نماینده دادستان در دومین جلسه رسیدگی به اتهامات «محمدهادی رضوی» گفت: درست است که پرونده بانک خردهای از اتهامات شماست، اما آقای رضوی شما متهم خرد نیستید.
به گزارش ایسنا، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام تعدادی از متهمان بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام آغاز شد.
در ابتدای این جلسه، قاضی مسعودی مقام ضمن تفهیم مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون گفت: اظهارات حاشیهای در رسیدگی تأثیر ندارد و از متهمان میخواهیم بر اساس حق و حقیقت صحبت کنند.
در ادامه قاضی مسعودی مقام از قهرمانی نماینده دادستان خواست که با حضور در جایگاه باقیمانده کیفرخواست را قرائت کند.
قهرمانی با حضور در جایگاه اظهار کرد: در جلسه گذشته مطالبی از سوی آقای سید محمد هادی رضوی دایر بر اینکه او خود را متهم خرد اعلام کرد وجود دارد، درست است که پرونده بانک خردهای از اتهامات وی است، اما او متهم خرد نیست.
هادی رضوی ۱۰۴ میلیارد تومان هم از بانکهای دیگر دریافت کرده است
نماینده دادستان ادامه داد: پروندهای که آوردهام و طبق گزارش بانک مرکزی آقای رضوی ۱۰۷ میلیارد تومان از بانک سرمایه تسهیلات دریافت کرده است، پس از آن نیز ۱۰۴ میلیارد تومان از بانکهای دی، اقتصاد نوین و تجارت دریافت کردهاند.
قهرمانی خطاب به رضوی گفت: شاید ۸۰ میلیارد تومان برای شما چیزی نباشد، اما درد بسیاری از مردم را درمان میکند، شما متهم کلان هستید.
رضوی از طریق سه شرکت برای غارت بانک سرمایه ورود کرده است
نماینده دادستان در ادامه دومین جلسه رسیدگی به اتهامات سید محمد هادی رضوی، اظهار کرد: در جلسه گذشته بیان شد آقای رضوی از طریق سه شرکت برای غارت بانک سرمایه ورود کرده است که شرکت آینده سازان فاطمی و ره پویان کوثر برای دریافت تسهیلات بوده و شرکت شایگان تجارت آتیه ویژه دریافت ضمانت نامه بوده است.
قهرمانی ادامه داد: سید هادی رضوی در ماه ۷ سال ۹۱ درخواست تسهیلات ۲۰ میلیارد تومانی میکند که ۲.۵ میلیارد تومان به وی تعلق میگیرد، اما رضوی آن را دریافت نمیکند و درست یک ماه بعد ۷.۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت میکند.
نماینده دادستان گفت: خانم رام به عنوان کارشناس مسئول بررسی مدارک معرفی میشود. خانم رام از آقای شیانی دستور میگیرد که از شرکت در ۱۸/۰۸/۹۱ گزارشی تهیه و قراردادهایی از جمله قرارداد ارتش، توسعه تجارت و ... را کارشناسی و اعتبار موارد را قید میکند.
وی افزود: خانم رام چند مورد ایراد وارد میکند و متوجه میشوند که آقای رضوی صلاحیت ندارد؛ چرا که قراردادهای ارائه شده صوری است. خانم رام نکته مهمی را خطاب به هیأت مدیره بانک عنوان میکند که آقای رضوی نه تنها صلاحیت دریافت ۲.۵ میلیارد را ندارد بلکه مدارک مغایرت دارد و باید صورت مالی ارائه کند و همچنین او اساساً صلاحیتی برای اخذ وام ندارد.
نماینده دادستان در این لحظه با اجازه از قاضی، از خانم رام خواست که در جایگاه قرار گیرد و توضیحاتی را ارائه کند.
قهرمانی خطاب به خانم رام گفت: سه گزارش شما تاکید میکند شرکتهای منتسب به سید محمد هادی رضوی صلاحیت نداشتند، چرا گزارش شما حذف و مصوبه صادر شده است؟
رام پاسخ داد: من گزارش پرونده را بر اساس مدارکی که به من دادند نوشتم که عین واقعیت بود. مشکل این بود که بر روی ما فشار قرار داشت و تسهیلات میخواستند که خواستند بررسی تکرار شود.
