تحلیلی درباره یک برگ برنده دست‌نخورده؛

مستند به چه قانونی نباید در آمریکا لابی کنیم؟/ باید موضع مخالفان «تیم B» در آمریکا تقویت شود

بر همین اساس لازم است تا مقامات کشور مشابه آنچه اخیرا وزیر امور خارجه انجام داد، تصمیمی برای افزایش میزان لابی با آمریکایی ها در آمریکا بگیرند. طبیعی است که این مساله حتما به پیگیری جدی تر خواسته های آن بخش از تصمیم گیران درون حاکمیت آمریکا خواهد انجامید که اعتقاد دارند اکنون نه تنها وقت فشار آوردن بر ایران و افزایش این فشار نیست، بلکه چه بسا آنها باید امتیازات بیشتری هم نسبت به برجام به ایران بدهند...
کد خبر: ۸۹۵۲۴۱
|
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲ 28 April 2019
|
10299 بازدید
|

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه هفته گذشته برای شرکت در نشست «روز بین‌المللی چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرد. او در جریان سفر خود به ایالات متحده تلاش کرد رویکرد رسانه ای جدیدی در پیش بگیرد؛ از این منظر که علاوه بر حضور فعال در مجماع مختلف، تلاش کرد ضمن بهره گیری از بزار نوین اطلاع رسانی در مصاحبه با یکی از شبکه های به شدت مورد اقبال ترامپ حرف خود را صریح تر به گوش تصمیم گیران آمریکایی برساند.

به گزارش «تابناک»،  در سفر ظریف به آمریکا او صراحتا وزیر خارجه و دولت آمریکا را مجری اهداف  «تیم B» معرفی کرد و خواستار آن شد که آمریکایی ها در ارتباط با سیاست هایی که در قبال ایران اتخاذ می کنند هوشمندی بیشتری به خرج بدهند، مبادا این وسط آنها مجری نقشه دیگران در مورد جمهوری اسلامی باشند. این موضوع به شدت سر و صدا به پا کرد تا جایی که در مصاحبه شبکه فاکس نیوز هم از سئوالات محوری مجری برنامه بود.

ظریف در مسیر پرواز به نیویورک، طی مطلبی در صفحه شخصی‌اش در فضای مجازی نوشت: تشدید تروریسم اقتصادی علیه ایرانی‌ها نشان دهنده استیصال و ترس رژیم آمریکا و شرکای جرم منطقه‌ای آن است. او همچنین با انتشار ویدئویی از سخنان «مایک پمپئو» وزیر خارجه فعلی و رئیس سابق دستگاه جاسوسی آمریکا (سیا)، که در آن به دروغ و فریبکاری و دزدی در سمت ریاست سیا اذعان می‌کند، نوشت: «آقای پامپئو در وزارت امور خارجه هم به همین کار ادامه می‌دهی؟ آقای ترامپ، کارزار انتخاباتی تو علیه مداخلاتِ احمقانه‌یِ پرهزینه بود.

مستند به چه قانونی نباید در آمریکا لابی کنیم؟/ باید موضع مخالفان «تیم B» در آمریکا تقویت شود

دارودسته تبهکار جنگ‌طلب و قصاب‌ها، تیم بدنام B (بولتون، بیبی نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید)، برای چیزی بسیار فراتر از آنچه تو برای آن چانه می‌زنی، نقشه کشیده‌اند. این ویدئوی وایس را ببین. فیلم هالیوودی وایس در مورد «دیک چینی» معاون اول رژیم آمریکا در زمان جورج بوش پسر، ساخته ۲۰۱۸ و نامزد هشت اسکار است.

از مهمترین برنامه وزیر امورخارجه در سفر به آمریکا علاوه بر حضور در چند اجلاس و ایراد سخنان مهمی که پیام جدی خطاب به سردمداران آمرییکایی داشت، مصاحبه او با شبکه فاکس‌نیوز بود؛ شبکه‌ای که به نوعی رسانه نومحافظه‌کاران جنگ‌طلب آمریکایی و محبوب‌ترین رسانه نزد دونالدترامپ رئیس‌جمهور رسانه‌ستیز آمریکاست. این شدت علاقه ترامپ به فاکس نیوز به اندازه ای است که سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در دوره ترامپ، معمولاً از بین مجریان فاکس‌نیوز انتخاب می‌شوند.

