نشست سهجانبه روسیه، ایران و ترکیه، طرح دموکراتهای سنا برای ممانعت از الحاق کرانه باختری، تسلط انصارالله بر بیش از بیست پایگاه نظامی در جنوب عربستان و روایت مجله آمریکایی از فعالیت شبکه جعلی توئیتری علیه ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به همصدایی مکرون با ترامپ برای مذاکره مجدد بر سر برجام نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و همتای فرانسوی وی امانوئل مکرون روز پنجشنبه در نورماندی فرانسه با یکدیگر دیدار کردند و در بخشی از سخنان خود به مسائل مربوط به ایران پرداختند.
دونالد ترامپ در این نشست مدعی شد: «آمریکا و فرانسه در خصوص ایران با یکدیگر اختلاف ندارند. ما هر دو میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هستهای دست نمییابد.»
وی با تکرار ادعاهای واهی اخیر خود، مبنی بر تمایل ایران به مذاکره با آمریکا افزود: «من میدانم که آنها میخواهند مذاکره کنند. اگر آنها میخواهند با ما گفتوگو کنند، این خوب است و ما نیز گفتوگو میکنیم؛ اما چیزی که آنها نباید داشته باشند، سلاح هستهای است.»
بر اساس گزارش رویترز، مکرون در این دیدار گفت که فرانسه و آمریکا اهداف مشترکی را در زمینه ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای دارند، و مذاکرات بینالمللی جدیدی باید آغاز شوند تا چنین هدفی محقق شود.
بر اساس گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی هیل، رئیسجمهور فرانسه در ادامه صحبتهای خود گفت: «من فکر میکنم ما هدف مشترکی در مورد ایران داریم». وی «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، کاهش فعالیتهای ایران در زمینه موشکهای بالستیک، مهار فعالیتهای منطقهای ایران و استقرار صلح در منطقه» را به عنوان چهار اولویت مشترک فرانسه و آمریکا در مورد ایران برشمرد.
امانوئل مکرون، ضمن خواستار شدن مذاکرات جدید برای بسط مفاد برجام و دستیابی به اهداف فوق گفت: «همه بحثهای دیگر بر سر مسائل فنی است.»
نشست سهجانبه روسیه، ایران و ترکیه
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه از تصمیم آنکارا برای نشست سه جانبه روسیه، ایران و ترکیه خبر داد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در این خصوص گفت: آنکارا تصمیم دارد، نشست سه جانبه ای با حضور مقامات روسیه، ایران و ترکیه برگزار کند.
وی در ادمه افزود: تاکنون تاریخ دقیق این نشست اعلام نشده است.
طرح دموکراتهای سنا برای ممانعت از الحاق کرانه باختری
در ادامه اقدامات سناتورهای دموکرات آمریکایی برای اجرای راهکار دو دولتی در فلسطین اشغالی، این بار طرحی برای ممنوعیت الحاق کرانه باختری به دیگر بخشهای سرزمینهای اشغالی در مجلس سنای ایالات متحده ارائه شد.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از خبرنگار با سابقه خود «باراک راوید» گزارش داد، گروهی از سناتورهای دموکرات در کنگره آمریکا، طرحی به مجلس سنای این کشور ارائه کردهاند که به تبع آن واشنگتن مانع اجرای شعار انتخاباتی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در الحاق کرانه باختری به دیگر بخشهای فلسطین اشغالی میشود.
بنابراین، در میان امضاکنندگان این طرح برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا در حزب دموکرات، از جمله سناتور «الیزابت وارن» دیده میشود.
در بخشی از این طرح که از دولت آمریکا میخواهد راهکار دو دولتی را اجرا کند، آمده است: «الحاق یکجانبه بخشهایی از کرانه باختری میتواند، شانس اجرای راهکار دو دولتی را به خطر بیندازد، به روابط اسرائیل با کشورهای عربی صدمه زده، هویت اسرائیل به عنوان دولت یهودی را زیر سؤال برده و امنیت آن را نیز تضعیف کند».
