«دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت از برنامه این وزارتخانه برای افزایش سقف نمره زبان در آزمون کارشناسی ارشد رشتههای علوم پزشکی سال آینده خبر داد.»؛ اما این برنامهریزی به چه معناست؟!
به گزارش «تابناک»، این خبری است که به تازگی منتشر شده و برخی از داوطلبان این آزمون را با ابهاماتی مواجه کرده است. ابهاماتی که رفع آنها با توجه به متن خبر منتشر شده چندان ساده نیست، مگر آنکه بدانید منظور از «سقف نمره»، «کف نمره»، یا نمره حداقلی یا به تعبیر بهتر، «حدنصاب» نمره است.
مکانیزمی بسیار آشنا برای شرکت کنندگان در آزمونهای مختلف که بر اساس آن، اگر داوطلبی نمره اش از حداقلِ تعیین شده کمتر باشد، مردود خواهد بود؛ بله درست حدس زدهاید: درست مانند آنچه در مدارس و دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد!
در این مکانیزم، نمرهای به عنوان حدنصاب قبولی تعیین میگردد که هر نمرهای کمتر از آن، منجر به مردودی فرد خواهد شد. مثلا این نمره در مدارس ۱۰ است و با کمتر از آن نمیتوان در امتحان نهایی درسی قبول شد.
با این ملاحظه بد نیست بخشهایی از خبری را مرور کنیم که ابهام آفرینی کرده است:
«در آزمون کارشناسی ارشد رشتههای علوم پزشکی در گذشته سقفی برای زبان تعیین نشده بود، اما اخیراً این سقف زبان برای داوطلبان این آزمون نیز پیش بینی شده است. مثلاً در گذشته مهم نبود داوطلب چه درصدی از درس زبان را کسب کند، اما در حال حاضر علاوه بر اینکه کل آزمون کارشناسی ارشد سقف مشخص دارد برای برای اولین بار سقفی در درس زبان تعیین شده است و داوطلب باید ۲۵ درصد کل نمره زبان را کسب کرده باشد... بعد از ارزیابیهای مجدد ممکن است سقف آزمون زبان دانشجویان رشته علوم پزشکی در دوره کارشناسی ارشد در سالهای آینده افزایش یابد.»
توضیحاتی که قصد دارد بگوید برای درس زبان خارجی در آزمون کارشناسی ارشد رشتههای علوم پزشکی، حد نصاب تعیین شده و اخذ هر نمرهای کمتر از این حد نصاب، منجر به مردودی داوطلب خواهد شد. حدنصابی که مقام مسئول تاکید کرده احتمال افزایش آن در سالهای آتی هم وجود دارد.
برنامه ریزیای که هدف از آن، ممانعت از قبولی داوطلبانی است که کمتر از میزان حداقلی زبان آموخته اند. هدفی که به شکل کلیتر هم در دستور کار قرار گرفته تا داوطلبانی که نمره کلی آزمون شان از حدنصاب دیگری پایینتر باشد، شانس قبولی نداشته باشند، ولو ظرفیت پذیرش خالی بماند.