هزینه وام مسکن برای متاهل‌ها و مجردها

کد خبر: ۹۰۲۶۹۷
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۴ 01 June 2019
|
3767 بازدید

با احتساب قیمت ۵۰ هزار تومانی هر ورق تسهیلات مسکن، زوج‌های پایتخت‌نشین برای دریافت وام ۱۰۰ میلیونی خرید خانه باید ۱۰ میلیون تومان هزینه کنند. مجردهای تهرانی نیز برای دریافت ۶۰ میلیون تومان اوراق مسکن باید شش میلیون تومان بپردازند که در صورت تمایل برای دریافت وام ۲۰ میلیون تومانی جعاله، دو میلیون تومان به هزینه هر کدام اضافه می‌شود.

به گزارش ایسنا، در آخرین روز معاملات فرابورس ایران در هفته ای که گذشت، قیمت برخی از اوراق تسهیلات مسکن با کاهش مواجه شد؛ به طوری که برخی از تسه‌ها ۴۸ هزار تومان معامله شدند. البته نمادهایی هم بودند که بالای ۵۰ هزار تومان داد و ستد شدند و در نتیجه متوسط قیمت هر ورق از اوراق تسهیلات مسکن در حد همان ۵۰ هزار تومان ماند.

برای نمونه قیمت اوراق تسهیلات مسکن تیر ۱۳۹۶ معادل ۴۷ هزار و ۹۰۰ تومان داد و ستد شد. اما قیمت پایانی تسه فروردین ۱۳۹۷ به ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

قیمت اوراق تسهیلات مسکن خرداد، تیر و مرداد سال ۱۳۹۷ نیز به بالای ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید، این در حالی است که این اوراق در فروردین و اردیبهشت امسال ارزان شد و نزدیک ۴۹ هزار تومان معامله شد.

دلیل کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن

کارشناسان برای کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن طی ماه‌های اخیر به دو نکته اشاره دارند؛ یکی «رکود در بازار مسکن» و دیگری «رشد قیمت مسکن علیرغم کافی نبودن وام مسکن برای خرید». این دو موضوع سبب شده که تقاضا برای خرید اوراق تسهیلات مسکن کاهش یابد و قیمت این اوراق با شیب آرامی پایین رود.

همانطور که اشاره شد قیمت اوراق تسهیلات مسکن به طور متوسط به ۵۰ هزار تومان می‌رسد؛ در نتیجه در این گزارش هزینه وام مسکن را با همین مبلغ تخمین می‌زنیم.

هزینه وام مسکن برای زوج های تهرانی

زوج‌های تهرانی برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن باید ۲۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند. آن‌ها باید ۱۰ میلیون تومان صرف خرید این ۲۰۰ برگ‌ها کنند. به این مبلغ با احتساب ۲۰ میلیون تومان وام جعاله که بابت خرید آن باید ۴۰ برگ تسه خریداری شود، دو میلیون تومان اضافه می‌شود. در نتیجه در مجموع باید برای دریافت وام ۱۲۰ میلیون تومانی مسکن حدود ۱۲ میلیون تومان صرف شود.

هزینه وام مسکن برای زوج های غیرتهرانی

همچنین زوج‌های غیر تهرانی که در شهرهایی با جمعیت بیش‌تر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند، می‌توانند تا سقف ۸۰ میلیون تومان وام بگیرند که برای گرفتن این مبلغ باید ۱۶۰ ورق بهادار خریداری کنند و با این حساب باید هشت میلیون تومان بابت خرید این اوراق بپردازند که با احتساب دو میلیون تومان برای خرید اوراق وام جعاله در مجموع برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی باید ۱۰ میلیون تومان پرداخت کنند.

علاوه بر این، زوج‌های ساکن در سایر شهرهای با جمعیت زیر ۲۰۰ هزار نفر می‌توانند برای گرفتن ۶۰ میلیون تومان وام مسکن ۱۲۰ برگ بهادار خریداری کنند که باید شش میلیون تومان بابت خرید اوراق بپردازند. هم‌چنین برای دریافت ۲۰ میلیون تومان دیگر بابت وام جعاله نیز باید دو میلیون تومان پرداخت کنند که در مجموع برای وام ۸۰ میلیون تومانی هشت میلیون تومان از سوی زوجین باید پرداخت شود.

هزینه وام مسکن برای مجردهای تهرانی

مجردهای تهرانی نیز می‌توانند تا سقف ۶۰ میلیون تومان و غیر زوج‌هایی که در مراکز استان‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند تا سقف ۵۰ میلیون تومان و در نهایت غیر زوج‌های ساکن در سایر مناطق تا سقف ۴۰ میلیون تومان وام دریافت کنند که به ترتیب هر کدام باید ۱۲۰، ۱۰۰ و ۸۰ برگ بهادار اوراق تسهیلات مسکن را از فرابورس ایران خریداری کنند.

با این حساب مجردهای تهرانی باید برای خرید این اوراق شش میلیون تومان، افراد ساکن در مراکز استان بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت مبلغ پنج میلیون تومان و افراد گروه سوم مبلغ چهار میلیون تومان پرداخت کنند. البته در صورت تمایل برای دریافت وام ۲۰ میلیون تومانی جعاله باید مبلغ دو میلیون تومان دیگر هم بپردازند.

اوراق تسهیلات مسکن قابلیت معامله در فرا بورس ایران را دارد و ارزش اسمی هر برگ پنج میلیون ریال است. مدت اعتبار اوراق تسه حداکثر تا دو دوره شش ماهه قابل تمدید است. این اوراق با توجه به این‌که چقدر تا زمان اعتبارش باقی مانده، قیمت متفاوتی دارد.

در صورتی که مدت اعتبار این اوراق به اتمام رسیده و دارنده اوراق از تسهیلات آن استفاده نکند، نماد معاملاتی آن متوقف خواهد شد و وجوه پرداختی دیگر به دارنده اوراق بازپرداخت نخواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