گف‌وگویی که صدای خیلی‌ها را درآورد؛

ظریف در سفر دور دنیا برای کم کردن فشار آمریکا؛ برخی نمایندگان در حال کارشکنی در داخل!

حالا فرصتی به دست آمده، ما هم ضمن بهره گیری از زبان عامه دنیا و رسانه ها، با مخالفانِ دشمنان جمهوری اسلامی گفت‌وگو و رایزنی کنیم. این اقدام جزو عادی‌ترین اصول دیپلماسی است که شاید یا تاکنون از آن بی بهره بوده ایم و یا نخواسته ایم از آن بهره‌ای ببریم. حالا که فرصت برای ترسیم چهره جنگ طلب برخی آمریکایی‌ها نظیر بولتون، ترامپ و پمپئو و عمال منطقه‌ای آن‌ها ـ که همان تیم B. لقب گرفته اند ـ فراهم آمده، چرا نباید از آن بهره‌ای ببریم...
کد خبر: ۹۰۱۷۳۱
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷ 26 May 2019
|
17744 بازدید
|

«ظریف احتمال گفت‌وگوی تلفنی با پمپئو را رد کرد»؛ این تیتر مهم بیشتر رسانه های داخلی طی روز گذشته بود. وزیر امور خارجه در پاسخ به رویترز درباره احتمال برقراری تماس تلفنی بین او و همتای آمریکایی تأکید کرد: چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفت: با وضعیتی که دولت کنونی آمریکا ایجاد کرده، دیگر نمی‌توان اتفاقی مانند بازداشت ۱۰ ملوان آمریکایی توسط ایران در آب‌های سرزمینی (سال ۲۰۱۶) را در صورت رخ‌ دادن مجدد، به سادگی و سریع حل کرد.

به گزارش «تابناک»؛ ظریف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا اکنون امکان حل سریع بحران‌های احتمالی بین ایران و آمریکا وجود دارد، گفت: «خیر، چگونه می‌توان از آن‌ها جلوگیری کرد؟»

وی همچنین درباره احتمال برقراری تماس تلفنی با «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا افزود: «پامپئو هر زمانی که درباره ایران صحبت می‌کند، به من توهین می‌کند. چرا باید حتی به تماس او پاسخ بدهم؟» بسیاری از مقامات کنونی و پیشین دولت آمریکا، دیپلمات‌های خارجی، قانونگذاران آمریکایی و تحلیلگران سیاست خارجی معتقدند که این عداوت دوجانبه بین وزرای خارجه ایران و آمریکا و نبود کانالی برای تماس مستقیم، احتمال وقوع درگیری نظامی را در زمان سوءتفاهم‌ها یا اتفاقات تصادفی افزایش می‌دهد.

گفت‌وگوی ظریف با یک سناتور آمریکایی مخالف «ترامپ»

به رغم این مخالفت جدی وزیر امور خارجه کشورمان درباره پاسخگویی به تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا، طی روزهای اخیر، پایگاه خبری «پالیتیکو» مدعی شد که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چند هفته پیش در جریان سفرش به نیویورک، با «دایان فینشتاین» سناتور مطرح دموکرات دیدار کرده است.

دفتر این سناتور آمریکایی در مورد شام کاری فینشتاین و ظریف، گفته که این دیدار با «مشورت با وزارت خارجه» آمریکا صورت گرفته است. در بیانیه دفتر این سناتور آمده است: «دفتر پیش از این دیدار با وزارت خارجه در تماس بود تا هم به آن‌ها اطلاع دهد که این دیدار صورت می‌گیرد و هم آخرین اطلاعات را از فعالیت‌های ایالات متحده و ایران دریافت کند.»

حقیت دیدار ظریف و سناتور آمریکایی چه بود؟/ آیا از انجام اقدامات دیپماتیک منع شده‌ایم!

یک مقام وزارت خارجه آمریکا به پالیتیکو گفته که این دیدار به درخواست این وزارتخانه انجام نشده است. کاخ سفید هم از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است. پالیتیکو هفته پیش هم با اشاره به اینکه شماره و نام ظریف روی صفحه تلفن همراه فینشتاین دیده شده، گزارش داده بود که احتمال دارد این سناتور آمریکایی با ظریف تلفنی گفت‌وگو کرده باشد. فینشتاین که رئیس سابق کمیته اطلاعات سناست، از منتقدان سیاست خارجی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به شمار می‌آید و اخیراً چند بار از کاخ سفید خواسته به جای تنش‌آفرینی، برای گفت‌وگو با ایران تلاش کند.