قهرمانی ادامه داد: در یک مورد گفتهاید آقای بخشایش شما را برای ادای توضیحات خواستند.
خانم رام پاسخ داد: بله او چند بار مرا خواست، اما به دلیل گذشت چند سال از این موضوع در این مورد حضور ذهن ندارم.
نماینده دادستان در ادامه گفت: این وضعیت تکرار میشود و ادامه پیدا میکند و او که هیچگونه صلاحیتی نداشته تا ۶۰ میلیارد تومان با شرکت آینده سازان فاطمی تسهیلات گرفته است.
قهرمانی در ادامه تصریح کرد: آقای رضوی در شرکت رهپویان کوثر تقاضای ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات کرد که در تاریخ ۹۳.۱۲.۱۸ آقای رهبری خطاب به شعبه اسکان نامه میزند و میگوید امکان اجابت درخواست او میسر نیست؛ اما با این حال ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قرارداد مشارکت مدنی کاملاً موضوعیت داشته، بیان کرد: پاسکاری بین متهم رضوی و آقای امامی برای غارت بانک به این شکل است که آقای رضوی از بانک مصوبه میگیرد و وثیقه وی ۳۰ درصد تعیین میشود که در ادامه به بانک سرمایه نامه میزند و میگوید که جای وثیقه از من پول بگیرید.
نماینده دادستان افزود: در این زمان آقای امامی ورود میکند و جای وثیقه را پُر میکند و وی تسهیلات را دریافت و تبدیل به ملک و ماشین کرد. وی (متهم رضوی) وقتی پول را به آقای امامی پس میداد پول را به شرکتهای کارتن خواب میریخت. شرکت گلگون تجارت جهان که مربوط به یک جوان یتیم است با اسم آن ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته و قرار بود که ۵ میلیون تومان به او بدهند که آن ۵ میلیون تومان را هم ندادند.
قهرمانی گفت: متهم رضوی به بانک نامه میزند و میگوید که کار بازرگانی میکند و میخواهد که سررسید تسهیلات را از ۶ ماه به ۲ سال تبدیل کنند؛ اما ملک خریدن و ماشین خریدن آیا کار بازرگانی است؟ این شرکتها که وی (متهم رضوی) تسهیلات گرفته باید گردش مالی، اعتبار و صلاحیت داشته باشد که در ادامه ۳ قرارداد را به بانک ارائه میکند. شرکت آینده سازان فاطمی با شرکت مهربان کالای پیام به نمایندگی سیامک حاج خلیل که در آن قراردادی تنظیم میشود که مبلغ آن ۲۳ میلیارد تومان است؛ اما در اداره ثبت شرکتها مشخص شد شماره ثبت این شرکت چیز دیگری است و اصلاً این فرد وجود خارجی نداشته و جعلی است.
نماینده دادستان اضافه کرد: قرارداد شرکت آینده سازان فاطمی با شرکت مهان مهر پویان که مبلغ قرارداد به صورت عددی ۱۱ میلیارد و به صورت حروفی ۸ میلیارد تومان است در بررسیهای انجام شده مشخص شد که شماره ثبت آن چیز دیگری است و نماینده آن وجود خارجی نداشته و جعلی است. در شرکت ناساتل موضوع قرارداد فروش مازوت است که شماره ثبتی آن اعلام میشود که در بررسیها مشخص شد که مربوط به شرکت دیگری بوده و جعلی است.
وی بیان داشت: در قرارداد شرکت آینده سازان فاطمی با گروه دفیه که در آن امیررضا فرزانراد نایب رئیس هیأت مدیره بوده که وی غارتگر بیتالمال است و اکنون متواری است و همچنین محمد امامی و پدر وی عضو هیأت مدیره هستند نیز ظاهراً شماره ثبت قرارداد جعلی است.
