپا در این حوزهها را تضعیف میکند.
ائتلاف دموکرات مسیحی- سوسیال دموکرات که در سال ۲۰۱۷ در آلمان قدرت را به دست آورد در ابتدای سال جاری میلادی به ناتو اطلاع داد در سال ۲۰۲۴ ، ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی را برای بودجه نظامی صرف خواهد کرد. این رقم کمتر از میزان دو درصدی است که در سال ۲۰۱۴ آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و دیگر رهبران کشورهای ناتو طی اجلاس سران این ائتلاف به آن متعهد شدند.
با این حال دولت آلمان در برنامه بودجه میان دوره که در ماه مارس تصویب کرد حتی پیش بینی بودجه نظامی کمتر و در حدود ۱.۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای سال ۲۰۲۳ پیش بینی کرده است. حتی اگر به صورت عملی این بودجه کمی بیشتر باشد باز هم آلمان به رغم داشتن قویترین اقتصاد در اروپا تبدیل به ضعیف ترین قدرت نظامی در میان کشورهای بزرگ اروپا میشود.
در حال حاضر تنها هفت کشور از ۲۹ عضو ناتو شامل سه کشور حوزه بالتیک، یونان، لهستان و بریتانیا و آمریکا هدف دو درصد تولید ناخالص داخلی را برای بودجه نظامی آن طور که در ناتو تعیین شده رعایت کردهاند.
در مجموع دولتهای اروپایی از زمان اقدام روسیه در سال ۲۰۱۴ برای الحاق کردن شبه جزیره کریمه به خاک خود تاکنون بودجههای نظامی خود را افزایش دادند با این حال اگر اروپاییها میخواهند دولت آمریکا را نسبت به مفید بودن ناتو متقاعد کنند افزایش بیشتری برای این بودجه لازم است.
این استدلال برای آلمان بیش از بقیه اعمال میشود. در حوزه نظامی نه فقط دولت ترامپ بلکه تمام رؤسای جمهور سالهای اخیر در آمریکا نسبت به سیاستهای تجاری و مالی آلمان اظهار نارضایتی کردهاند. سیاست گذاران برلین میدانند که در این مورد حق با آمریکا است چون در ۴ سال گذشته بودجه فدرال آلمان در حالت مازاد قرار داشته است و عضویت آلمان در ناتو نه فقط در حوزه امنیت بلکه در زمینه برخورداری از معاملههای مالی خوب نیز برای آلمان فایده دارد.
ولفگانگ ایشنگر یک دیپلمات سابق آلمان برآورد میکند: اگر ناتو وجود نداشت آلمان میبایست بودجه نظامیاش را دو برابر کرده و به حدود ۳-۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی میرساند و در غیر این صورت کامل بی دفاع و کور و کر میماند.»