وزارت امور خارجه: «مذاکره‌ای» در کار نبود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار اخیر «محمد جواد ظریف» با یک سناتور آمریکایی در ژاپن توضیحاتی داد. «سیدعباس موسوی» گفت: بیش از دو دهه است که در جهت روشنگری و تبیین سیاست‌های جمهوری اسلامی با نخبگان سیاسی غیردولتی آمریکا شامل اعضای کنگره ـ که مقام دولتی محسوب نمی‌شوند ـ گفت‌وگو و تبادل نظر می‌شود. این افراد نه مقام دولتی هستند و نه اختیار مذاکره دارند و نه مسئولان ایران با آنها مذاکره کرده و یا خواهند کرد.
هدف این گونه دیدارها که البته وقت و نیروی زیادی نیز از وزیر امور خارجه در سفرهای فشرده ایشان می‌گیرد، جلوگیری از تأثیرگذاری گروه‌های فشار همچون «گروه بی» بر جامعه سیاسی و افکار عمومی آمریکاست و به همین دلیل هم با واکنش شدید و عصبانیت تندروها مواجه می‌شود.

انتقاد یک نماینده اصولگرا از دیدار ظریف با سناتور آمریکایی

پس از طرح این مباحث برخی اصولگرایان مخالف دولت از دیدار محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با «دایان فینشتاین» سناتور دموکرات مخالف ترامپ انتقاد کردند. «ضیاءالله اعزازی ملکی» نماینده بناب در مجلس درباره دیدار ظریف با سناتور دمکرات آمریکایی گفت: متأسفانه به نظر می‌رسد، برخی اعضای دولت به فرمایشات مقام معظم رهبری بی‌توجهی کرده و کار دیگری انجام می‌‌دهند.

وی افزود:‌ آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان بسیار بیشتر از افراد دیگر با اظهارات صریح مقام معظم رهبری در خصوص مسائل مختلف آشناتر است، چون در جلسات خصوصی فرمایشات مقام معظم رهبری را بیشتر از برخی مسئولین شنیده و یقیناً با دیدگاه‌های رهبر انقلاب در خصوص موضوعات سیاست‌ خارجی آشناتر است.

نماینده بناب در مجلس تصریح کرد: مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی صراحت بیشتری در کلام‌شان دارند تا در سخنرانی‌هایشان؛ اما اینکه وزیر خارجه کشورمان با سناتور دموکرات آمریکایی مذاکره می‌کند دقیقاً نقض فرمایشات مقام معظم رهبری است.

اعزازی ملکی گفت:‌ مذاکره مجدد با دولت آمریکا و آمریکایی‌ها که بارها بی‌اعتمادی‌شان به دنیا ثابت شده و تعهدات‌شان را زیر پا می‌گذارند فایده‌ای ندارد. این در حالی است که مذاکرات رسمی ما با آمریکا در موضوع برجام نشان داد که آنها بی‌اعتماد هستند و لذا مذاکره مجدد آقای ظریف با آنها معنایی ندارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که ته دل برخی دولتمردان همچنان گرایش به غرب و در رأس آنها آمریکاست. اما نتیجه‌بخش نبودن مذاکره و در یک میز نشستن با آنها برای همه دنیا مسجل شده است که آنها مرد میدان عمل نیستند.

نماینده بناب در مجلس گفت:‌ گرایش به غرب آقای ظریف برخی اوقات گل می‌کند وگرنه معنا ندارد که با آمریکایی‌ها مذاکره مجددی صورت گیرد؛ مگر اینکه وزیر خارجه همچنان کدخدا را معتبر بداند!

وی تصریح کرد: قطعاً به آقای ظریف وزیر امور خارجه به دلیل مذاکره با سناتور آمریکایی در حالیکه مقام معظم رهبری در این خصوص نهی کرده‌اند، تذکر خواهم داد و وی باید پاسخگوی این اقدام خلاف خود باشد.

رهبر انقلاب در مورد مذاکره با آمریکا چه گفتند؟

حضرت آیت الله خامنه ای 24 اردیبهشت در دیدار با مسئولان و کارگزاران با اشاره به برخی که می گویند مذاکره با آمریکا چه عیبی دارد، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا تا وقتی به تعبیر حضرت امام، آدم نشده، سم است؛ ضمن اینکه مذاکره با دولت فعلی این کشور سم مضاعف است.

رهبر انقلاب در تبیین این واقعیت افزودند: معنای حقیقی مذاکره، معامله و بده‌بستان است و آنها دقیقاً در این معامله، دنبال نقاط قوت ایران هستند.

رهبر انقلاب تأکید کردند: بر اساس این واقعیات، اصل مذاکره با آمریکا حتی با کسی که آدم حسابی باشد غلط است و مذاکره با اینها که به هیچ چیز از جمله اخلاق و قانون و عرف بین‌المللی پایبند نیستند، مسخره است و مطلقاً معنا ندارد.

