وعده وزارت صمت برای جبران کسری لوازم خانگی

کد خبر: ۹۰۴۱۶۵
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸ 09 June 2019
|
4484 بازدید
|
۳

وعده وزارت صمت برای جبران کسری بازار لوازم خانگیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت دربرنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره تمهیدات وزارت صمت برای تنظیم بازار لوازم خانگی گفت: هزار و ۵۶۴ واحد فعال تولیدی در زمینه لوزام خانگی داریم که ۶۵ هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده اند. بیش از ۷۰۰ جواز تاسیس جدید صادر شده که می‌تواند ۲۸ هزار شغل جدید ایجاد کند.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محمد رضا کلامی افزود: در حمایت از تولید، اتکا را بر تولید داخل قرار داده ایم بنابراین به هرمیزان که کشور نیاز داشته باشد ظرفیت تولید در داخل کشور فراهم است.

در سال ۹۷ به دلیل تحریم‌ها برخی برند‌هایی که در کشور عرضه می‌شد ما را ترک کردند بنابراین با سیاست گذاری‌های لازم اتکا را بر تولید قرار دادیم.

او گفت: با استفاده از شرایط تحریم به عنوان یک فرصت پیش آمده می‌توانیم به سمت تولید برویم و واردات را ممنوع کنیم. افزایش تولید موجب سرشکن شدن قیمت‌ها و رقابت بیشتر در زمینه کیفیت بهتر خواهد شد.

بزرگترین مشکل تولید ما تیراژ بالای محصولات خارجی بود که با تعرفه حمایتی ۳۶ درصدی در زمان آزاد بودن واردات تولید کننده مجبور بود از ارز بازار استفاده کند که مهمترین دغدغه واحد‌های تولیدی رقابت با واحد‌های خارجی بود که محصولاتشان بیشتر از راه قاچاق وارد کشور می‌شد.

کلامی در ادامه گفت: در سیاست جدید تمام هدف گذاری معطوف به ظرفیت تولید داخل شده است.

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت افزود: در شرایط فعلی اگر ممنوعیت واردات برداشته شود با ارز آزاد بازار کالا تامین می‌شود، اما با توجه به اینکه تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور را می‌دهد واردات انجام نمی‌شود.

او افزود: یکی از علت کاهش تولید سال ۹۷ این بود که واحد‌های تولیدی امکان افزایش در تیراژ تولید نداشتند که تصمیم بر این شد عطش و نیاز بازار با پیش فروش برطرف شود.

در بودجه سال ۹۸ مجلس مصوب کرد تسهیلات حوزه وزارت صمت را برای زیرساخت‌ها و سرمایه درگردش در نظر گرفته شود که بخشی پرداخت شده است بنابراین باید سهم وزارت صمت از منابع و تسهیلات نیز تامین باشد که این یکی از مطالبات جدی وزارت صمت برای حمایت از واحد‌های تولیدی است.

مکاتبات استفاده از ال سی‌های داخلی نیز در بانک‌ها انجام شده است. مجوز پیش فروش محصولات و استفاده از منابع سرگردان به نفع تولید نیز صادر شده است. همچنین برای خودکفایی در زمان تحریم نیز باید منابع و تسهیلات بیشتری اختصاص یابد.

همچنین در ساخت تولیدات داخلی برنامه ریزی تولید قطعه در داخل در دولت انجام شده است تا برای رقابت با محصول و قطعه خارجی شرایط فراهم باشد.

کلامی درباره تمهیدات و سیاست گذاری‌ها برای کسری در بازار لوازم خانگی گفت: در برنامه ریزی تولید وقتی برآورد نیاز می‌شود تقاضای بازار از ناحیه زوج‌های جوان و ازدواج‌ها نیز درنظر گرفته می‌شود.

او افزود: طرح‌های ما برای تحریک تقاضاست تا واحد‌های تولیدی بتوانند امکان بیشتری برای فروش داشته باشند.

حمیدرضا غزنوی عضو هیئت‌مدیره انجمن تولید‌کنندگان لوازم خانگی گفت: وضعیت تولیدات با برند ایرانی برای انجام کار تولید مناسب است، اما با شوک اقتصادی که در سال ۹۷ وارد صنعت لوازم خانگی شد موجب کاهش تولید ۲۳ درصدی یخچال و ۴۱ درصدی ماشین لباسشویی و افت تولید نسبت به سال ۹۶ شد.

او گفت: در تکانه‌های اقتصادی و شوک‌های اقتصادی اگر حمایت از قبل نباشد با کاهش تولید مواجه می‌شویم که منجر به افزایش بی رویه قیمت‌ها می‌شود.

غزنوی با بیان اینکه شرایط بازار لوازم خانگی فعلا متعادل است گفت: باید تلاش کنیم با افزایش تولید برند‌های داخلی به مقیاس اقتصادی برسیم.

