انتقاد نمایندگان ایران از کم‌کاری اروپا مقابل تحریم‌ها

کد خبر: ۹۰۲۴۰۵
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۷ 30 May 2019
|
6026 بازدید
|
۱

هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان نروژ با انتقاد از کم کاری اروپا در مقابل تحریم ها تاکید کرد که متاسفانه اروپا رویکرد مشارکت جویانه ایران را به اندازه کافی ارج ‏ننهاده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران که در اسلو به سر می‌برد در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون ‏سیاست خارجی مجلس نروژ در‬ خصوص مهمترین مسائل و تحولات بین المللی و همکاری‌های ‏پارلمانی میان جمهوری اسلامی ایران و نروژ با همتایان نروژی خود گفت وگو کردند.

حشمت الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این دیدار با اشاره به سوابق ‏تاریخی روابط خوب دو کشور اظهار امیدواری کرد که روابط میان دو کشور بیش از گذشته تعمیق و ‏توسعه یابد.‏

وی همچنین با اشاره به اشتراک نظر دو کشور در خصوص مبارزه با تروریسم و داعش ‏و نقش آمریکا در ایجاد و حمایت از این گروه‌های تروریستی، خروج یکجانبه آمریکا از برجام را بیانگر ‏عدم احترام آمریکا به قوانین و مقررات بین المللی توصیف و از موضع نروژ در حمایت از برجام ‏و مخالفت با اعمال تحریم‌های یکجانبه قدردانی کرد. ‏

فلاحت‌پیشه در ادامه با اشاره به کم کاری کشورهای ‏اروپایی در حفظ برجام، گفت: متأسفانه اروپا رویکرد مشارکت جویانه ایران را به اندازه کافی ارج ‏ننهاده است و عملکرد خنثی و بی تفاوت اروپا سبب خواهد شد این قاره در مقابل تهدیداتی همچون ‏تروریسم قاچاق انسان و مواد مخدر آسیب پذیر تر از گذشته شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن تشکر از مهمان ‏نوازی طرف نروژی از سفر نمایندگان کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی مجلس نروژ دعوت کرد به ‏تهران سفر کنند.‏

محمدجواد جمالی‌نوبندگانی عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز‬ در این دیدار‬ در پاسخ به پرسشی در مورد سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران با دعوت دولت‌های قانونی منطقه و برای ‏جلوگیری از تجزیه این کشورها و ایجاد ثبات و امنیت منطقه‌ای به کشورهای منطقه کمک کرده و به ‏عنوان کشوری با قدرت منطقه‌ای قابل توجه و مؤلفه‌های متعدد امنیتی و سیاسی ایران مانع از تسلط تروریست‌ها شده و گروه‌هایی که به اعتراف سردمداران دولت آمریکا، این کشور در ایجاد و پرورش آنها نقش داشته را شکست داده است.

وی همچنین نقش منفی برخی از کشورهای منطقه در حمایت از تفکر ‏تروریستی و کشتار بی رحمانه مردم یمن را مورد انتقاد قرار داد و در پاسخ به انتقادات از مجازات ‏اعدام گفت که متأسفانه برخی کشورها بدون توجه به فجایع جاری در یمن و مشکلات ناشی ‏از کمبود دارو در ایران که برای بیماران خاص و سرطانی حیاتی است مواضعی می‌گیرند، در حالی که این موارد ‏مصادیقی از اعدام تدریجی است که اروپا می‌بایست سیاست دوگانه در برخورد با این فجایع را مورد ‏بازبینی قرار دهد.‏

محمدمهدی برومندی نایب رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس نیز در این دیدار خواستار ارتقای هر چه بیشتر روابط میان دو کشور و به خصوص استفاده از تجارب نروژ در زمینه شیلات و آبزی پروری شد.

وی با اشاره به اهمیت صلح و دوستی در دین مبین اسلام، تفکر وهابیت را ریشه و منشأ تمام مشکلات ‏تروریستی در منطقه توصیف کرد.

برومندی‬ با اشاره به سبقه تاریخی و خصلت صلح دوستی مردم ایران، بر ‏آمادگی دولت و ملت ‬ کشورمان برای مقابله با هرگونه تجاوز علیه کشورمان تاکید کرد.
‏برومندی از رویکرد غرب برای همزمانی فروش سلاح و ابراز تأسف درخصوص فجایع یمن ابراز تعجب کرد.

همچنین سمیه محمودی نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به پیشرفت‌های مختلف بانوان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی در ایران مصادیقی از پیشرفت‌های زنان ایرانی در صحنه‌های مختلف داخلی و بین المللی را ارائه کرد.

محمودی همچنین از طرح‌های مصوب در مجلس شورای ‏اسلامی برای ارتقا خدمات به زنان بی سرپرست و بد سرپرست و همچنین تصویب قانون تابعیت برای ‏فرزندانی با مادران ایرانی خبر داد.‏

در این جلسه «آنیکا هوتفلد» رئیس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی پارلمان نروژ هم با ابراز خرسندی از حضور هیأت ایرانی در نروژ، خواست ‏و اراده این کشور در ارتقای سطح همکاری‌ها و روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار ‏دادند.

طرف نروژی با اشاره به روابط نزدیک و استراتژیک این کشور با آمریکا اعلام کرد ‏که به رغم این روابط نزدیک با ایالات متحده، اما نروژ از ابتدا با خروج این کشور از برجام مخالف بوده و عمیقاً از ‏این بابت اظهار تأسف کرده است.

نمایندگان نروژی همچنین با اشاره به رصد دقیق تحولات در ‏منطقه خاورمیانه مخالفت خود با اعمال تحریم علیه کشورمان را یاد آور شد و گفت که عصبانیت ‏ایران در برابر این تحریم‌های ناعادلانه کاملاً قابل درک است.

آنها اظهار امیدواری ‏کردند که با کاهش مجادلات لفظی در منطقه، تنش کنونی در منطقه حساس خاورمیانه به نحو عاقلانه ‏ای مدیریت و مانع از گسترش ناامنی در منطقه شود.

طرف نروژی همچنین با اشاره به علاقه‬ مندی‬ شرکت‌های این کشور برای حضور در بازار ایران به خصوص در بخش شیلات و انرژی‌های پاک، ابراز امیدواری کرد که کانال‌های مالی اروپا برای حفظ روابط تجاری با کشورمان هر چه زودتر ایجاد شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
کیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
این بد فهمی مسئولین ایران از سیستم اقتصادی جهانی باعث توقع شده . دوستان فکر میکنند همانند سیستم اقتصادی موجود در ایران . اروپاییان میتوانند شرکت های خود را مجبور به هر کاری کنند . خیلی ساده است در اقتصاد آزاد منافع شرکت ها مبتنی بر آزادی عمل و دودوتا چهار تا تنظیم شده . بنا بر این تا هزار سال دیگه هم از دست اروپا کاری بر نمیاد . دوستان در گیر بر مذاکره مگر خاطر ندارید چه سهمی از مذاکرات به مذاکرات متقابل با امریکایی ها اختصاص داشت ؟؟؟؟ چرا سر روبه دیوار فشارمیاورید . از اروپا آبیگرم نمیشه . در حال حاضر هم رهبری دستور داده مذاکره ای نباشه تمام . بیخودی خودتون رو به اینور و اونور نکوبید . دنیا یک سیستم مشخص داره و اونهم قدرت قالب مبتنی بر اقتصاد که در دست امریکاست . بنابر این یا باید در این سیستم و قوانین آن حل شد و یا بیرون از آن به قوانین خودمون بازی کنیم .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