بدیهی‌ترین اقدام دیپلماتیک یا مذاکره‌ای که از آن نهی شده‌ایم؟

همان طور که در سخنان رهبر انقلاب نیز به صراحت تأکید شده مذاکره با دولت فعلی آمریکا «سم مضاعف» عنوان شده است. ایشان تأکید کرده اند، «اصل مذاکره با آمریکا حتی با کسی که آدم حسابی باشد غلط است و مذاکره با اینها که به هیچ چیز از جمله اخلاق و قانون و عرف بین‌المللی پایبند نیستند، مسخره است و مطلقاً معنا ندارد.» پس می توان این گونه گفت که روی اصلی سخن ایشان، عدم انجام مذاکره با ترامپ و دولت اوست.

از طرفی همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با «دایان فینشتاین» سناتور دموکرات مخالف ترامپ این دیدار فقط به معنای گفت و گو و تبادل نظر بوده و این افراد نه مقام دولتی هستند و نه اختیار مذاکره دارند و نه مسئولان ایران با آنها مذاکره کرده و یا خواهند کرد. پس نمی توان لفظ «مذاکره» را برای چنین دیداری به کار برد.

در همین خصوص «صادق زیباکلام» استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در توئیتر خود نوشته است: «تندروها پیرامون ملاقات آقای ظریف با سناتور دایان فینشتاین که از منتقدین سرسخت ترامپ در سناست، دارند به گونه ای برخورد می کنند کانه ظریف مرتکب جاسوسی شده و کاسه عدسی امنیت ملی را شکسته. کار ظریف بدیهی ترین، طبیعی ترین و ابتدایی ترین اقدام دیپلماتیک بوده.»

ابزاری که تاکنون از آن بهره‌ای نبرده ایم!

به نظر می رسد، این دست اقدامات و رایزنی با مخالفان ترامپ همان ابزاری است که در جهت آگاه سازی افکار عمومی دنیا باید به بهترین شکل ممکن از آن بهره برد. سال هاست که سیاستمداران آمریکایی، صهیونیستی و دشمنان، مخالفان و معاندان جمهوری اسلامی از تمامی امکانات موجود از جمله رایزنی ها و گفت و های سیاسی و ابزار رسانه ای علیه کشورمان بهره گرفته اند تا چهره ای زشت و کریه از جمهوری اسلامی برخلاف آنچه هست، به دنیا نشان بدهند.