ظریف در بخش‌هایی از این مصاحبه تصریح کرده که «ترامپ در به‌ زانو درآوردن و تسلیم کردن ایران، شکست خواهد خورد.» او در پاسخ به سؤال مجری فاکس‌نیوز مبنی بر اینکه آیا به اعتقاد شما «جان بولتون، اسرائیل، عربستان سعودی و امارات» می‌خواهند نظام ایران را تغییر بدهند، گفت: «این حداقل کاری است که آنها در صدد انجام آن هستند.»

او همچنین از برنامه های آتی خود برای سفر به روسیه و کره شمالی خبر داد و از تریبون فاکس نیوز، خطاب به اروپایی ها هشدار داده که فرصت اندکی برای عملیاتی کردن ساز و کار مالی با ایران در دوره تحریم دارند. او به «جرمی هانت»، وزیر خارجه انگلیس و اظهارات آمریکایی ها برای تبادل زندانیان پاسخ داده، از موضع جمهوری اسلامی در قبال ان پی تی، بستن یا نبستن تنگه هرمز، اقدامات آتی ایران در مقابله و دور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا و ... سخن گفته است.

سفر ظریف به آمریکا و سخنان بی پرده ای که او گفت تاثیرات بسیاری مثبتی بر جای گذاشت و بیانگر یک رویکرد جدیدی در پیگیری خواسته های ایران بود. اتفاقی که می توانیم آن را لابی صریح تر برای نیل به خواسته ها و همچنین رساندن پیام بدون واسطه به تصمیم گیران و دولتمردان آمریکایی دانست. اتفاقی که در نقطه شروع برای ایران بسیار امیدوارکننده است؛ چراکه بازخوردهای بسیار مثبتی از این سفر گرفت.

هرچند باز هم برخی منتقدان در داخل خواهند بود که چنین رویکردی را تقبیح کنند و به مقابله با آن برخیزند، اما بنا بر اذعان بسیاری از تحلیل گران آنچه به نظر می رسد بخشی از دولت آمریکا به شدت با آن مخالف است، افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی و کشیدن رویکرد تقابلی است؛ چون آنها هم اعتقاد دارند که منافع آمریکایی ها نه تنها در این موضوع نیست، بلکه در صورت پیش بردن چنین سناریویی آنها مجری طرحی خواهند بود که ظریف آن را برنامه ریزی شده از طرف تیم B خوانده است.

بر همین اساس لازم است تا مقامات کشور مشابه آنچه اخیرا وزیر امور خارجه انجام داد، تصمیمی برای افزایش میزان لابی با آمریکایی ها در آمریکا بگیرند. طبیعی است که این مساله حتما به پیگیری جدی تر خواسته های آن بخش از تصمیم گیران درون حاکمیت آمریکا خواهد انجامید که اعتقاد دارند اکنون نه تنها وقت فشار آوردن بر ایران و افزایش این فشار نیست، بلکه چه بسا آنها باید امتیازات بیشتری هم نسبت به برجام به ایران بدهند.

