دانستنی های حقوقی؛

اما و اگر‌های تخلفات ساختمانی در شهر‌ها

بحث رسیدگی به تخلفات ساختمانی، جزء مباحث مهمی است که امروزه به‌خصوص در شهر‌های بزرگ بیشتر مطرح می‌باشد و در نقاط مختلف کشور اشخاص زیادی را درگیر این موضوع کرده و پرونده‌های زیادی در این حوزه وجود دارد.
کد خبر: ۸۹۴۹۷۳
|
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 28 April 2019
|
6271 بازدید
|
۴
بحث رسیدگی به تخلفات ساختمانی، جزء مباحث مهمی است که امروزه به‌خصوص در شهر‌های بزرگ بیشتر مطرح می‌باشد و در نقاط مختلف کشور اشخاص زیادی را درگیر این موضوع کرده و پرونده‌های زیادی در این حوزه وجود دارد. 
 
به گزارش «تابناک» بحث رسیدگی به تخلفات ساختمانی، جزء مباحث مهمی است که امروزه به‌خصوص در شهر‌های بزرگ بیشتر مطرح می‌باشد و در نقاط مختلف کشور اشخاص زیادی را درگیر این موضوع کرده و پرونده‌های زیادی در این حوزه وجود دارد. 

اخذ پروانه ساخت از شهرداری

برای اینکه شهر‌هایی مناسب زندگی ایده ال داشته باشیم و شهر‌ها متناسب با نیاز‌های روز طراحی و مورداستفاده قرار گیرند باید نکاتی در خصوص احداث بنا موردتوجه شهروندان محترم قرار گیرد؛ که در این مطلب سعی داریم به‌اختصار به آن بپردازیم. بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده یا حریم شهر مکلف‌اند قبل از هر اقدام عمرانی، تفکیک اراضی، احداث بنا یا عملیات ساختمانی، از شهرداری پروانه اخذ کنند و در صورت عدم اخذ پروانه، شهرداری می‌تواند از ادامه عملیات ساختمانی جلوگیری کند.

در خصوص این ماده نکته حائز اهمیت اینکه تمام مالکان اراضی و املاک باید قبل از هرگونه اقدامی در ملکشان که جنبه ساخت‌وساز و عملیات عمرانی داشته باشد؛ از شهرداری پروانه اخذ کنند. خواه مالکان خصوصی و خواه دولتی؛ خواه اینکه از قبل در ملک بنایی وجود داشته و یا اینکه زمین خالی باشد؛ خواه مالک بخواهد ملک خود را توسعه و تغییر بدهد و یا حتی تصمیم بگیرد که دور ملک را دیوار بکشد؛ تمامی این موارد مستلزم اخذ پروانه است؛ بنابراین هر اقدام عمرانی، تفکیک اراضی یا احداث بنا چه کم یا زیاد منوط به اخذ پروانه می‌باشد.
 
پروانه به معنای مجوز اقدام است که از سوی شهرداری به‌عنوان متولی حوزه شهری صادر می‌شود. شرایط صدور پروانه هم باید منطبق بر طرح‌های جامع و تفصیلی شهر باشد؛ یعنی ملاک‌ها و ضوابطی وجود دارد که بر اساس آن پروانه صادر می‌شود. به‌عنوان‌مثال ملکی که دارای کاربری مشخص و در محدوده خاصی واقع‌شده با ملکی که دارای کاربری دیگری است و در یک منطقه خاص وجود دارد؛ ممکن است ضوابط احداث و اخذ پروانه‌شان متفاوت باشد.
طرح‌های جامع و تفصیلی و همچنین مقررات ملی ساختمان و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری، ضوابطی است که پروانه بر اساس آن صادر می‌شود. درواقع پروانه یک مجوز قانونی برای شروع به کار است. همان‌طور که اگر کاسبی بخواهد کسب‌وکاری ایجاد کند باید از اتحادیه مربوطه مجوز بگیرد؛ شهروندان نیز اگر بخواهند هرگونه اقدام عمرانی و ساختمانی در زمین انجام دهند و در اراضی ولو اینکه قبلاً در آن ملکی بوده است و یا احداث طبقات بیشتر در ملک و یا پارکینگ مسقف در حیاط ایجاد نمایند و امثال آن باید از شهرداری مجوز اخذ کنند.

درصورتی‌که شهروندان دچار تخلفات ساختمانی شده و یا بدون مجوز اقدام به ساخت‌وساز نمایند، به‌طورکلی کمیسیون ماده ۱۰۰ آراء مختلفی صادر می‌کند. گاهی رأی به تخریب، جریمه و یا اعاده وضع می‌دهد که با توجه به نوع تخلف متفاوت است. مثلاً در اضافه بنا اگر تخلف خیلی محدود باشد ممکن است کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به جریمه صادر کند. ولی در مورد تجاوز به معابر معمولاً رأی به تخریب صادر می‌شود، چون عوارض این تخلف متوجه همسایگان و عابرین می‌شود. در مورد کسری پارکینگ نیز رأی به جریمه و یا اعاده آن قسمت که قرار بوده پارکینگ احداث شود، ولی اقدامی صورت نگرفته، صادر می‌شود. نحوه محاسبه جریمه نیز فرمولی دارد که درواقع ضریب‌های متفاوتی برای آن پیش‌بینی‌شده است که ضریب جریمه تخلف در اماکن تجاری بیش از اماکن مسکونی است.

سازندگان و مالکان محترم دقت داشته باشند که املاکشان را با توجه به پروانه ساختمانی احداث کنند و مرتکب تخلف نشوند، چون ارتکاب تخلف روند صدور پایان کار و اخذ صورت‌مجلس تفکیکی و سند را دچار اختلال و روند طولانی خواهد کرد.