هدف این طرح که از سوی سناتور «جف مارکلی» از ایالت اورِگان ارائه شده، تلاش برای بازداشتن نتانیاهو از الحاق کرانه باختری به دیگر بخشهای سرزمینهای اشغالی است.
شبکه 13 رژیم صهیونیستی مینویسد: «البته این طرح از سوی همه سناتورهای دو حزب در مجلس سنای آمریکا حمایت نمیشود اما انتظار میرود که بتواند حمایت تمام 47 سناتور دموکرات و سناتورهای مستقل را به دست بیاورد. به این ترتیب دموکراتها پیام محکمی علیه الحاق کرانه باختری به نتانیاهو میفرستند».
این در حالی است که روز گذشته نیز نشریه آکسیوس به نقل از منابع صهیونیستی و آمریکایی گزارش داده بود لابی تلآویو در واشنگتن تلاش میکند از تصویب طرحی در مجلس سنای آمریکا در حمایت از راهکار دو دولتی برای ایجاد سازش میان طرفهای اسرائیلی و فلسطینی جلوگیری کند.
تسلط انصارالله بر بیش از ۲۰ پایگاه نظامی در جنوب عربستان
جنبش انصارالله یمن اعلام کرد، کنترل بیش از ۲۰ پایگاه نظامی وابسته به ارتش این کشور در منطقه نجران واقع در جنوب عربستان را به دست گرفته است.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با "سبا" گفت: دلاوران ارتش و کمیته های مردمی طی یک عملیات نظامی گسترده بر بیش از ۲۰ پایگاه نظامی در محور نجران تسلط یافتند.
سریع خاطرنشان کرد، نیروهای انصارالله از سه محور به مواضع دشمن در نجران هجوم بردند که این اقدام غافلگیرانه موجب ترس و وحشت مزدوران ائتلاف متجاوز و کشته و زخمی شدن بیش از دویست تن آنها شد. همچنین برخی از آنها اسیر و مابقی پا به فرار نهادند.
وی گفت: نیروهای وابسته به انصارالله بیش از ۲۰ خودرو و خودروی زرهی وابسته به دشمن را منهدم کردند و سلاح و مهمات نظامی بسیاری را به غنیمت گرفتند.
سریع افزود، جنگنده های نیروهای وابسته به ائتلاف عربی تلاش کردند با بیش از ۷۵ حمله نیروهای خود را پشتیبانی کنند، اما تلاشهای آنها شکست خورد.
ائتلاف عربی تاکنون هیچ واکنش رسمی نسبت به این خبر نداشته است.
روایت مجله آمریکایی از فعالیت شبکه جعلی توئیتری علیه ایران
یک رسانه آمریکایی فعالیت گروهی از کاربران در «توئیتر» را که پیامهایی در حمایت از لفاظیهای دولت آمریکا علیه ایران و یا براندازی نظام ایران مطرح میکنند، «مشکوک» خوانده است.
به نوشته پایگاه «مادرجونز»، گروهی متشکل از بالغ بر ۴۰۰ حساب کاربری در توئیتر هستند که منظم پیامهایی را در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران منتشر میکنند. برخی از این حسابهای کاربری ربات، عدهای کاربران واقعی و عدهای دیگر «سایبورگ» (حسابهایی که توسط افراد واقعی کنترل میشوند اما فعالیت آنها برای انتشار پیامهای بیشتر و سریعتر توسط فعالیتهای ماشینی تقویت میشود) هستند.
این حسابهای کاربری اغلب توئیتهایی در حمایت از تغییر نظام ایران منتشر میکنند و بسیاری از آنها حامی گروه تروریستی منافقین هستند که حتی طبق تحقیقات وزارت خارجه آمریکا هیچ پایگاهی در میان مردم ایران ندارند.
ارزیابی میزان فعالیت این شبکه توئیتری دشوار است؛ اما تحقیقات «جیاف گلبرگ»، از محققان مسائل سایبری نشان میدهد گروهی متشکل از ۳۵۰ حساب کاربری روی هم رفته، بیش از ۵ میلیون بار برای نزدیک به ۵۰۰ هزار تن از دنبالکنندههای خود پیامهایی در این راستا منتشر کردهاند.
