معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی از وجود کودک آزاری خاموش در خانوادهها خبرداد و گفت: حدود ۸ درصد از تماسها با اورژانس اجتماعی مرتبط با کودکآزادی است.
به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حبیبالله مسعودی فرید شامگاه چهارشنبه در حاشیه بازدید از شیرخوارگاه ثمینتاب زنجان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶۰ پایگاه اورژانس اجتماعی در کشور فعال است، افزود: در همه شهرهای بالای ۵۰ هزار نفری اورژانس اجتماعی فعال است و با توجه به اینکه مطالبات مردم در حوزه اورژانس اجتماعی بالاتر رفته است نیاز به توسعه اورژانسهای اجتماعی وجود دارد.
وی از تماس یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با اورژانس اجتماعی خبر داد و افزود: در حال حاضر پدیده کودک آزاری خاموش در خانوادهها وجود دارد به گونهای که حدود ۸ درصد از تماسها با اورژانس اجتماعی مرتبط با کودکآزادی است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی متذکر شد: کودکآزاری نیازی به شاکی خصوصی ندارد و هر زمان این موضوع ثابت شود، دادستان میتواند به موضوع ورود کند و حتی این موضوع حبس دارد. همچون مورد اخیری که در ارومیه رخ داد و ما در نخستین ساعات به قضیه ورود کردیم.
مسعودی فرید در ادامه با اشاره به برنامهریزی و توجه ویژه سازمان بهزیستی به اجرای طرحها در حاشیه شهرها، گفت: در حال حاضر طرح یک وعده غذای گرم مهدهای کودک به میزان ۵۰ درصد در حاشیه شهرها اجرایی میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه مردم میتوانند به محض مشاهده این موضوعات را گزارش کنند تا رسیدگی لازم انجام شود، گفت: خیلی از کودک آزاریها ممکن است خاموش باشد یعنی در خانواده رخ دهد، همچون غفلت از کودک، تحقیر و یا توهین و به کودک و … که یکی از راهکارهای حل این موضوع آموزش والدین است.
مسعودی فرید در ادامه از راهاندازی سامانه «تصمیم» در حوزه پیشگیری از طلاق خبر داد و افزود: در حال حاضر سامانه «تصمیم» در ۲۰ استان کشور فعال است و با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال سامانه «تصمیم» در همه استانها فعال خواهد شد.
وی با بیان اینکه طبق بررسیهای صورت گرفته درصد سازش در بین مراجعه کنندگان حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: به هر اندازه اقدامات پیشگیرانه بیشتر باشد نرخ طلاق نیز کاهش خواهد یافت.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی جلسات مکرری در حضور مقام معظم رهبری برگزار و پنج آسیب مهم شناسایی شده است، حاشیهنشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و اعتیاد و نقاط آسیبخیز را پنج آسیب اجتماعی اول در کشور عنوان کرد و گفت: توجه و حساسیت خانوادهها در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی میتواند عامل مهم در پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور باشد.
مسعودی فرید نقش رسانهها را در پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه مؤثر و تأثیرگذار عنوان کرد و با بیان اینکه رسانهها باید تلاش کنند تا حساسیت خانوادهها و جامعه نسبت به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیشتر شود، افزود: طی چند سال گذشته در حوزه پیشگیری از طلاق با توجه به ورود دستگاههای متعدد اقدامات قابل توجهی انجام شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه باید تصویر زیبایی از زندگی را به مخاطب نشان دهیم تا تشویق به ازدواج شود، گفت: اگر به یک جوان در آستانه ازدواج فقط مشکلات زندگی مشترک را بازگو کنیم، قطعاً در تصمیم وی تأثیرگذار خواهد بود لذا باید تصویر زیبایی از زندگی را به مخاطب نشان دهیم تا تشویق به ازدواج شود.
مسعودی فرید بابیان اینکه در اجرای طرح سامانه «تصمیم» استانهای دارای نرخ طلاق بیشتری در اولویت هستند، افزود: استانهای تهران، اصفهان، البرز، کرمانشاه، مازندران، گیلان، فارس، مرکزی جزو استانهای اولویت دارد در اجرای سامانه «تصمیم» هستند و با اجرای طرح سامانه «تصمیم» در این شهرها ۸۰ درصد جمعیت کشور برای پیشگیری از وقوع طلاق پوشش دادهشده است.
مسعودی فرید ادامه داد: در استان زنجان با توجه به آمادگی همکاران در استان و حمایت استانداری، سامانه «تصمیم» در این استان راهاندازی شده است.