فیلم منتشره پیرامون رصد شناور جنگی آمریکا در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی و آمریکایی از جمله فاکس نیوز و CBS داشته و واکنش سخنگوی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا را در پی داشته است.
فاکس نیوز در گزارشی پیرامون این امر آورده است: خبرگزاری نیمه رسمی تسنیم روز شنبه گزارش داد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ناو جنگی دوایت. دی. آیزنهاور و کشتی جنگی دیگری در خلیج فارس را با موفقیت رصد کرده است.
این شبکه خبری بیان کرده که فیلم های تأیید نشده، نشان دهنده استقرار جت ها در عرشه این شناور 41 ساله کلاس Nimitz است و شاید این پرسش را مطرح کند که چگونه یک هواپیمای بدون سرنشین می تواند به ناو هواپیمابری نزدیک شود، که اسم «امضای قدرت آمریکایی» بر آن گذاشته شده است.
به گفته فاکس نیوز این گزارش شامل فیلم هایی بود که ادعا می کرد، توسط سپاه تولید ضبط می شود. زمانی ضبط فیلم ها مشخص نبود. سخنگوی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده به خبرگزاری CBS گفته که این ناو هواپیمابر از سال 2016 در خلیج فارس حضور نداشته است. او گفت که ایالات متحده و متحدان آن به آزادی تردد ناوگان در تنگه هرمز متعهد هستند.
این تنگه که تقریبا یک سوم از کل نفتی که از طریق دریاها صادر می شود و از آن عبور می کند، صحنه رویارویی گذشته بین ایالات متحده و ایران بوده است، از جمله یک جنگ دریایی یک روزه در سال 1988. در سال های اخیر نیروی دریایی ایالات متحده قایق های گشتی ایرانی را به مزاحمت و اذیت کشتی های جنگی آمریکا در این آبراه متهم کرده است.
هواپیمای بدون سرنشینی که این فیلمبرداری را انجام داده، پهپاد ابابیل 3 با قابلیت پرواز هشت ساعته در ارتفاع 12000 فوت و برد 155 مایل است.
دولت ترامپ روز دوشنبه با افزایش فشار بر ایران و در حرکتی که تأثیر اولیه و مستقیم بر پنج وارد کننده اصلی نفت ایران، ژاپن، چین و هند، کره جنوبی و ترکیه می گذارد، اعلام کرد، هیچ یک از این کشورها در صورت ادامه واردات نفت از ایران، از تحریم های آمریکا معاف نخواهند بود. این حرکت بخشی از کمپین «فشار حداکثری» دولت آمریکا بر ایران است که هدفش از بین بردن تمام درآمد حاصل از صادرات نفتی است که ایالات متحده مدعی است برای بی ثبات کردن منطقه مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید
ایران در مقابل تهدید طولانی مدت خود برای بستن تنگه هرمز را ـ که یک سوم از نفت صادراتی دنیا که از دریا عبور می کند، از مسیر آن صادر می شود ـ تکرار کرد.
در سال 2016، نیروی دریایی ایران تصویری مشابه از ناو جنگی هسته ای ایالات متحده آمریکا هری ترومن، که در نورفولک، ویرجینیا مستقر شده است، تهیه کرده بود، در حالی که در منطقه خلیج فارس و برای حملات هوایی و حمایت از عملیات علیه گروه داعش حضور داشت.