بی توجهی به رونق تولید باعث ایجاد رکود تورمی خواهد شد

یک کارشناس اقتصاد با هشدار به اینکه بی توجهی به شعار سال باعث ایجاد رکود تورمی خواهد شد هشدار داد اجرای FATF به تأثیرگذرای تحریم کاتسا ایالات متحده علیه ملت ایران کمک می‌کند.
کد خبر: ۸۹۸۲۰۷
|
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳ 10 May 2019
|
3082 بازدید
|
۱

به گزارش تسنیم، یکی از مهمترین اتفاقات اقتصادی سال 97 نوسانات بی سابقه قیمت طلا و ارز بود که به تبع آن اثرات تورمی آن به روی سایر قیمتها نیز سرایت کرد در این رابطه با دکتر محمد رضا اسماعیلی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی  گفت وگو کردیم:

وی با اشاره به مهمترین اتفاق اقتصادی سال 97 گفت: مهترین اتفاق تورم 370 درصدی ارز بود که بلافاصله به دنبال آن شاهد افزایش قیمت طلا بودیم چرا که قیمت گذاری طلا در کشور ما متأثر از انس جهانی و ارز است و به دنبال افزایش قمیت ارز و طلا اقلام دیگر نیز گران شد.

این کارشناس اقتصادی  با ابراز اینکه تورم در اقلام دیگر پس از گران شدن طلا و ارز رشد حلرزونی داشت گفت: یعنی رشد قیمت کالاها پس از گرانی طلا و ارز یکسان نبود بلکه کالاها به تناسب بهره­ مندی از سه ویژگی به ترتیب و تناسب گران شدند.

محمد رضا اسماعیلی افزود: کالاهایی که افزایش قیمت در آنها بیش از سایر کالاها بود دارای سه ویژگی اند؛ یکی کالاهایی که  حجم آنها نسبت به  ارزششان کمتر است، دیگری کالاهایی که قدرت نقد شوندگی بیشتر داشته باشد و سوم کالاهایی که استهلاک کمتری  را متحمل شوند.

این استاد دانشگاه با انتقاد از عدم وجود یک سیستم مالیاتی کارآمد برای کنترل فعالیتهای دلالی  گفت: وقتی یک شوک ارزی به کشور وارد می شود تمام اقتصاد کشور به جهت فعالیت سوداگران بازار تحت شعاع قرار می گیرند ابتدا ارز و طلا به جهت حجم کم، ارزش بالا و عدم استهلاک سپس بازار خودرو و پس از آن بازار مسکن که تحت تأثیر فعالیت این سوداگران قرار می گیرد در حالی که هیچ ابزار کنترلی برای آنها وجود ندارد.

وی با ابراز اینکه هنوز آمار شفافی در مورد نرخ تورم سال 97 وجود ندارد گفت: شاهد طیف گسترده ای از تغییرات قیمتها از نان و بنزین گرفته که بدون تغییر قیمت باقی ماند تا تورم 370 درصدی ارز بودیم که به صورت میانگین می توان گفت نرخ تورم در سال97، 50 درصد بود.

محمد رضا اسماعیلی با ابراز اینکه تورمی که در سال 97 شاهد آن بودیم رکورد دولت دهم را زد و برای اینکه بالاترین نرخ تورم تاریخ  40 سال اخیر شود با نرخ تورم سال 74 رقابت می­کند.

* تحریمهای جدید بازتعریف همان تحریمهای بی اثر سابق

این استاد دانشگاه در مورد تحریمهای جدید آمریکا گفت: ادعای چنین طرحهایی چیز جدیدی نیست مثلا تحریم سپاه بازتعریف همان تحریم کاتسا است که سالها علیه ملت ایران اعمال می­شود بنابراین تأثیر آنچنانی در بازار کشور ندارد.

وی افزود: علت اصلی اینکه سالها کاتسا علیه ملت ایران اعمال می شود ولی از ناحیه آن صدمه نخوردیم عدم اجرای FATF  بود و به همین ترتیب اگر کشور نسبت به FATF هوشیار باشد و موجبات اثرگذاری تحریمهای آمریکا را فراهم نکند اعمال تحریم بیشتر اثر روانی خواهد داشت تا اینکه بخواهد مؤثر واقع شود.

* توجه به رونق تولید؛ تنها  راه حل دولتمردان برای  غلبه بر جنگ اقتصادی دشمن

محمد رضا اسماعیلی راهکار اصلی کشور را برای مقابله با تهدیدات اقتصادی دشمن را توجه به شعار سال دانست و افزود: تنها  راه حل دولتمردان برای  غلبه بر جنگ اقتصادی دشمن  توجه به رونق تولید است و شعار سال یک انتخاب بسیار دقیق است که منطبق با مسأله عمومی کشور طراحی شده است.

این کارشناس اقتصادی با تذکر به اینکه اکنون خواسته یا ناخواسته یک حجم عظیم نقدینگی در کشور وجود دارد گفت: تنها راهی که برای کنترل این حجم از نقدینگی وجود دارد  رونق تولید است.

