واشنگتن پست و گاردین در لیست سیاه "دیوار آتشین بزرگ" چین

همزمان با سخت‌گیری‌های دولت چین در برهه حساس سیاسی خود و افزایش سانسور تحت عنوان "دیوار آتشین بزرگ"، به نظر می‌رسد که وبسایت‌های روزنامه‌های واشنگتن پست و گاردین در این کشور نیز مسدود می‌شوند.
کد خبر: ۹۰۴۵۱۲
|
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰ 10 June 2019
|
3019 بازدید

همزمان با سخت‌گیری‌های دولت چین در برهه حساس سیاسی خود و افزایش سانسور تحت عنوان "دیوار آتشین بزرگ"، به نظر می‌رسد که وبسایت‌های روزنامه‌های واشنگتن پست و گاردین در این کشور نیز مسدود می‌شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن پست، بر اساس گزارش وبسایت ردیاب سانسور Greatfire.org، وبسایت واشنگتن پست و گاردین تا پایان روز یکشنبه هم‌چنان جزو آن دسته از وبسایت‌های خبری انگلیسی زبان بودند که از سرزمین اصلی چین بدون نیاز به نرم افزارهای شبکه خصوصی قابل دسترس بودند.

 

مسوولان اینترنت چین در هفته‌های اخیر همزمان با سی‌امین سالگرد کشتار میدان تین‌آن‌من در چهارم ژوئن سال ۱۹۸۹، امکان ارسال کلیدواژه یا تصاویر مربوط به این رویداد را برای کاربران در سرویس اجتماعی "وی چت" قطع کردند.

 

بخشی یا همه منابع درخصوص این رویداد شامل این سانسور می‌شد و حتی در طول روزهای نزدیک به سالگرد، کاربران درخصوص عدم امکان تغییر عکس آواتار خود نیز گلایه داشتند.

 

قابلیت ویرایش زبانی مربوط به وبسایت ویکی‌پدیا در میانه ماه مه، کاملاً مسدود شده بود. به گفته گزارشگر سی.ان.ان، وبسایت این شبکه این هفته بلافاصله پس از پخش بزرگداشت رویداد ۱۹۸۹ مسدود شد.

 

مسوولان چینی، بسیار کم در مورد دلیل مسدود کردن وبسایت‌های خاص صحبت می‌کنند و حتی پیش بینی دائمی بودن این انسداد مشکل است. گرچه دستگاه‌های مختلف متناوبا محدودیت‌ها را کم و زیاد می‌کنند، شواهد دال بر بالا رفتن تعداد وبسایت های خارجی در لیست سیاه چین از سال ۲۰۱۳ تا کنون هستند.

 

منابعی مانند بلومبرگ، نیویورک تایمز، رویترز و وال استریت ژورنال برای سالها مسدود بوده‌اند. شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و شبکه‌های زیر مجموعه گوگل مانند یوتیوب نیز از این سانسور مستثنی نبوده‌اند. سرویس‌های محبوب دیگر نیز نظیر دراپ باکس، اسلک و واتس‌اپ هم غیر قابل استفاده‌اند.

 

لابی‌های بین‌المللی تجاری، گروه آزادی رسانه و مقامات دولتی غرب – شامل مذاکره کنندگان تجاری آمریکا – می‌گویند دیوار آتشین بزرگ تنها شامل محدود کردن آزادی بیان نیست بلکه عملکرد منصفانه را نیز تحت شعاع قرار می‌دهد.

نرم افزار پر قابلیت سانسور چین بیش از ده هزار دامنه اینترنتی را مسدود کرده است و با تجهیز شدن به الگوریتم‌های هوش مصنوعی، می‌تواند بدون هیچ محدودیتی وی.پی.ان‌ها را شناسایی کند.

 

مقامات چینی می‌گویند فعالیت سانسور آن‌ها مسئله "حاکمیت بر اینترنت" کشور چین است و موردی قابل مذاکره با دیگر دولت‌ها نیست. مسوولان چینی نه تنها در دفاع از این سانسور بر می‌خیزند بلکه این سیستم سانسور را به عنوان مدلی موفق به دولت‌های اقتدارگرا در هر کجای جهان ارائه می‌دهند.

 

در حالیکه تعدادی از کاربران برای ایجاد دسترسی به وبسایت‌های مسدود و شبکه‌های اجتماعی، به دانلود وی.پی.ان‌ها روی می‌آورند، چین راه‌های متعددی را برای افزایش ممنوعیت‌ها اعمال می‌کند، حتی با اعمال ترس و خشونت فیزیکی!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