قهرمانی ادامه داد: در شرکت توسعه تجارت مرین که در اینجا هم شرکت را جعل و هم ۲ قرارداد نیز ارائه میکنند که متن آن واحد است و بعدها این قراردادها به دست اداره مالیاتی میرسد و همه آن طرف قراردادهای آقای رضوی را محکومیت مالی میدهند و متوجه میشوند که قراردادها جعلی است و موج شکایتها علیه رضوی شروع میشود. استدلال دکتر فضلعلی این است که این قراردادها در بانک دی، تجارت و … هم ارائه میشوند، طبق گفته وی (رضوی) آنجا هم دشمن داشت؟
وی افزود: وی (رضوی) ادعا داشت که منع تعقیب گرفته، اما نگرفته است. او فاکتورهایی ارائه میدهد که بابت مشارکت مدنی بوده که این فاکتورها از شرکت ژرف اندیشان بازار ۳۰-۴۰ میلیارد تومان ارائه میشود که در ادامه مشخص میشود وجود خارجی نداشته و جعلی است. متهم رضوی در مرحله اول تحقیقات ادعا کرد که فاکتورها جعلی است؛ اما بعد که دید قضیه جدی است میگوید که دشمنی به نام خانم خلیلی داشتم و او فاکتورها و قراردادهای جعلی در پرونده تسهیلاتی من گذاشته که اکنون از دنیا رفته است، اما سوال اینجاست که در بانکهای دیگر چه کسی گذاشته است؟ همچنین متهم رضوی گزارش حسابرسی مورد تائید جامعه حسابرسان نیز نداشته است.
قهرمانی، نماینده دادستان در ادامه در خصوص ضمانت نامههای متهم رضوی گفت: رضوی با شرکت سهامی امور دام برای خرید و فروش مرغ منجمد و گوشت گوساله منجمد وارداتی قرارداد میبندد و طی سه فقره چک به میزان ۲۷.۵ میلیارد تومان دهها تن گوشت منجمد میخرد و به شرکت امور دام میگوید در این خصوص از بانک سرمایه ضمانت نامه میآورم که اگر چکها پاس نشد ضمانت نامه را وصول کنید.
وی افزود: سپس رضوی از شرکت امور دام خطاب به بانک سرمایه معرفی نامه میگیرد و ده برابر مبلغ قرارداد پایه قرارداد جعلی به مبلغ ۲۷۵ میلیارد تومان ارائه میکند و تقاضای ده درصد حسن انجام تعهد ضمانت نامه میکند. لازم به ذکر است که رضوی نمیتوانسته ضمانت نامه تعهد پرداخت بگیرد این در حالی است که حتی وثیقه نیز نمیگذارد و با چک و سفته در سال ۹۴؛ ۲۷.۵ میلیارد تومان ضمانت نامه میگیرد.
نماینده دادستان اضافه کرد: وقتی چکها برگشت میخورد شرکت امور دام به وسیله ضمانت نامه، تقاضای مطالبه میکند و در اینجا نیز بانک موظف به پرداخت بوده است، برای بررسی موضوع بازپرس پول را توقیف میکند.
قهرمانی بیان کرد: رضوی میگوید من با ماموت قرارداد بستهام و شاخ قرارداد کشور هستم، رضوی گوشت را در بازار میفروشد و پولش را به جیب میزند و نه ریالی به امور دام و نه ریالی بابت ضمانت نامه به بانک میدهد.
وی افزود: رضوی به همراه آقایان دلاویز و امامی، ملکی در نوشهر بالغ بر ۷۸ هزار متر (سه ویلای لوکس) میخرند، ملکی ۴۵۶ متری در خیابان آفریقا و در خیابان احمد قصیر ۵ طبقه که هر طبقه آن ۶۰ متر است به نام خودش خریداری میکند. رضوی همچنین به نام منشی خود ملکی را رهن میکند و ماشین BMWX ۴ را نیز برای منشی خود خریداری میکند. همچنین ملکی در خیابان فرشته از آقای امامی میخرد.
قهرمانی افزود: رضوی با پول معلمان و به اسم سرمایه گذاری خودروهایی از قبیل: سواری مازراتی، بنز S. ۵۰۰، ماشین سوزوکی، تویوتا لافور، موتور سیکلت ان وی اگوستا که قیمت آن به اندازه ده پراید از مدل ۵۰ میلیون تومانی است خریداری میکند. خبرهایی هست که وی با تشریفاتی به خیابان میآمده است.
نماینده دادستان خطاب به متهم رضوی گفت: رضوی به ۵۰ کشور ورود و خروج داشته است که این کشورها شامل ترکیه، ایتالیا، آلمان، اتریش، امارات و اوکراین بوده است و در مواردی نیز شریف کاظمی همراهش بوده است.
قهرمانی خطاب به متهم رضوی گفت: تسهیلات شما سرمایه در گردش نبوده و سرمایه برای گردش بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.