عوارض دستکاری کردن تاریخ تولد نوزاد

کد خبر: ۸۹۵۶۳۷
|
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۴ 30 April 2019
|
7248 بازدید
|
۲

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه آمار زایمان سزارین در کشور قابل قبول نیست، گفت: برخی خانواده‌ها در تاریخ زایمان نیز دست می‌برند که این اقدام مخاطرات و عوارض بسیاری برای نوزاد و مادر به همراه دارد.

به گزارش «تابناک»، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه آمار سزارین در شروع طرح تحول بالای ۶۰ درصد بود و اکنون با ایجاد زیرساخت هایی این آمار به میزان ۱۰ درصد کاهش یافته است، افزود: مادران باردار باید بدانند آمار سزارین در کشورهای توسعه یافته و اسکاندیناوی کم تر از ۲۰ درصد است و همه به سمت زایمان طبیعی می روند.

وی با تاکید بر اینکه اگر ما راه این کشورهای پیشرفته را پیش بگیریم قطعا مسیر درستی را انتخاب کرده ایم، تصریح کرد: ماماها می توانند به لحاظ فرهنگ سازی و آموزش نقش بسیار موثری در این زمینه داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در گذشته ماماها افراد بی سوادی بودند که آموزش های محلی می دیدند، اظهار کرد: پس از آن کاردان های مامایی تربیت شده و در سطح روستاها، شهرهای کوچک و حاشیه شهرها به کار گرفته شدند و در حال حاضر نیز با توجه به تعداد دانش آموخته های این رشته در کل کشور، به تعداد کافی ماما وجود دارد.

وی ادامه داد: بخش تخصصی فعالیت ماماها مراقبت از مادران باردار و نوزادان است اما علاوه بر آن این افراد در سطح کشور به عنوان مراقب سایر گروه های سنی نیز مشغول به ارایه خدمات هستند.

۲۲ هزار مراقبت سلامت در سطح کشور داریم

رئیسی با بیان اینکه ۲۲ هزار مراقبت سلامت در سطح کشور داریم، تاکید کرد: بسیاری از این افراد، دانش آموختگان رشته مامایی هستند.

وی ادامه داد: فعالیت دیگر ماماها در حوزه توانمندسازی و آموزش مادران است که نقش بسیار کلیدی در کنترل بسیاری از شاخص ها مانند شاخص مرگ و میر مادران باردار، عوارض بارداری و سلامت نوزادان دارند.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: همچنین ماماها از دیرباز در بیمارستان ها هم نقش کلیدی داشتند و علاوه بر حضور در اتاق های زایمان و اتاق عمل ها، در بخش نوزادان هم در کنار پرستاران نقش آفرینی می کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید نقش ماماها در حوزه سلامت مادران به ویژه بحث زایمان جدی تر گرفته شود، ابراز کرد: آمار سزارین در کشور اصلا آمار قابل قبولی نیست و اگر بخواهیم این آمار را کاهش دهیم باید علاوه بر اقدامات زیر ساختی، ماماها حتما در بخش آموزش حوزه زایمان هم نقش اول را داشته باشند؛ همان طور که در حوزه مراقبت مادران باردار ماما نقش نخست را داراست.

رئیسی گفت: با حرکت به این سمت و سو شاهد آن خواهیم بود بسیاری از مادرانی که اکنون به تیغ جراحی سپرده می‌شوند، زایمان طبیعی سالمی خواهند داشت و سلامت نوزاردان و مادران تضمین می‌شود.

وی افزود: آموزش ها در حوزه بارداری باید قبل از ازدواج و حتی از دوره دبیرستان آغاز شود. همچنین این آموزش ها باید به خانم های در سنین باروری و مادران باردار در شروع بارداری ارایه شوند.

معاون بهداشت وزازت بهداشت درباره ارتباط زایمان طبیعی و افزایش جمعیت نیز تصریح کرد: افزایش جمعیت بحث دیگری است و باید برای افزایش نرخ جمعیت اقدامات متعددی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بحث پیری و کاهش نرخ جمعیت خطر بسیار بزرگی است که باید فکری اساسی درباره آن شود، تاکید کرد: جایگیزینی جمعیت، بحث بسیار مهمی است. آموزش و اطلاع رسانی درباره خطر کاهش جمعیت و تک فرزندی و حتی دو فرزندی خانوار می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

رئیسی ادامه داد: زایمان طبیعی همانطور که از اسم آن پیداست، یک فرآیند است که باید به صورت طبیعی صورت گیرد. همچنین زایمان سزارین نیز از نظر ما زایمانی در شرایط غیر طبیعی است که به علت مشکلات احتمالی برای سلامت مادر و جنین باید انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در حالت عادی نباید سزارین اتفاق بیافتد، بیان کرد: اکنون با توجه به این تعداد سزارین در سطح کشور، درمییابیم که همه این افراد نیازمند این روش برای زایمان نبوده‌اند و به همین علت باید مداخله موثر و جدی در این زمینه صورت گیرد.

رئیسی با بیان اینکه زایمان طبیعی فواید بسیار زیادی برای مادر و نوزاد دارد، عنوان کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند در آینده مقابل بسیاری از بیماری ها مانند سرطان مصون هستند. همچنین نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی به دنیا می آیند، از نظر بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های تنفسی، تکاملی و هورمونی بسیار سالم تر از نوزادان به دنیا آمده از طریق سزارین هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
تازمانی که درآمد پزشکان و بیمارستانها نظارت درست و دقیق نشه همینه
پزشک برای اینکه دستمزد بیشتر تو سزارین بهش میرسه مطمئنا مادر رو به سمت سزارین سوق میده به بهانه های مختلف
اما اگه وجوه حاصل از درمان بیماریها توسط دولت از بیمار دریافت و بر اساس تشخیص پزشک معتمد بیمه پرداخت حق الزحمه و هزینه های بیمارستانی انجام بشه دیگه پزشکان نمیتونن به بهانه های واهی و مختلف مریض بیچاره رو تیغ بزنن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
چقدر دنبال این مطلب بودم تا براش کامنت بذارم
اولا
دادن امار در خصوص تعداد مراقبین سلامت هیچ چیز مثبتی نیست چرا که
الف)هنوز این مراقبین عیدی سال قبل خودشون را هم نگرفتن بماند حقوق فروردین
ب)حقوق 97 اینها نسبت به 96 کاهش داشت خدا به داد 98 اونها برسه
ج)بخاطر فشار بیهوده مراکز بهداشت مجبور شدن امار دروغین بزنن

دوما
نحوه برخورد پرسنل کار نکن(تاکید می کنم پرسنل کار نکن)رسمی مراکز بهداشت خجالت آوره به عنوان نمونه تو مرکز بهداشت شهرستان اراک یه برگه به در زده بودن به این مضمون"ورود همکاران شرکتی ممنوع"این نشان از سطح شعور همکاران رسمی داره و صد البته نشان از بازرسی دقیق و حراست قوی

سوما
در خصوص ماماها مگر تفاوتی بین کارشناس ارشد مامایی و کاردان مثلا فلان رشته(نام نمی برم کسی ناراحت بشه)
گذاشتید که حالا از ماماها انتظار دارید ضمن اینکه با روش های غلط واجبار خانم ها به زایمان طبیعی که به کرات دیدم جان مادر به خطر افتاد وحتی مرگ مادر هم داشته ایم نمی شود این موضوع را حل کرد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