وی افزود: منظور از تولید نیز  تولیدی است که نیروی انسانی در آن انرژی بیشتری گذاشته باشد و در آن سرمایه انسانی و تکنولوژیکی و دانش بنیان بیشتر استفاده شده باشد و آن تولید بیشتر به آنها وابسته باشد.

محمد رضا اسماعیلی با ابراز اینکه تولیداتی که وابسطه به منابع طبیعی است هم پایدار نیست و هم حجم اشتغال معدودی ایجاد می کند گفت: اولویت باید رونق تولیداتی باشد که  وابستگی اش به نیروی انسانی و  دانش بنیان است. یعنی تولیداتی که کارگربر است. اگرچه تولیدات وابسطه به منابع طبیعی چون نفت، سنگ آهن و ... جی دی پی کشور را روبه رشد می کند اما آن تأثیری که باید در اقتصاد کشور ایجاد نمی کند.

این کارشناس اقتصادی افزود:  اگر در کشور تولید آنچنان که بایسته است رونق نگیرد برای درمان اقتصاد کشور و کنترل نقدینگی مجبوریم با فروش نفت حجم عظمیمی از کالای بی کیفیت خارجی وارد کنیم تا حجم نقدینگی را کنترل کنیم.

* بی توجهی به شعار سال باعث ایجاد رکود تورمی خواهد شد

وی با هشدار نسبت به حاکم شدن شرایط رکودی در کشور گفت: نوسانات قیمتها و شرایط اقتصادی فعلی کشور به گونه ای است که اقتصاد کشور را مهیا رکود کرده است که اگر از اکنون به فکر رونق تولید و حمایت از تولید کنندگان داخلی نباشیم  رکود دامن گیر اقتصاد کشور خواهد شد و به تبع آن و در یک فاصله زمانی کوتاه مجدد شرایط تورمی به وجود خواهد آمد چرا که وقتی تولید سرکوب شود حجم نقدینگی نیز بالا می رود و از تبعات بالا بودن حجم نقدینگی ایجاد تورمی است که نشأت گرفته از رکود است و در این شرایط کشور رکود تورمی را تجربه خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
به نام خدا
موضوع:
الزام دولت به درخواست از گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF به منظور:
1- پایان دادن به استفاده ابزاری از این گروه جهت هوشمندسازی تحریم‌های آمریکا علیه ایران
2- قرار دادن ایران در لیست کشورهای همکار
سلام علیکم
بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عهدنامه ‏ها، مقاوله ‏نامه ‏ها، قراردادها و موافقت ‏نامه ‏‏های بین ‏المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. با این وجود دولت پس از مذاکرات با گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF در خرداد ۱۳۹۵ در یک اقدام خودسرانه در برابر این گروه متعهد شد ۴۱ الزام و خواست این گروه را اجرا کند و بلادرنگ تا حدی که می‌توانست نسبت به اجرای ۳۹ مورد از این الزامات اقدام نمود که هزینه های زیاد و بعضاً غیر قابل جبرانی را طی سه سال به ملت تحمیل نمود تا آنجا که رئیس گروه ویژه اقدام مالی که خود یک آمریکایی ضد ایرانی است و سابقه دستیاری معاون وزارت خزانه داری آمریکا در خصوص مدیریت تحریم ایران را در پرونده خود دارد، در گزارش به کنگره آمریکا اعلام نمود که رسیدن دلار در ایران به مرز ۱۴ هزار تومان حاصل زحمات این گروه بوده است. گروه ویژه اقدام مالی در طول این سه سال به عنوان ابزار هوشمندسازی تحریم‌های آمریکا علیه ایران عمل کرده است و همانگونه که رئیس این گروه هم اعلام کرد بالا رفتن نرخ ارز و کاهش شدید ارزش پولی ملی و قفل شدن اقتصاد کشور ناشی از همکاری سخاوتمندانه دولت با این گروه به ویژه تبادل اطلاعات مالی و ارائه گزارش به این گروه و پایبندی به خواسته‌های آنها مبنی بر ممنوعیت ورود ارز و طلا به کشور و پرهیز از فعالیت‌های غیر رسمی بوده است.
لذا دولت باید ضمن درخواست عدم تصویب لوایح استعماری پالرمو و CFT از مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اسرع وقت از FATF در خواست نماید که حداکثر تا خرداد ۹۸ به استفاده ابزاری از این گروه جهت هوشمندسازی تحریم‌های آمریکا علیه ایران با ارائه ی تضمین های لازم پایان دهد و ایران را در لیست کشورهای همکار FATF قرار دهد. چنانچه FATF نسبت به این امر تمکین ننماید، دولت ملزم به تعلیق ادامه اجرای الزامات و همکاری با FATFبوده و باید در برابر ملت و قوه قضائیه به دلیل این اقدام خودسرانه ی نابجا و پرهزینه پاسخگو باشد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