رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره منابع آزمون ورودی مدارس متوسطه دوره اول گفت: امسال یقیناً از شیوه سال قبل استفاده نمیشود. آزمون امسال از جنس «هوش» است و منبع مشخصی ندارد.
به گزارش مهر، فاطمه مهاجرانی با بیان اینکه ثبت نام سنجش پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان از ۱۶ اردیبهشت در سامانه hoosh.medu.ir شروع شده و امروز ۲۵ اردیبهشت به پایان میرسد، گفت: خانوادهها کد همگام را از مدیر مدرسه دریافت کنند و به هیچ سایت دیگری مراجعه نکنند. سایتهایی که به هر عنوانی پول میگیرند مرجعیت قانونی ندارند.
مهاجرانی افزود: آزمون ورودی پایه هفتم در روز ۳۰ خرداد برگزار میشود. آزمون ورودی پایه دهم نیز از ۱۹ فروردین شروع شد و تا چهارم اردیبهشت ادامه داشت. برای اولین بار بود که تمدید این مهلت طولانی شد و علت آن بروز سیل در چند استان بود. آزمون مشترک پایه دهم سمپاد و نمونه دولتی ۳۱ خرداد انجام میشود.
به گفته وی از مجموع ۲۶۰ هزار ثبت نامی، در سمپاد متوسطه دوم تحت عنوان تکمیل ظرفیت، ۱۲ هزار نفر و در مدارس نمونه دولتی هم ۵۰ هزار نفر پذیرش میشوند.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای جوان و دانش پژوهان جوان درباره منابع آزمون ورودی متوسطه دوره اول گفت: با توجه به اینکه اسم مدارس تیزهوشان است علی القاعده باید هوش، سنجیده شود. علت این است که پیشینیان ما از سنجش استعداد تحصیلی استفاده میکردند این بود که یک همبستگی مثبت بین هوش و استعداد تحصیلی وجود دارد، لذا پایه علمی داشت، نه آنکه کلاً مردود باشد. منتها به سبب آسیبی که به دوره ابتدایی میزد به سمت سنجش هوش سوق پیدا کرد.
مهاجرانی بیان کرد: امسال یقیناً از شیوه سال قبل استفاده نمیشود. آزمون امسال از جنس هوش است و منبع مشخصی ندارد. علم میگوید تنها دو درصد جامعه از هوش بالا برخوردارند؛ از خانوادهها میخواهیم فرزندان خود را تحت فشار نگذارند و اجازه دهند هرکدام با استعدادهایی که دارند مسیر موفقیت شأن را طی کنند. سمپاد مساوی موفقیت نیست و برعکس.
وی توضیحاتی درباره طرح ملی شهاب ارائه کرد و گفت: دو استراتژی برای پرورش استعدادها وجود دارد؛ تفکیک و تلفیق؛ برنامه شهاب برخاسته از استراتژی تلفیق است که از پایه چهارم شروع شده و بیش از سه میلیون دانشآموز را در ۵۸۰ منطقه آموزشی مورد سنجش قرار داده است.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای جوان و دانش پژوهان جوان درباره برگزاری کلاس تیزهوشان در هنرستانها نیز گفت: امسال در چهار استان همدان، خراسان رضوی، البرز و خوزستان به صورت آزمایشی برای اولین بار سمپاد مهارتی را راه اندازی کردیم. چون طرحی نوین است پایش های همزمان نیز انجام خواهد شد و امیدواریم حاصل آن تربیت کارآفرینان موفق باشد.
وی همچنین با بیان اینکه امسال برای اولین بار در برنامه بوم مهارتهای زندگی را وارد کردیم اظهار کرد: دانش آموزان پایههای هفتم، هشتم و نهم تعدادی از مهارتهای پایه را به صورت کارگاهی میآموزند. محتوای اختصاصی برای این امر تولید کردیم و قصد داریم آموزش تفکر خلاق و تفکر نقاد را در متوسطه دوم دنبال کنیم.