منظور از حریم و محدوده 

اگر بخواهیم به زبان ساده حریم را توضیح دهیم اینکه مثلاً در نقشه‌های منتشرشده تهران، ۲۲ منطقه وجود دارد که این محدوده شهر تهران می‌باشد. در این رابطه قانونی به‌عنوان تعاریف حریم محدوده شهر و روستا، شهرک و نحوه تعیین این‌ها وجود دارد. بر اساس ماده ۱ این قانون، محدوده عبارت است از حد کالبدی موجود شهر و توسعه آتی در دوره طرح جامع و تهیه طرح مذکور در طرح هادی شهر که ضوابط و مقررات شهرسازی در آن لازم‌الاجرا می‌باشد.

حریم اراضی خارج از محدوده است. برای اینکه معمولاً شهر‌ها در آینده به دلیل رشد جمعیت و گسترش شهرسازی توسعه پیدا می‌کنند؛ پیرامون محدوده شهر‌ها یک اراضی وجود دارد که چسبیده به محدوده است و برای توسعه آتی شهر این‌ها مدنظر قرار می‌گیرد. در حریم شهر‌ها هم نظارت و کنترل بر عهده شهرداری است.

حریم شهر در ماده ۲ قانون محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک این‌گونه تعریف شده است: قسمتی از اراضی بلافصل پیرامون محدوده شهر که نظارت و کنترل شهرداری در آن ضرورت دارد و از مرز تقسیمات کشوری شهرستان و بخش مربوط تجاوز ننماید. به‌منظور حفظ اراضی لازم و مناسب برای توسعه موزون شهر‌ها با رعایت اولویت حفظ اراضی کشاورزی، باغات و جنگل‌ها هرگونه استفاده برای احداث ساختمان و تأسیسات در داخل حریم شهر تنها در چهارچوب ضوابط و مقررات طرح‌های جامع و هادی امکان‌پذیر خواهد بود. نظارت بر احداث هرگونه ساختمان و تأسیسات در داخل حریم شهر و حفاظت از حریم به عهده شهرداری مربوط می‌باشد و هرگونه ساخت‌وساز غیرمجاز در این حریم تخلف محسوب می‌گردد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
رضا حاج محمودان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
سلام هر تخلفی خواستی بکن هر عدولی از پروانه ... اخرش خلافی وجریمه ان را در شهرداری پرداخت می کنی !!!!!!!!!!!!! وهمه مشکل حل میشود !! چرا ؟ چون شهرداری از همین محل کسب در امد می کند و گرنه حقوق پرسنلش را از کجا بپردازد ؟؟؟؟!!!! بسیار ساده ... ای کاش اینجا چین و کره بود تا شاهد اعدام اینگونه مسئولان ویا حد اقل استعفای وزرا و ...بودیم ..اصلا در این کشور ودر این مرام به کسی اموزش شرمندگی وعذر خواهی نداده اند و مصدومان ناشی از این درامد زایی ها در حین حوادث و مرگ باید از وجود این بزرگواران شکر کنند !!!
آشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
با سلام. نزد یکی از دوستان به شهر رشت رفتم متاسفانه ساخت و سازی در یکی از بلوارهای اصلی شهر ( بلوار سردار شهید قلی پور نزدیک کوچه شورا ) دیدم که تعجبم را برانگیخت و پرسیدم چرا همه ساختمانها در این قطعه هم شکل درست شمالی ساز ساخته شده و این دو تا ساختمان جنوبی سازه واین مانع طرحای آینده شهری و گسترش خیابان میشود ؟ خلاصه اینکه متاسفانه در این قضایا همه ( شهرداری ،کمیسیون صد ، واحد جلوگیری از ساخت و ساز
خلاف ) همه مقصرند و طوری ماست مالی میکنند که حتی شاکیان خصوصی در این مرحله از رسیدگی عادلانه مایوس میشوند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
باید شفاف سازی شود یعنی برای فرد عادی هم مکانهای مورد نظر در نقشه ها دیده شود. فرد بداند تابلو داشته باشد و الا اینطوری مهندس فقط بداند و رشوه بگیرد و کار را انجام دهد هنر نیست. رونوشت نامه ها نمونه نقشه و امضا با اسم مهندس به دادسرا حداقل جهت بایگانی برود. رونوشت در پایین فرم ها باشد به دادگستری ها ( حداقل ساخت بزرگ) . حساب های کارکنان شهرداری و غیره چک شود و ازلاع رسانی شود به فرد. محل پول معلوم شود به امور مالی اداره .کسی با کسب حلال مخالف نیست اما این حق هم به دیگران داده شود اطلاعات سایرین را هم داشته باشد. 110 نیروی انتظامی بسیار می تواند کمک کند و سیستم ها به هم وصل شوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
طرحها ،و مصوبه های قانونی که برای آرامش مردم تدوین شده است ،را شهر داریها قلو ، میکنند تا بشود یک منبع درآمدی ،و ناندانی برای آنان ،،‌مانند ، طرح ترافیک ،و آلودگی هوا که شده منبع عظیم مالی برای شهرداری ،و بلای جان مردم درون محدوده ،و یا ماده واحدهٔ صد که پانزده تبصره دارد و برای حفظ فضای تبادل هوا و آرامش ،و عدم اشرافیت به منبع عظیمتری برای ریخت ،و پاش ،و رشوه گیری ،و جریمه های چند صد میلیاردی ، تبدیل شده است ؟ این قانونها برای پیشگیری بوده ،نه درمان بعد واقعه ؟، ،،
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