حالا فرصتی به دست آمده ما هم ضمن بهره گیری از زبان عامه دنیا و رسانه ها، با مخالفانِ دشمنان جمهوری اسلامی گفت و گو و رایزنی کنیم. این اقدام جزو عادی ترین اصول دیپلماسی است که شاید یا تاکنون از آن بی بهره بوده ایم و یا نخواسته ایم از آن بهره ای ببریم. حالا که فرصت برای ترسیم چهره جنگ طلب برخی آمریکایی ها نظیر بولتون، ترامپ و پمپئو و عمال منطقه ای آنها که همان تیم B لقب گرفته اند فراهم آمده، چرا نباید از آن بهره ای ببریم؟ به نظر می رسد برخی تندروها در داخل و تندروهای خارجی از بهره بردن ایران از این ظرفیت ها ناراحتند و برای محکوم کردن آن تلاش خواهند کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۸۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
چه عجب یک مقدار شعور دیپلماتیک را پذیرفتید
چه کنیم که بسیاری از شوون یک کشور دست غضمفرها اداره می شود.....
پاسخ ها
سیروان کردستان
| Germany |
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
خائنین داخلی که دلواپس برخی مسایل موهوم هستند خطرناکتر از آمریکا و اسراییلن
ناشناس
| Germany |
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
تو الان خیلی شوعور داری با اون کله کچلت؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
کلشو از کجا دیدی که فهمیدی کچله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
راس میگه کلشو کی دیدی ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
١٧ ۴۶
احتیاج نبود لودگی کنی تا همه بفهمن از چه سطحی هستی همین شعور نوشتنت گویاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
داداشا که پرچمتون بالاست اول فیلتر شکنتون رو خاموش کنین بعد دم از خائن و کله کچل حرف بزنین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
دولت باید از مذاکرات کنار بکشد و خودنظام باد با جهان مذاکره کند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
دقیقا ظریف درست گفته و خیلی وقت است که خواسته و خط فکری اسرائیل و ترامپ و عربستان با تند رو های داخلی ما کاملا همطراز و هماهنگ شده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
جناب روحانی و ظریف اختیار دارند پس بهانه موقوف
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
اقا مذکره کن ببین حرف حسابشون چیه فوقش به تفاهم نمی رسین دیگه
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
بالاخره حوزه کاری هر مسیول مسلما تخصصی هستش و باید به مدیران اعتماد داشت.اگه مدیر بیش از حد بره زیر ذره بین نمیتونه کار کنه.به قول قدیمی ها حرف باد هواس ، مذاکره کنن. تا کسی سندی امضا یا تعهد نکرده ، به نظرم مشکلی نداره.دخالت اشخاص تو کار همدیگه وقتی خودشون هزاران کار مونده دارن چه معنی داره!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
کاهش صادرات نفتی به 500 هزار بشکه در روز فقط دو هفته هست که اجرایی شده. حالا حدس بزنید دو ماه دیگر چه اندازه برخی اهل دیپلماسی و تعامل و گفتگو و ابزار دیپلماتیک خواهند شد.مگر مجبور بودید کشور را ببرید به وقت اضافه و پنالتی که حالا اینجوری اهل مذاکره و تعامل بشوید.
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
دیپلماسی عمومی وخصوصی و ... راه گشا نیست. چون نمی شود برای همسایه خود ارزوی مرگ و نیستی کنی و بعد انتظار داشته باشی او با تو دوستی و اتش بس کنه. کشورهای 5+1 مرکب هستند از روسیه و چین و انگلیس و فرانسه و المان و امریکا. ایران هرگز برای ان پنج کشور دیگر مانند المان و روسیه و چین و فرانسه و.. ارزوی مرگی و نیستی نمی کنه و سفارت انها در تهران باز و فعال است. ولی برای امریکا ارزو می کنه و سفارت او را هنوز هم تحویل نداده. اگر روزی ایران با امریکا حداقل مانند انگلیس و فرانسه رفتار کرد انروز دیپلماسی عمومی و خصوصی هم در افکار عمومی مردم دنیا کارگر خواهد افتاد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
خلاصه چیزی از فشار بر مردم ایران کم میشه یانه
پاسخ ها
ناشناس
| Belgium |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
در یک کلام : نـــــــــــــــــــــــه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
به ملت ایران قول می دهم که ظریف هم هیچ کاری نمی کند چون در برجام هم خیلی از این تعریف ها شد که ظریف فلان میکند وبساط میآند درود بردولت بهار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
نــــــــــــــــــــوچ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
اینها چیزی بنام منافع ملی رو درک نمی‌کنند و فقط در حال شعار دادن هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
چون نون توی شعاره دادا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
ما بیشتر از چند توئیت که هر کس دیگری میتوانست بجای ظریف بنویسد از ایشان چیزی ندیدیم
دیپلماسی ظریف شکست خورده و بی خاصیت بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
دیپلماسی ضعف
ناشناس
| Russian Federation |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
بی خاصیت تو هستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
مقام ارشد دیپلمات کشور می رود در امریکا و با نماینده ان کشور که ضد ایران است دیدار می کند ،حالا می خواهد ضد دولتش باشد یا دوست دولت امریکا ولی جز نمایندگان امریکا است
برود با صد تا افراد کشور از اروپا و اسیا دیدار کند نه اینکه...
ما از این اقای دیپلمات خیری ندیدیم از این به بعد هم نمی بینیم
وسلام
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
تا وقتی کسانی مثل تو تو این مملکت زندگی میکنن و هنوز مثل زمان قاجار میخوان مملکت داری کنن.وضعیت ملت بهتر از این نمیشه دیپلماسی فرقی بین دوست و دشمن نمیشناسه شما دیپلماسی انجام میدی که جنگ نشه که مردم فقیر تر نشن نه این عاشق طرف هستی.
ایرونی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
تا زمانی که یک سری آدم بدون دانایی و فهم جهانی از دیوار سفارت بالا میرن یا پرچم کشوری را آتیش میزنن یا مرگ بر این و اون میفرستند قدرت دستشان باشه هیچی درست نمیشه
نیاز نیست جناب ظریف دور دنیا بچرخی تا فشار آمریکا کم بشه فقط کافیه منطق داشته باشید و دست از دخالت توو امور سایر کشورها بردارید و منافع ایران را در نظر بگیرید نه منافع عربهای منطقه رو!!!
خسته شدیم از بس از حق مردم ایران به فلسطین و لبنان و حزب الله و... کمک کردید حق مردم این نیست
مردم این نوع زندگی را انتخاب نکردند تا دیر نشده راه درست را بروید!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
راه درست یعنی مثل عربستان یه گاو شیر ده برای آمریکا باشیم تا با مون دوست بشه .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
شما لطفا میزان دخالت آمریکا در کشورهای دیگر را شمارش کن اگر سرگیجه نگرفتی با من !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
بهترین نظری که در چند روز اخیر در تابناک خوندم ۰۰۰ احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
تندروی های این اقا در برجام را هم دیدیم
نمی خواهد ماله بکشی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
یک مشت احمق درجه یک وطنی هم اینجا جلو میشینند مشق مینویسند....!!!!
کارشناس ارشد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
حرکت آقای ظریف طبیعی و فوقالعاده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
دموکراسی یعنی این حالا بر عکسش را تصور کن
محاله
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