جوسازی خبری «رویترز» همزمان با سفر ظریف به چین!

پس از لغو معافیت های تحریمی برای 8 کشور خریدار نفت ایران از سوی آمریکا، کشورهایی همچون اعلام کردند که با توجه به نیازهای خود، نمی توانند با تحریم های آمریکا علیه ایران همراهی کنند. با این حال، فشار آمریکا علیه چین برای جلوگیری از خرید نفت ایران همچنان ادامه دارد. فشارهایی که در راستای به صفر رساندن فروش نفت ایران همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۸۹۹۷۷۵
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲ 17 May 2019
|
7124 بازدید

پس از لغو معافیت های تحریمی برای 8 کشور خریدار نفت ایران از سوی آمریکا، کشورهایی همچون اعلام کردند که با توجه به نیازهای خود، نمی توانند با تحریم های آمریکا علیه ایران همراهی کنند.

به گزارش تابناک، با این حال، فشار آمریکا علیه چین برای جلوگیری از خرید نفت ایران همچنان ادامه دارد. فشارهایی که در راستای به صفر رساندن فروش نفت ایران همچنان ادامه دارد.

در همین رابطه، روز جمعه رویترز خبر داده یک تانکر بزرگ ایرانی که برخلاف تحریم‌های جدید آمریکا به دنبال فروش نفت به چین بوده توانسته همه ۱۳۰ هزار تن نفت خود را در بندر «زوشان» چین تخلیه کند. پیش از این گزارش‌هایی از معطل ماندن چند نفتکش ایرانی در بنادر چین مخابره شده بود. با این حال، برخی منابع در این بندر مدعی هستند نفتکش مزبور ایرانی نبوده است.

براساس این گزارش، نفتکشی حاوی نفت خام ایران به مقصد خود در یک بندر چینی رسید و محموله خود را در تانکر های ذخیره تخلیه کرد.

تخلیه این محموله 130 هزار تنی نفت خام توسط پایانه ذخیره نفت در ژوسان تایید شده است. ولی یک مقام رسمی این خبر را رد کرد و گفت 4 سال است هیچ نفتی از ایران در این بندر تخلیه نشده است .

جوسازی خبری «رویترز» همزمان با سفر ظریف به چین!

صادرکنندگان ایران از 2018 برای دور زدن تحریم ها از روش های مختلفی مثل انتقال کشتی به کشتی محموله ها در دریا و دستکاری مدارک به نام عراق استفاده کرده اند. ظاهراً نفتکشی که در ژوسان تخلیه شده ، دارای مدارک جعلی بوده است.

این خبر زمانی منتشر شد که درگیری بین آمریکا و چین دوباره بالا گرفته است. ترامپ با اعلام کند شدن دور جدید مذاکرات با چین و افزایش عوارض، این جنگ را شعله ورتر کرد. چین هم تلافی کرد و عوارض بر واردات گاز طبیعی مایع آمریکا را افزایش داد.

در همین حین، آخرین اطلاعات پالایشگاهی نشان می‌دهد پالایشگاه های محلی چین به بالاترین رکورد پالایش در آوریل تا 12.68 میلیون بشکه در روز رسیده اند. این یعنی تقاضا برای نفت در چین همچنان بالا و رو به رشد است و پالایشگاه‌های کشورهای همسایه را نگران کرده است.

چین به طور واضح اعلام کرده از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی نمی‌کند ولی پالایشگاه‌های دولتی این کشور مراقب هستند. سی ان پی سی و سینوپک هردو سفارش نفت خام از ایران را پس از لغو معافیت ها متوقف کردند.

بدون تردید همزمانی سفر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان و انتشار این خبر از سوی رویترز اتفاقی نبوده است و در راستای افزایش فشار تحریمی بر ایران ارزیابی می شود.

لازم به ذکر است که خبرگزاری رویترز یکی از رسانه هایی بوده که در سالیان اخیر تلاش زیادی برای اثرگذاری تحریم های آمریکا علیه ایران انجام داده است. در دوران اوباما نیز این خبرگزاری انگلیسی در خط مقدم جبهه رسانه ای علیه ایران فعالیت می کرده است.

در همین راستا، انتشار خبر رسیدن محموله نفت ایران به چین همزمان به سفر وزیر خارجه کشورمان به این کشور، برای تحت فشار قرار دادن چین جهت عدم مبادله نفتی با ایران ارزیابی می شود. کما اینکه، چینی ها علی رغم فشارهای گسترده آمریکا، تلاش دارند در سکوت خبری یا اصطلاحا به صورت چراغ خاموش از ایران نفت خریداری کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