گلبرگ به مادرجونز میگوید، علاقهای به مسائل ژئوپولتیک ایران ندارد و هنگام انجام تحقیقاتی گستردهتر در خصوص کمپینهای تبلیغاتی در توئیتر متوجه این روند شده است.
طبق این گزارش، تشخیص اینکه از میان این حسابهای کاربری کدام یک کاربران واقعی، کدام یک جعلی و کدام سایبورگ هستند دشوار است؛ اما برخی از الگوهای رفتار این حسابها انطباق زیادی با فعالیتهای حسابهایی دارد که ماشینی هدایت میشوند.
از میان این حسابهای کاربری، پنج مورد از برجستهترین آنها در چند سالی که از فعالیت آنها میگذرد صدها هزار توئیت منتشر کردهاند. این حسابها به طور متوسط بالغ بر ۱۰۰ پیام در یک روز منتشر کردهاند.
سرعت انتشار این پیامها به تنهایی نشاندهنده الگوی فعالیت غیرواقعی یا مصنوعی این گروه نیست، اما گلبرگ میگوید این برای او سرنخی است تا او در بررسیهای بعدی مسائل دیگری مثل میزان ارتباطات میان این حسابهای کاربری با یکدیگر و کاربرانی که پیامهای آنها را بازنشر میکنند را بررسی کند.
مادرجونز نوشته مشخص نیست چه کسی این حسابهای کاربری را هدایت میکند اما مواضع آنها معمولاً در راستای گروهک منافقین است. «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید یکی از حامیان این گروه است و در جلسات آن سخنرانی کرده است.
برخی گزارشها و اظهارنظرها در گذشته نیز به نقش رباتهای توئیتری در تبلیغ علیه ایران در فضای مجازی اشاره کردهاند. شبکه خبری الجزیره اخیراً در گزارشی، ضمن مصاحبه با تحلیلگران سیاسی و عناصر جدا شده از گروهک تروریستی منافقین، به پشت پرده راه افتادن طوفانهای توئیتری و ترند شدن هشتگهای معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
«مارک آونز» استاد دانشگاه «اِگزتر» انگلیس پس از بررسی نحوه عملکرد حسابهای توئیتری به الجزیره گفت: «اکثر حسابهایی که هشتگهای #ایران_را_آزاد_کنید و #تغییر_رژیم_ایران را از اواخر دسامبر (اوایل دی ۹۶) تا مِِی توئیت میکردند، در یک بازه زمانی چهار ماهه ایجاد شدند. این بدان معناست که استفاده زیاد از این هشتگها، نشاندهنده این است که آنها توسط رباتها توئیت میشوند.»
برخی از اعضای جداشده از گروهک تروریستی منافقین تأیید میکنند که این گروهک برنامههایی برای دامن زدن به تبلیغات علیه ایران داشته است.
«حسن شهبازی» یکی از اعضای جداشده از منافقین گفت: «برای فعال شدن هشتگها، به ما گفته میشد که دقیقا روی چه هشتگی کار کنیم. کار ما این بود که با جستجوی ویدئوهای اعتراضات و نشر و بازنشر آنها، کامنتهای خودمان را در زیر همان ویدئوها پخش کنیم.»
وی در ادامه گفته: «ما روزانه، دستورالعملهایی برای تمرکز بر مسائل جاری ایران دریافت میکردیم، مسائلی مانند بالا رفتن قیمتها، بیکاری و فقر. ما باید با استفاده از توئیتر، توجه جهانیان را به این مسائل جلب میکردیم و به هر طریقی، جمهوری اسلامی را مقصر نشان میدادیم. این وظیفه روزانه ما در فضای مجازی بود.»
توئیتر تا کنون اقدامی برای حذف رباتهایی که در حال انتشار پیام علیه ایران هستند، نکرده است. این شرکت در عوض در ماههای گذشته در چند نوبت حسابهای کاربری برخی .ایرانیها را به اتهام مرتبط بودن با نهادهای حکومتی ایران حذف کرده است.
گزارشها نشان میدهند برخی اکانتهای حذف شده، تنها پیامهایی در حمایت از توافق هستهای برجام منتشر کرده بودند.