تحلیل مأمور اطلاعاتی آمریکا از جنگ ایران و آمریکا، استقبال حماس از دعوت «نصرالله» برای مقابله با معامله قرن، اعلام آمادگی عراق برای میانجیگری میان ایران و آمریکا و تدارک جنگی گسترده در شمال سوریه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درگیریهای شدید در پایتخت لیبی نیز اشاره کرد. نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ درگیری ها در پایتخت لیبی میان نیروهای وابسته به ارتش ملی و دولت وفاق ملی این کشور شدت پیدا کرد.
نیروهای ارتش ملی لیبی تلاش داشتند تا در پایتخت این کشور پیشروی کنند.
این در حالی است که سازمان ملل هم چنان به تلاش های خود برای تحقق آتش بس و آغاز گفت وگوها در لیبی ادامه می دهد.
«خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی پیشتر از نیروهای وابسته به خود خواسته بود کنترل پایتخت را به دست بگیرند.
تحلیل مأمور اطلاعاتی آمریکا از جنگ ایران و آمریکا
یک تحلیلگر بازنشسته مسائل اطلاعاتی که از طرفداران سیاستهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکاست، در یادداشتی در روزنامه «یواسای تودی» به تشریح دلایلی پرداخته که از منظر او، آمریکا را در مسیر جنگ با ایران قرار نمیدهد.
«تونی شافر»، مأمور بازنشسته عملیات اطلاعاتی در این یادداشت خطاب به کسانی که ابراز نگرانی کردهاند ترامپ آمریکا را به آستانه جنگ با ایران کشانده، نوشته است: «چیزی که همه از آن خبر دارند، بیمیلی ترامپ برای خطرآفرینی بیدلیل و بیپایان برای نیروهای آمریکایی است».
تحلیلگر آمریکایی تصریح کرده، بیمیلی برای رویارویی مستقیم با ایران به دوران «جیمی کارتر»، رئیسجمهور اسبق آمریکا برمیگردد. او ادعا کرده، «مساعدتها»ی دولت «باراک اوباما»، رئیس دولت پیشین آمریکا، باعث جسور شدن ایران و افزایش فعالیتهای منطقهای این کشور شده است.
شافر در ادامه مینویسد: «ساختار حاکمیتی در واشنگتن که ادعا میکند، ترامپ در مسیر جنگ قرار گرفته رهبری جسورانه را با ژستهای بیپروا اشتباه میگیرند».
او در بخش دیگری از این بحث به تقابل رسانهها با ترامپ پرداخته و مدعی شده، رسانههای آمریکایی در تلاشند تصویر اشتباهی از مواضع رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران نشان دهند.
او نوشته است: «روزنامهنگاران، رئیسجمهور را به عنوان یک جنگطلب بیپروا به تصویر میکشند که از وعدههایش برای پایان دادن به دخالت نظامی آمریکا در درگیریهای برونمرزی عقبنشینی کرده است».
شافر تصریح کرده، رویکرد ترامپ بر ایجاد تهدید باورپذیر استفاده از نیروی نظامی و از طرف دیگر، دعوت به دیپلماسی استوار است.
استقبال حماس از دعوت «نصرالله» برای مقابله با معامله قرن
«رأفت مرة» رئیس دایره اطلاعرسانی حماس در خارج از دعوت «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله برای مذاکرات لبنانی ـ فلسطینی با هدف مقابله با «معامله قرن»، اسکان دائمی آوارگان و نیز تأکید بر حق بازگشت استقبال کرد.
بر اساس گزارش شبکه «المنار»، مره در بیانیهای اعلام کرد: دعوت نصرالله در زمان مناسب مطرح شد، گفتوگوی لبنانی ـ فلسطینی بهترین و قویترین وسیله برای مقابله با معامله قرن و پیامدهایش است، به ویژه اینکه تلاشهایی در زمینه تحمیل اسکان آوارگان و کنار زدن حق بازگشت در جریان است.
سید حسن نصرالله در سخنرانی شنبه خود اعلام کرد: همه ما سخنان مسئولان آمریکایی را در خصوص آغاز اجرای معامله قرن شنیدیم و گام اول که اعلام شده در نشست اقتصادی بحرین برداشته خواهد شد و پس از آن اقدامات بعدی نیز برداشته خواهد شد.
سید حسن نصرالله همچنین از موضع واحد همه گروه های فلسطینی در تحریم نشست بحرین تمجید کرد و آن را یک موضعگیری واقعی دانست.
اعلام آمادگی عراق برای میانجیگری میان ایران و آمریکا
وزیر خارجه عراق بار دیگر بر مخالفت کشورش با تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
وزیر خارجه عراق خاطرنشان کرد : معتقدیم که تحریم اقتصادی ایران مفید نیست.
وی افزود: سفر وزیر خارجه ایران با هدف پیگیری تفاهمات و یادداشت تفاهم های امضا شده بین دو کشور انجام شده است.
به گفته وزیر خارجه عراق، این سفر درخصوص پیگیری موضوع رودخانه اروند رود و احداث شهرک های صنعتی و ارتباط ریلی و مسائل منطقه ای و بین المللی است.
حکیم گفت: بغداد در کنار ایران است و ما میانجیگر بین دو طرف خواهیم بود.
تدارک جنگی گسترده در شمال سوریه
منابع سوری از شروع قریب الوقوع نبرد بزرگ ادلب خبر میدهند.
بر اساس این گزارش، بالگردهای ارتش سوریه اقدام به ریختن اطلاعیههایی بر روستاهای حومه ادلب کرده اند که در این اطلاعیهها از ساکنان محلی خواسته شده است که قبل از شروع حمله بزرگ، روستاها را تخلیه کنند.
این در شرایطی است که منابع وابسته به مخالفان سوری از تقویت حضور نظامی ترکیه در شمال غرب سوریه و تجهیز گروه های مسلح وابسته به آنکارا به سلاحهای جدید برای کمک به آنها برای جنگ با ارتش سوریه در ادلب خبر دادند.
طبق گفته مخالفان سوری، کاروان نظامی ترکیه، شبانه به پایگاهی در شمال حماه در نزدیکی منطقه جبل الزاویه در استان ادلب تحت کنترل گروه های مسلح رسیده است.
کمکهای نظامی جدید ترکیه شامل ده ها خودرو زرهی و موشک اندازهای گراد و موشکهای هدایت شونده ضد تانک و موشکهای تاو است.
مخالفان به نقش این کمکها در بازپس گیری موقت شهرک کفر نبوده که در حدفاصل ادلب و حماه واقع است، از سوی تروریستها (امروز ارتش سوریه کفرنبوده را پس گرفت) اشاره کردند.
ناجی مصطفی سخنگوی گروه جبهه ملی آزادیبخش وابسته به گروه ارتش آزاد سوریه و مورد حمایت ترکیه گفت: معارضان مدتی است که زرادخانه عظیمی از سلاحهای متعدد از جمله موشکهای ضد تانک و خودروهای زرهی علاوه بر کمک مالی و لجستیکی از برادران ترک دریافت کرده اند.
منابع وابسته به مخالفان سوری اعلام کردند، ترکیه در حال جمع کردن و سازماندهی معارضان و افراطیها برای رهسپار کردن آنها به حومه حماه و ادلب است.