به گزارش «تابناک»؛ توضیح فوق، شرح بسیار مختصری از رویدادی است که طی چند سال اخیر در یکی از هلدینگهای زیرمجموعه بازنشستگی کشوری رقم خورده است؛ هلدینگی که انواع و اقسام کارخانههای ریز و درشت در زیرمجموعه اش قرار دارند.
درباره هلدینگی سخن میگوییم که قرار است به مدد انبوه شرکتهای زیرمجموعه اش، برای صندوق بازنشستگی کشوری سودآفرینی کرده و عواید ناشی از آن صرف پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان شده و به خلق امتیازاتی ویژه برای بازنشستگان کشوری یا به تعبیر بهتر، مالکانش منجر شود.
برای درک بهتر ماجرا کافی است بدانید شرکت هایی چون هواپیمایی آسمان، کفش ملی، گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی، شرکت ملی نفتکش و چند ده شرکت دیگر در زیرمجموعه این هلدینگ قرار دارند و عملا مدیرعامل این هلدینگ منصوب کننده ترکیب چند صد نفری مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره این شرکت هاست.
مدیران عاملی که ظاهرا آخرینِ آنها نجومی بگیر از آب درآمده است. این را میشود از سخنان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری دریافت که اخیرا در توییتی از برکناری یک مدیر متخلف خبر داد که مدیرعامل یکی از هلدینگهای بازنشستگی کشوری بوده و علی رغم ضعیف و پرحاشیه بودن، ماهانه بیش از ۳۰ میلیون تومان حقوق دریافت میکرده است.
این موضوع زمانی جالبتر میشود که بدانیم آذروش منصوب تقی زاده، مدیرعامل قبلی صندوق بازنشستگی کشوری است که به رغم بازنشسته بودن، با اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان از مشاغل دولتی، به فعالیتش ادامه داده و برکنار نشده بود. فردی که فارغ از حرف و سخنها درباره نصب خودش، از نخستین روزهای کار در رأس هرم مدیریت صندوق، آذروش را به هدایت آتیه صبا گمارد و به هیچ اشکالی توجه نکرد.
کدام اشکال؟ اشکالاتی پرشمار که از جمله آنها، مجاز نبودن نصب این فرد بر رأس هرم مدیریتی شرکتی بورسی بود. اتفاقی که موجب شد شرکت آتیه صبا بر خلاف مقررات و ضوابط، سه سال در بورس فعالیت کند! فعالیتی غیرمجاز که در دوران سکانداری یک نماینده سابق مجلس رقم میخورد؛ نمایندهای رد صلاحیت شده که دیگر نتوانسته بود برای ورود به خانه ملت شانس خود را بیازماید.
البته این پایان ماجرا نیست و نه صندوق بازنشستگی کشوری و نه مدیریت آتیه صبا پیش از نصب تقی زاده و رفیق وی یعنی آذروش، حال و روز خوش و بی حاشیهای نداشتند بلکه سکان دار صندوق، اسلامیان بود که فرجامش عزل شد و عهده دار آتیه صبا، رفیق صمیمی و قدیمی وی یعنی نیک کار اصفهانی بود که ابتدا مشخص شد فوق دکترای وی از دانشگاه هاروارد وجود خارجی ندارد و بعد عزل شد. مسائلی که نشان میدهد اداره انبوه امور بازنشستگان کشوری به مانند آن ضرب المثل صورت میگیرد که بریدن قبل از گز کردن را نکوهش میکند.
اتفاقی که در صندوق بازنشستگی و به طور مشخص تر، در تعیین مدیرعامل هلدینگ هایی چون آتیه صبا در جریان است و موجب میشود ابتدا مدیران عامل به دلیل محرز شدن تخلف عزل شده و فرد دیگری جانشین آنها شود و بعد از چند سال تحقیق شود که فرد جایگزین واجد شرایط بوده یا به تخلفات پایان داده یا منشأ تخلفاتی جدید شده است؟ اتفاقی که در آینده باید نظر داد در روزهای گذشته، با عزل و نصب صورت گرفته تکرار شده یا پایان یافته است!