او افزود: در شرایط تحریم باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که برند‌های تولیدی داخل توسعه پیدا کنند و با رسیدن به مقیاس اقتصادی بتوانیم قیمت‌ها را کاهش دهیم و به کیفیت جهانی برسیم.

عضو هیئت‌مدیره انجمن تولید‌کنندگان لوازم خانگی درباره استفاده از توان تولید گفت: ۳۷ درصد از ظرفیت ایجاد شده برای تولید یخچال در تولید لوازم خانگی و ۴۵ درصد از ظرفیت برای تولید لباسشویی استفاده شده که نشان دهنده این است که از ظرفیت تولید داخل و سرمایه گذاران تولیدکنندگان ایرانی به دلیل دراختیار قرار دادن بازار به برند‌های خارجی و تقویت تولید سرعت نگرفته بود.

مهمترین معضل لوازم خانگی استفاده از سرمایه در گردش، ال سی ریالی و خارجی است که نسبت به سال ۹۶، ۲۵ برابر نیاز به سرمایه درگردش داریم این نشان می‌دهد در سال ۹۷ بیشتر با کاهش تولید مواجه بودیم.

عزنوی گفت: تولیدات برند‌های خارجی به لحاظ وابستگی به قطعات خارجی کم شده است و نتوانستند در کشور تولیدی داشته باشند بنابراین بیشتر تولید داخل بوده که عرضه شده است.

او گفت: از فرصت ایجاد شده باید از تولید داخل حمایت کرد تا برند‌های داخل بیشتر تقویت شوند وبا تقویت برند‌های داخلی باعث توسعه صادرات و افزایش سرمایه در گردش در کشور شویم.

غزنوی گفت: برای افزایش تولید و گرفتن سهم بازاری که در اختیار برند‌های خارجی بوده است نیاز به حمایت بیشتر وزارت صمت دارد. طرح‌هایی در زمینه پیش فروش و سرمایه درگردش داریم که حمایت وزارت صمت و تنظیم بازار را می‌طلبد.

محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید داخل مجلس هم گفت: رقابت با موضوع کیفیت و قیمت در ارتباط است یعنی خریدار یا بضاعت ندارد که به سراغ محصول بی کیفیت می‌رود یا امکان خرید دارد و به سراغ کیفیت می‌رود.

فرهنگی با بیان اینکه بیش از یک دهه است که رهبر انقلاب برای حمایت از تولید داخل و قطع وابستگی به واردات تاکید کرده اند شوک در لوازم خانگی معنی ندارد.

او افزود: امروز قانون استفاده حداکثری از تولید داخل و خدمات داخلی با هدف استفاده از تولید داخل مصوب شد البته این قانون سال ۹۱ است که با اصلاحاتی در سال ۹۸ مطرح شد.

عضو کمیسیون حمایت از تولید داخل مجلس گفت: ضمانت بیمه برای صنف لوازم خانگی از انواع ریسک‌ها حمایت می‌کند.

در قانون تنظیم نیز صندوقی برای تسهیلات درنظر گرفته شده که با ضمانت بیمه‌ای از تولید کننده حمایت کند که در آیین نامه اجرایی دولت باید لحاظ شود.

فرهنگی گفت: تجدید ارزیابی نیز که معضلی برای تولید کنندگان بود طبق مصوبه دولت ۵ ساله شد و بر اساس قانون جدید به روز کردن سرمایه تولیدکنندگان از مالیات معاف شده است.

او گفت: در شرایط کنونی آزادشدن واردات برای واردکننده توجیهی ندارد بنابراین حمایت از تولید باید با تاکید بر کیفیت باشد.

فرهنگی گفت: در قانون برنامه ششم توسعه بانک‌ها مکلف شدند ۴۰ درصد منابع را به عنوان تسهیلات بخش صنعت و معدن انجام دهند که در گزارش‌ها زیر ۳۰ درصد تخصیص داشته شده بنابراین نیازمند بازنگری است.

همچنین حلقه‌های مفقوده صنعت باید شناسایی و برای حل آن‌ها اقدام شود همچنین ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از کار‌های علمی دانشگاه‌ها باید در دستور کار وزارت صمت قرار گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
لوازم خانگی ایرانی مفت نمی ارزند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
برند های اشغال داخلی پول خون پدرشان را از مردم می گیرند و من یکی ترجیح میدم جنس قاچاق خارجی را بخرم واز زالو صفت داخلی که از اب گل الود داره ماهی میگیره نخرم .برندی که تا دو سال پیش یک سوم مشابه خارجی در بازار بوده و التماس میکرد که مردم ازش بخرند الان از مشابه خارجی هم قیمت را برده بالاتر .در این شرایط مردم جنس نخرند تا پوزه اینها به خاک مالیده بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
الان وقت رشد صنایع داخلی است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