پوتین: نگرانی درباره ایران نداریم/ بهترین کار برای ایران گفتگو و مذاکره است

در شرایطی که تنش‌ها میان ایران و آمریکا طی ماه‌های ماه‌های اخیر رو به افزایش بوده، ماهیت موضع روسیه به عنوان شریک ایران در قبال این تنش‌ها، برای بسیاری حائز اهمیت بوده است. اگرچه اظهارات ماه گذشته ولادیمیر پوتین مبنی بر اینکه روسیه «یک تیم آتش‌نشانی نیست» که آتش تنش‌ها را در همه جا خاموش کند با واکنشی منفی روبرو شد، اظهارات اخیر وی درباره ایران، حقایق بیشتری را درباره موضع مسکو روشن می‌سازد.
کد خبر: ۹۰۴۵۵۳
|
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۳ 10 June 2019
|
13323 بازدید
|

در شرایطی که تنش‌ها میان ایران و آمریکا طی ماه‌های ماه‌های اخیر رو به افزایش بوده، ماهیت موضع روسیه به عنوان شریک ایران در قبال این تنش‌ها، برای بسیاری حائز اهمیت بوده است. اگرچه اظهارات ماه گذشته ولادیمیر پوتین مبنی بر اینکه روسیه «یک تیم آتش‌نشانی نیست» که آتش تنش‌ها را در همه جا خاموش کند با واکنشی منفی روبرو شد، اظهارات اخیر وی درباره ایران، حقایق بیشتری را درباره موضع مسکو روشن می‌سازد.

به گزارش «تابناک»، همین یک ماه پیش بود که موضع‌گیری ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه درباره تنش ایران و آمریکا و سرنوشت برجام، به بحث‌هایی جنجالی در داخل کشور دامن زد. پوتین روز 15 مه در حاشیه دیداری با الکساندر فان در بلن، رئیس‌جمهوری اتریش، ضمن ابراز تأسف از احتمال نابودی توافق هسته‌ای ایران به واسطه یکجانبه‌گرایی آمریکا، اظهار داشت: «روسیه آتش‌نشانی نیست. ما نمی‌توانیم همه چیز‌هایی را که کاملاً هم در اختیارمان نیست نجات دهیم. ما سهم خودمان را ایفا کرده‌ایم».

وی همچنین درباره تجدیدنظر ایران در تعهدات هسته‌ای خود اظهار داشت: «من بار‌ها در گفتگو با طرف‌های ایرانی گفته‌ام که به نظر من، بدون توجه به تمامی حوادث، برای ایران بهتر است که در این توافق باقی بماند. به این علت که اگر ایران اولین قدم را در پاسخ به خروج آمریکا از برجام بردارد، خود اعلام می‌کند که از توافق خارج شده است، روز بعد همگان فراموش خواهند کرد که آمریکا آغازگر این تخریب بوده است و ایران به خاطر همه چیز سرزنش خواهد شد».

این اظهارت پوتین با واکنش‌های فراوان – و به طور کلی منفی – در فضای رسانه‌ای و تحلیلی کشور مواجه شد و محور اصلی تحلیل‌ها و اظهارنظرها به این سمت سوق یافت که پوتین از حمایت از ایران در مقابل آمریکا خودداری کرده و در صورت بروز هرگونه تقابل میان تهران و واشنگتن، مسکو رویکرد بی‌طرفی و عدم حمایت از ایران را در پیش خواهد گرفت.

با این حال، چهار روز پیش و در اظهاراتی که کمتر در فضای رسانه‌ای داخلی و بین‌المللی بازتاب یافت، رئیس‌جمهور روسیه تصویر دقیق‌تری از موضع کشورش در قبال تقابل ایران و آمریکا ارائه کرد؛ موضعی که نشان می‌دهد مبنای رویکرد مسکو نه بر حمایت یا عدم حمایت از یک طرف در هرگونه درگیری احتمالی، بلکه اساساً بر پیشگیری از هرگونه تقابل جدی و درگیری میان دو طرف استوار است.

پوتین روز هشتم ژوئن در دیدار با مدیران شماری از خبرگزاری‌های مهم جهان و در پاسخ به سوالی درباره اینکه جامعه جهانی می‌بایست چه واکنشی به یکجانبه‌گرایی آمریکا و عدم پایبندی این کشور به توافقات و تعهدات بین‌المللی نشان دهد، اظهار داشت: «جامعه جهانی در مقابل رئیس بزرگترین کشور جهان، بزرگترین قدرت اقتصادی جهان، کشور مجهز به پیشرفته‌ترین تسلیحات و دارای بزرگترین ارتش جهان و هزینه‌کننده بیشترین مبلغ در جهان برای تسلیحات (700 میلیارد دلار که بیش از مجموع هزینه‌های همه کشورهای جهان است)، چه رفتاری باید داشته باشد؟»

وی افزود: «ما باید با این کشور رابطه برقرار کنیم... اگر ما می‌خواهیم به نتیجه‌ای برسیم، باید به یکدیگر احترام بگذاریم. با آمریکایی‌ها و رئیس جمهوری این کشور با احترام رفتار ‌کنیم. اما این به آن معنا نیست که در هر مورد با آنها موافق باشیم، و ما موافق نیستیم».

