عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان گفت: ایران به دلیل برخورداری از اقلیمهایی شامل، معتدل، گرم، خشک، نیمه گرمسیری و سرد، دومین کشور دارای تنوع گونههای زیستی در دنیا است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، احسان کامرانی افزود: تنوع زیستی یک ثروت و محصول تکامل صد یا هزار ساله است و هر چه تعداد گونهها و موجودات بیشتر باشد، بقای اکوسیستم در آن منطقه افزایش خواهد یافت.
این محقق و مدرس دانشگاه تصریح کرد: به دلیل اهمیت حفاظت از زیست گاه، کشور در کنوانسیونهایی شامل، گونههای در معرض خطر، تنوع زیستی، رامسر، میراث جهانی و معاهده بین المللی در ارتباط با منابع ژنتیک گیاهی، غذا و کشاورزی عضو است.
وی اضافه کرد: هدف ازعضویت در کنوانسیون تنوع زیستی، حفاظت پایدار از گونهها برای نسلهای آینده و استفاده از منابع به صورت عادلانه و منصفانه است.
این محقق در ادامه با اشاره به اهمیت پروتکل ناگویا برای حفاظت زیستی کشور و مصوب نشدن این طرح در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این طرح میتواند علاوه بر حفظ منابع، به درآمدزایی و معیشت مردم نیز کمک کند.
کامرانی خواستار ارائه دوباره این لایحه از سوی هیأت دولت (با محوریت وزارت جهاد کشاورزی) به مجلس شورای اسلامی شد و گفت: هم اکنون ۱۶۵ کشور به پرتوکل ناگویا پیوسته است که در صورت عضویت، ذخایر زیستی کشور حفظ خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در اصل پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به توسعه پایدار و تعهدات انسانها نسبت به نسلهای آینده در حفاظت از زیست گاهها اشاره شده است.
این پژوهشگر اظهار داشت: در قانون اساسی کشور به سه اصل در خصوص حفاظت از تنوع زیستی و منابع طبیعی شامل، اصل ۴۵ که به انفال و ثروتهای عمومی، اصل ۵۰ حفظ محیط زیست و توسعه پایدار و اصل ۴۸ توزیع و ثروت عادلانه اشاره شده است.
وی به تهدیدهای تنوع زیستی درهرمزگان اشاره کرد و بیان داشت: گسترش احداث آب شیرین کنها در کنار ساحل، شکار و صید بی رویه، ورود فاضلابهای آلوده و تصفیه نشده به دریا، تغییر اقلیم، زیست گاههای این استان را با خطرهای بسیاری روبرو کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.