البته با زمزمه هایی که در داخل در اینباره مطرح شد، عده ای بر غیرقانونی بودن لابی کردن در درون آمریکا تاکید داشتند، اما هرچه در قوانین مختلف بگردید، چنین ممنوعیتی را نخواهید یافت. اگر هم نهادی تصمیم به ممنوع کردن چنین امکانی گرفته اولا مصوبه خود را باید ارائه کرده و درثانی توضیح بدهد که چرا باید چنین ممنوعیتی وجود داشته باشد. این برگ برنده و امکان جدی است که می توان از آن بهره گرفت، نمونه آن را می توان در سفر اخیر وزیر امور خارجه و تاثیرات مثبتی که به همراه داشته است، دید.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
غربگراها باز دلخوش کردن به کری و هیلاری
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
واقعا جای تاسف است که دیپلمات ارشد ما اقای ظریف است. ایشان تصور می کند که افرادی مانند جان کری یا بولتون و پمپئو همان جوانان جو گیر بنفش هستند که با چند تا مصاحبه و وعده خام شوند و ایشان را دیپلمات هزاره بنامند. تا زمانی که اقای ظریف سکاندار سیاست خارجی ایران است هیچ امیدی به یک راه حل و سیاست خلاقانه و حرفه ای در سیاست خارجی نمی توان داشت. وزیری که تا دیروز که تحریم صادارت صفر انجام نشده بود پشت سر هم با جان کری وزیر هیچ کاره و بازنشسته امریکا ملاقات می کرد و یا با دشمنان رسانه ای ترامپ مانند سی ان ان و نیویورک تایمز و واشینگتن پست و فرید ذکریا برای تحریک و به قول بچه ها از لج ترامپ و بولتون و پمپئو مصاحبه می کرد و از ترامپ بد می گفت ولی حالا که با همین تحریکات انها فشار حداکثری را بیشتر هم کردند ناگهان تغییر فاز میده و با فاکس نیوز مصاحبه می کنه و میگه ما اهل تعامل و مبادله و مذاکره هستیم. اقای ظریف نه برای خود و نه برای دستگاه دیپلماسی ایران هیچ اعتباری باقی نگذاشته و هرگز هیچ کس در دنیا و به خصوص تیم مستقر کنونی در کاخ سفید او را دارای اعبتار حرفه ای برای مذاکره نخواهند شناخت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
جامعه جهانی ملزم به دخالت بواسطه احساس بشر دوستانه خواهد شد، ادامه باز تابع خواست و اراده ملت ایران است
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
اقای ظریف و روحانی و تیم انها تصور می کنند الان هم سال 92 است که با هو انداختن اینکه داریم با امریکا مذاکره می کنیم جو بازار را بشکنند و بازار و مردم را الکی سرگرم و امیدوار کنند تا به قول خودشان به 1400 برسند. ولی نمی دانند نه طرفشان دیگر اوباما و کری نیست و نه دیگر مردم و بازار ایران به این بازیهای تبلیغاتی ولی توخالی واکنشی نشان می دهند.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
ان اقرادی که از اقای ظریف حمایت می کنند و او را دیپلمات بسیار حرفه ای می دانند چون مثلا از اقای متکی و جلیلی یا ولایتی سابقه و تحصیلات مرتبط بهتری دارد مانند این است که بگویند تیم فوتبال بروندی از مالدیو بهتر است و فوری نتیجه بگیرند که پس تیم بروندی هم سطح جهانی و علم فوتبال المان و ایتالیا و اسپانیا ست! چه اندازه باید .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
برخی فهمشان قاصر از درک اثرات مثبت آن است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
با کدوم سرمایه با کدوم موافقان افکارمون
ناشناس
|
Russian Federation
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
هر حرفی ما در حمایت از یک حزب یا شخص سیاسی در امریکا بزنیم، طرف مقابل آنرا برجسته میکند و به ضرر آن حزب تمام میشه. بهتر است سکوت کنیم و در شعارهای هفتگی بجای مرگ بر این و آن، مرگ بر اختلاس گر بگوییم. چین بجای شعار مرگ بر امریکا، در عمل امریکا رو خوار میکند. حجم صادرات چین صدها میلیارد دلار است به امریکا
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
آره
به نظر من باید همونطور که عربستان و اسراییل و ...با پول دادن به بعضی از اندیشکده ها و افراد سیاسی موثر در آمریکا سیاست هاشونو تو دنیا پیش میبرن ما چرا اینکار رو نکنیم؟؟؟
به جایی که یسری ژن خوب بخورن که هیچ فایده ای تاکید میکنم هیچ فایده ای برای کشور ندارن بدیم به چار نفر خارجی که حداقل بتونیم سیاست هامونو پیش ببریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
بعله از فضیه پنهان ان این است که دوباره مذاکره و برداشتن تحریم ها و باز یک بهانه جدید توسط امریکا و باز دوباره تحریم های جدید و باز دوباره افزایش قیمت ها
قشنگه نه؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