به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۸ اردیبهشت ۱۳۰۷، دکتر والدر، رییس بانک دولتی سوئیس برای خزانه داری کل ایران استخدام شد.
۸ اردیبهشت ۱۳۳۷، شرکت ملی نفت ایران و شرکت آمریکایی پان آمریکن پترولیوم قراردادی در مورد تولید و فروش نفت امضا کردند که سهم ایران در این قرارداد، ۷۵ درصد از منافع حاصله بود.
۸ اردیبهشت ۱۳۳۸، اساسنامه شرکت ملی نفت ایران در مجلس سنا به تصویب رسید.
۸ اردیبهشت ۱۳۴۴، قرارداد خرید یکصد هزار تن گندم از امریکا به امضای وزیر کشاورزی ایران رسید. این روند در سالهای بعد افزایش یافت.
۸ اردیبهشت ۱۳۴۹، متن کامل قیمت معاملاتی اراضی و ساختمانهای تهران و شمیرانات انتشار یافت. همچنین در این روز، اصلاحیه قانون استخدام به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
۸ اردیبهشت ۱۳۵۲، ایران و ژاپن در تهران مذاکرات اقتصادی خود را آغاز کردند.
۸ اردیبهشت ۱۳۵۳، امیرحسین شیخ بهایی، رییس اتاق اصناف برکنار شد و به جای وی سرهنگ حکمتی مدیرعامل شرکت تاکسیرانی برگزیده شد.
۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، پایگاه اطلاع رسانی دولت با انتشار گزارشی اعلام کرد که ضریب جینی که شاخصی برای اندازه گیری فاصله طبقاتی است پس از دو سال افزایش در یک کاهش بی سابقه، رکوردی را ثبت کرده است که مفهوم آن تحقق کمترین فاصله طبقاتی در سالهای پس از انقلاب است. رکورد قبلی متعلق به سال ۷۷ بود که رقم اعلام شده برای سال ۸۷ مقداری کمتر است. ضریب جینی برای سال ۸۷، ۰.۳۸۵۹۰ اعلام شد.
۸ اردیبهشت ۱۳۹۰، رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اعلام اینکه مرکز جنگ اقتصادی در وزارت خزانهداری آمریکا تشکیل شده است، گفت: ضرورت دارد یک قرارگاه برای پدافند غیرعامل در حوزه اقتصاد در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل و مسائل مرتبط در آن، بررسی، پایش و مدیریت شود.
۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، گزارش مرکز آمار نشان دادد نرخ تورم فروردین ماه نسبت به دوره قبل در سه بازه زمانی مختلف کاهش داشته است. بنابر گزارش این مرکز، نرخ تورم میانگین به ۳۰ درصد کاهش یافت. تغییرات نرخ تورم نقطه به نقطه و ماهانه نیز در دوره اخیر چشمگیر بود و از سرازیری این نرخ حکایت داشت. نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین ماه در حالی به ۱۷ درصد رسید که در دوره مشابه سال قبل بیش از ۳۸ درصد بود.
۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه روز کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران، با تجلیل از وفاداری و ثبات قدم جامعه کارگری در قبال انقلاب و نظام، بر «حل مشکلات جامعه کارگری»، «تقویت تولید داخلی»، «ضرورت مقابله جدی با قاچاق کالا» و «ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه ایرانی» تاکید کردند و با اشاره به ادامه خصومتهای آمریکا افزودند: آمریکاییهای غیرقابل اعتماد، با اصرار بر تحریمهای مختلف ایران تلاش میکنند با ایجاد «ایران هراسی»، عملا در راه تعاملات اقتصادی کشور با خارج، مانع تراشی کنند.
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا، محلی برای ایراد دو نظر مختلف برای یک موضوع مشترک بود. موضوع مشترک این بود که سطح روابط بانکی ایران و اروپا، از نقطه مطلوب فاصله دارد و نسبت به حجم تجاری دو طرف، تناسب لازم را ندارد. برای توجیه این موضوع، دو دیدگاه وجود داشت. دیدگاه نخست که حامی آن عمدتا مسوولان داخلی بودند، بر این نکته تاکید داشت که روابط بانکی و اقتصادی ایران و اروپا از ضمانت سیاسی طرفهای اروپایی برخوردار نیست و در نتیجه با رفتار جدید آمریکاییها مورد تهدید قرار گرفته است. دیدگاه دوم، از سوی مسوولان اروپایی مطرح شد، این دیدگاه معتقد بود که فقط ریسکهای سیاسی موجب تضعیف روابط بانکی دو طرف نشده است؛ زیرا بانکهای اروپایی به شکل مستقل ارزیابی خود را برای ارتباط با طرفهای ایرانی انجام داده اند و در این خصوص مواردی نظیر ارزیابی ریسک، فضای کسب وکار و استانداردهای بین المللی نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.