پوتین همچنین ضمن حمایت مجدد از توافق هسته‌ای ایران، اظهار داشت: «ایران، از نقطه نظر کنترل برنامه‌های هسته‌ای آن، امروز بیش از هر کشور دیگر جهان بازرسی مي‌شود. اینها حرف خالی نیست. ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این حرف می‌زند. آنها مستقیماً می‌گویند که ایران را بازرسی می‌کنند، و حتی یک مورد تخلف، از نقطه نظر توافقات حاصله در چارچوب برجام، پیدا نمی‌کنند. تخلفی نیست».

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه با تأکید بر اینکه کشورش بر خلاف برخی دیگر از کشورها، نسبت به فعالیت‌های منطقه‌ای هیچ‌گونه نگرانی ندارد و در مسائل مختلف منطقه، به ویژه در سوریه، اقدامات مثبت بسیاری از سوی ایران شاهد بوده، گفت: «اگر در مورد برنامه موشکی سئوالی هست، اگر سئوال‌های منطقه‌ای وجود دارد، خب بفرمایید، مگر کسی بررسی این امور با ایران را قدغن کرده است؟ ولی این کار نباید حتماً از راه ویران کردن دستاوردهای قبلی انجام شود. ما در این مورد با دولت کنونی (آمریکا) موافق نیستیم و سعی داریم آنها را متقاعد کنیم که این راه، یا تلاش برای حل برخی مسائل از این طریق بازدهی منفی دارد».

پوتین ضمن حمایت صریح از برقراری گفتگو میان ایران و آمریکا، اظهار داشت: «به نظر من، بهتر است به گفتگوی معمولی برگشت. مثلاً دیدم که رئیس‌جمهور ترامپ اخیراً گفت، یا در شبکه‌های اجتماعی نوشت، که خودش آماده ملاقات و مذاکره با همتای ایرانی خود، با رئیس‌ جمهور ایران است. از این امر فقط مي‌شود استقبال کرد. اگر این امر رخ دهد، به نظرم، می‌تواند قدم خیلی خوبی در راه جستجوی راه حل مورد قبول هر دو طرف باشد». رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که شرط این موضوع، برخورد احترام‌آمیز با ایران است و هرگونه برخورد قهری از سوی آمریکا، تأثیرات معکوس خواهد داشت.

به این ترتیب، آن‌گونه که مشخص است، تمرکز روسیه در حال حاضر نه بر روی بررسی سناریوهای درگیری میان ایران و آمریکا، بلکه بر یافتن راه‌هایی برای حل و فصل مسائل از طریق مسالمت‌آمیز است. در همین راستا، پوتین در بخش دیگری از اظهارات اخیر، تأکید کرد که دقیقاً همین رویکرد را به طرف آمریکایی نیز انتقال داده است: «رئیس‌جمهور ایالات متحده دیدگاه مرا می‌داند. به کرات این را به وی گفته‌ام. اخیراً وزیر امور خارجه آمریکا از روسيه دیدار داشت، به او هم این را گفتم».

در این زمینه باید خاطرنشان کرد که از دید روسیه، هرگونه تنش و بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه، به واسطه مجاورت جغرافیایی آن با آسیای مرکزی و قفقاز و خود روسیه (از طریق دریای خزر) امکان تأثیرگذاری مستقیم بر منافع و امنیت ملی روسیه را داشته و به همین دلیل، می‌بایست جلوی آن گرفته شود.

