شب گذشته، تصاویری از حضور «پگاه آهنگرانی» بازیگر در دفتر «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان منتشر شد. نفر سوم در تصویر هم «سهیل کریمی» مستندساز اصولگراست که از قرار معلوم برای به ثمر نشاندن پروژه مستندی مشترک درباره انتخابات، سراغ سخنگوی شورای نگهبان را گرفته اند و او نیز علاوه بر پاسخگویی به پرسش ها، از این بازیگر دعوت کرده است که به عنوان ناظر پای صندوق های رأی انتخابات اسفند ماه مجلس حاضر باشد.
به گزارش «تابناک»؛ بنا به آنچه در خبرها آمده است، «سهیل کریمی» مستندساز اصولگرا و «پگاه آهنگرانی» به عنوان یک مستندساز و سلبریتی اصلاحطلب، یک سالی است درگیر ساخت مستندی درباره انتخابات سال۸۸ هستند و در جریان همان مستند هم سروکارشان به دفتر سخنگوی شورای نگهبان افتاده است. تصاویر منتشره از کدخدایی، آهنگرانی و کریمی مربوط به جلسه این سه نفر در ارتباط با همین مستند انتخاباتی است.
دعوت کدخدایی از یک سلبریتی بر نظارت بر انتخابات
پس از انتشار این عکس «عباسعلی کدخدایی» در توضیح این تصویر در اکانت توییترش نوشت: خانم آهنگرانی سوالاتی پیرامون انتخابات سال۸۸ داشتند که تلاش کردم به آنها پاسخ بدهم. در پایان از ایشان دعوت کردم به عنوان یکی از ناظران مردمی شورای نگهبان بر فرآیند انتخابات پیش روی (اسفند ۹۸) نظارت کنند تا از نزدیک با نحوه عملکرد ناظران ما آشنا شوند. این دعوتی رسمی از سوی سخنگوی شورای نگهبان برای حضور یک سلبریتی به عنوان ناظر در پای صندوق های رأی بود.
توضیحات پگاه آهنگرانی درباره پیشنهاد کدخدایی
«پگاه آهنگرانی» بازیگر و کارگردان سینما درباره دیدارش با سخنگوی شورای نگهبان و ساخت یک فیلم مستند توضیح داد. او در یادداشتی، درباره دیدارش با «عباسعلی کدخدایی» نوشت: من حدود یک سالی است درگیر ساخت مستندی هستم که بخشی از آن به وقایع سال ٨٨ میپردازد و در همین ارتباط مثل همه مستندها ممکن است با دهها چهره سیاسی یا فرهنگی مرتبط با این موضوع گفت و گو داشته باشم که سخنگوی محترم شورای نگهبان هم یکی از آنان است و جناب آقای کدخدایی لطف کردند و در این فیلم جلوی دوربین ما قرار گرفتند که از ایشان بابت این همکاری تشکر میکنم.
وی ادامه داد: اما مسأله نظارت بر انتخابات آینده توسط من که از طرف ایشان مطرح شد، به گمانم صرفاً جهت ابراز حسن نیت بود و من آن را چندان جدی نگرفتم، چون حرفه من سینماست و علاوه به بر اینکه شخصاً علاقهای به ایفای نقش ناظر در چنین معرکهای ندارم، آن را چندان عملی هم نمیبینم، چون کاری را که احزاب و سازمانها با تشکیلات و سازماندهی وسیع نتوانستد انجام دهند و هزاران حرف و حدیث در آن به وجود آمد، چگونه ممکن است امثال من به شکل فردی بتوانند؟ پس منطقی است که نباید این پیشنهاد بزرگوارانه را جدی تلقی کنیم و بهتر است هر یک به کاری که بیشتر بلدیم، بپردازیم.
دو نظریه در مورد رویکرد احتمالی شورای نگهبان در انتخابات اسفند
برخی سیاسیون و کارشناسان، برخی اظهارنظرها و اقدامات اخیر سخنگوی شورای نگهبان را در راستای آغاز تلاش های انتخاباتی شورای نگهبان ارزیابی کرده اند که شاید برنامه های آن مبتنی بر آغاز رویکردی به جهت تحریک بیشتر بخش های مختلف جامعه برای مشارکت بیشتر در انتخابات باشد. حتی عده ای از آن به عنوان مقدمه چینی در راستای ایجاد فضای بازتر در بررسی صلاحیت ها یاد می کنند.
اما مخالفان این نظریه ها، این گونه اقدامات نظیر دعوت از «پگاه آهنگرانی» برای حضور در پای صندوق های رأی به عنوان ناظر را صرفا یک «ژست تبلیغاتی» عنوان می کنند و هیچ گونه اعتقادی مبنی بر در پیش گرفتن رویکردی جدید از سوی شورای نگهبان به جهت تحریک بخش های مختلف جامعه برای حضور و مشارکت جدی تر در انتخابات ندارند. آنها همچنین معتقدند اگر شورا چنین هدفی دارد، بهتر است مکانیزمی برای بهره گیری بهتر و بیشتر از گروه های سیاسی به عنوان طرف های اصلی انتخابات داشته باشد.
آهنگرانی پاسخ پرسش هایش را از کدخدایی نگرفت!
البته از توضیحات این بازیگر مشخص است که سخنگوی شورای نگهبان نتوانسته پاسخ قانع کننده ای به سؤالات او بدهد، چون آهنگرانی در واکنش به پیشنهاد کدخدایی گفته است: «مسأله نظارت بر انتخابات آینده توسط من که از طرف ایشان مطرح شد، به گمانم صرفاً جهت ابراز حسن نیت بود و من آن را چندان جدی نگرفتم، چون حرفه من سینماست و علاوه بر اینکه شخصاً علاقهای به ایفای نقش ناظر در چنین معرکهای ندارم، آن را چندان عملی هم نمیبینم، چون کاری را که احزاب و سازمانها با تشکیلات و سازماندهی وسیع نتوانستد انجام دهند و هزاران حرف و حدیث در آن به وجود آمد، چگونه ممکن است امثال من به شکل فردی بتوانند؟ پس منطقی است که نباید این پیشنهاد بزرگوارانه را جدی تلقی کنیم.»
پس از اتفاقاتی که در بهره گیری از سلبریتی ها برای جمع آوری رأی در انتخابات سال 96 افتاد، تقریبا هر دو جناح سیاسی به این نتیجه رسیدند که چنین افرادی «عمق سیاسی و شناختی» بالایی از مسائل کشور و موضوعات سیاسی ندارند و لذا می توانند یک روز همراه و یک رو ضد شما باشند؛ حالا چرا سخنگوی شورای نگهبان چنین پیشنهادی به یک سلبریتی می دهد که او در پاسخ باز هم سؤالات خود را نسبت به انتخابات 88 این بار به صورت عمومی اعلام کند؟!
شورای نگهبان از چهرههای شناخته شده احزاب و مستقلان برای نظارت بر انتخابات دعوت کند
بهتر است به جای چنین برنامه ریزی و طرح های اشتباهی، از مکانیزم و راهکارهای قانونی که در اختیار شورای نگهبان قرار گرفته برای نظارت افراد مستقل از همه جناح های شناخته کشور بر انتخابات و صندوق های رأی بهره بگیرند. لذا به آقای کدخدایی پیشنهاد می کنیم به جای ارائه چنین پیشنهادهایی به یک بازیگر، از افراد شناخته شده احزاب سیاسی و چهره های مستقل دعوت کند که به عنوان ناظران شورای نگهبان بر فرآیند انتخابات پیش روی (اسفند ۹۸) نظارت کنند.