وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت کشورش بعد از اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران از کافی بودن میزان عرضه نفت در بازار اطمینان حاصل خواهد کرد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز دوشنبه (9 اردیبهشتماه) گفت واشنگتن از عرضه کافی نفت در بازار بعد از قطع معافیتهای کشورها از تحریمهای اعمالشده علیه واردات نفت از ایران اطمینان حاصل خواهد کرد.
کره شمالی
پامپئو در نشستی که نشریه «هیل» برگزار کرد، گزارشهای پیشتر منتشر شده مبنی بر مطالبه ۲ میلیون دلاری کره شمالی از دولت آمریکا بابت هزینههای مراقبت از «اوتو وامبیر»، دانشجوی آمریکایی فوتشده آمریکایی در کره شمالی را رد کرد. او گفت که رویکرد دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در مورد پرداخت پول برای آزاد کردن «گروگانها» با رویکرد دولت قبلی آمریکا متفاوت است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین درباره اینکه کره شمالی برای ادامه مذاکرات با آمریکا خروج او از مذاکرات را خواسته گفت: «رئیسجمهور تصمیم میگیرد چه کسی آمریکا را نمایندگی کند.»
روسیه
پامپئو درباره روسیه و ادعاها درباره دخالت این کشور در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ گفت که روسیه قبلاً در انتخابات آمریکا دخالت کرده و انتظار میرود در دهههای پیش رو هم همین کار را ادامه دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «نیازی به گفتن نیست که روسها در سال ۱۹۷۴ هم تهدیدی علیه انتخابات ما بودند. در دهه ۸۰ هم همین بود.»
ایران
او در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص تأثیر احتمالی قطع معافیتهای مربوط به تحریم نفت ایران بر قیمت سوخت گفت: «ما با عرضهکنندههای جایگزین نفت، از جمله با عرضهکنندگان جایگزین برای کشورهایی که برایشان معافیت صادر نشده، همکاری میکنیم.»
پامپئو اضافه کرد: «اینجا در ایالات متحده ما داریم به اندازه دیگر کشورها نفت خام تولید میکنیم. ما معتقدیم میتوانیم اطمینان حاصل کنیم عرضه [نفت] در بازار به مقدار کافی خواهد بود.»
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا درباره تبعیت کشورها و شرکتها از تحریمهای نفتی علیه ایران گفت: «کشورهای مستقل خودشان تصمیم میگیرند. شرکتها و افراد هم تصمیمهای خودشان را میگیرند. کاری که ما میتوانیم انجام دهیم آماده کردن یک نظام تحریم است که [همکاری با ایران] را به طرز باورنکردنی پرهزینه میکند.»
وی گفت: «بنابراین، شرکتهایی که انتخابشان تخطی از تحریمهای اعمالشده در زمینه خرید نفت خام از جمهوری اسلامی ایران باشد را تحت تعقیب قرار میدهیم تا مطمئن شویم بابت تخلفاتی که کردهاند پاسخگو میشوند.»
مایک پامپئو همچنین گمانهزنی مجری برنامه مبنی بر اینکه احیای تحریمهای نفتی علیه ایران بر گفتوگوهای تجاری با چین اثر منفی داشته باشد را رد کرد. او گفت مطمئن است گفتوگوهای تجاری با چین در مسیر طبیعی خودش پیش خواهد رفت.
عربستان سعودی و یمن
در شرایطی که سنای آمریکا در صدد رأیگیری برای عبور از وتوی دونالد ترامپ علیه مصوبه کنگره در خصوص قطع حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن است، پامپئو بار دیگر به حمایت از این ائتلاف پرداخت.
پامپئو بدون اشاره به شمار بالای غیرنظامیانی که در حملات ائتلاف سعودی کشته میشوند گفت آمریکا تعهد دارد از هواپیماهای در حال عبور از فرودگاه ملک خالد ریاض محافظت کند.
او گفت: «هواپیماهایی در حال پرواز از فرودگاه ملک خالد در ریاض در خطر هستند و ایالات متحده متعهد است از شهروندانمان محافظت کند.»
وی اضافه کرد: «بنابراین، حمایتی که ما از سعودیها برای مقابله با این سامانههای خطرناک موشکی میکنیم در راستای منافع آمریکا قرار دارد.»
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله میگویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل میدهند نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
ایالات متحده و سایر کشورهای غربی از زمان آغاز حملات ائتلاف سعودی با حمایتهای سیاسی و فروش تسلیحات و ارائه کمکهای لجستیک و اطلاعاتی از این ائتلاف حمایت کرده است.
علیرغم این، پامپئو ادعا کرد جنگ در یمن، مسئلهای است که ایران آن را هدایت میکند. او گفت: «درباره جنگ یمن، این مسئله تحت رهبری ایران است.»