به این ترتیب و با مروری بر سخنان اخیر پوتین، اظهارات معروف وی درباره «آتش‌نشانی» معنای دیگری پیدا می‌کند. تأکید وی بر اینکه «ما نمی‌توانیم همه چیز‌هایی را که کاملاً هم در اختیارمان نیست نجات دهیم»، در کنار اذعان به اینکه آمریکا بزرگترین قدرت جهان و دارنده بیشترین تسلیحات و... است، بدان معناست که مسکو با دیدی واقع‌گرایانه، نسبت به محدودیت قدرت خود در هرگونه تقابل با آمریکا آگاه است و در عین حال، سعی دارد از قدرت دیپلماتیک خود برای جلوگیری از این سناریو استفاده کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Romania
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
نگرانی درباره ایران نداریم، همه چیز خوبه، نفت صادراتی ایران 1 و نیم میلیون بشکه افت کرده، خدا رو شکر، ما روسها میتوانیم جای خالی نفت ایران رو بگیریم. چه چیز از این بهتر؟ حتی میتوانیم با کارت ایران با امریکا معامله کنیم. حالا ایران هم بره مذاکره کنه، هکر های ما در روسیه دوباره حمله میکنند به کمپین دموکرات ها که دوباره ترامپ به قدرت برسه و منافع ما حفظ بشه!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
از روز نخست اکثرا هشدار دادند که نباید به دیوار سفارت روسیه تکیه داد !؟
ولی متاسفانه ما از ترس شغال به گرگ پناه بردیم و نتیجه اش هم مشخص است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
تو شر مرسان ما را به خير روسيه حاجتي نيست .
ناشناس
|
France
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
پوتین بسیار مزور و ناجوانمرد است. بعدها تاریخ خواهد نوشت که کاری که او با ایران کرد، حتی کیسینجر نکرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
پوتین بوکس کار کرده یعنی در هرفرصتی منتظر باش تا مشتت را بزنی.
ایران و قدرت ایران آنهم با شعار نه شرقی و نه غربی برای روسیه خطرناک پس تا جای ممکن ایران را ضعیف میخوان ولی ناامن نباشه چون روسیه ناامن میشه.
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
پس چه فکر کردید!؟
پوتین برای جلو. گیری مسلمانان چچینی و حفظ مرزهایش به سوریه آمد تا آتش را به بیرون روسیه بگشاند و خاموش کند و به مسلمانان شیعه هم چندان اعتمادی ندارد.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
دلیل اصلی مداخله روسیه در سوریه، جلوگیری از عبور خط لوله گاز ایران و قطر به اروپا از طریق خاک سوریه و عراق بود .
چنانچه این خط لوله گاز ایران و قطر از سوریه به اروپا می رسید
دیگر انحصار گاز روسیه به اروپا که ۸۰ درصد را تامین میکند را بخطر می انداخت
متاسفانه ما در قضیه دخالت در سوریه هم چوب را خوردیم و هم پیاز را و هم پول را دادیم
برنده اصلی روسیه بود و هست
ناشناس
|
France
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
ایران نباید به آمریکا،تنها از زاویه یک کشور مثل بقیه کشورها نگاه کند .آمریکا مجموعه ای از نخبگان جهان در همه زمینها اعم از علمی ،اقتصادی و سیاسی است و قدرت آمریکا هم دقیقا به همین دلیله یعنی تجمع نخبگان در یک مکان جغرافیایی از همه دنیا حتی از کشور خودمان ایران .بنابراین نباید انتظار داشت با آمریکا هم مانند یک کشور معمولی رفتار داشت و این اشتباه عمدی یا سهوی حکومت گران ماست و تا این روش غلط اصلاح نشود وضعیت ما روز بروز بدتر خواه شد
پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
منظورت اینه که بالاخره باید به آمریکا باج بدیم و اگه یه وقتایی هم توی سرمون زد به روی خودمون نیاریم آره؟
ولی اشتباه به عرضت رسوندن، ایرانی رگ داره ریشه داره غیرت داره،در طول هزاران سال تاریخش اینو ثابت کرده، نهایتش مُردنه دیگه! بالاخره یه روز باید همه مون بمیریم حتی ترامپ و گنده تر از ترامپ موندنی نیستن. پس چه بهتر با عزت و افتخار بمیریم نه با ننگ و ذلت و خواری
احمد رمضانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
با سلام
به نظر می رسد که اولویت پوتین از حقظ کنترل ایران به موفقیت پوتین در انتخابات آمریکا تغییر کرده است ون خوب می داند که اگر دمکرات ها برنده شوند تحریم های سختی منتظر روسیه است. نباید فراموش کنیم که بعضی ها ترامپ را مهره پوتین می دانند پس چرا این مهره خوب نباید با هر روش ممکن حتی راضی شدن به کمی بهبود در وضعیت ایرانیان حفظ شود. پوتین شطرنج باز خوبی است.
سید عبدا...دین پرور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
توصیف قدرت اقتصادی .... امریکا توسط رئیس جمهور کشور ابر قدرت شرق یعنی روسیه اندکی تامل می طلبد.
رضا
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
پوتین فردی واقع گرا و منطقی است که روی زمین راه می رود نه در آسمان توجه داشته باشید ایشان میزاث دار ابرقدرتی است که روزی پنجه در پنجه آمریکا انداخته بود و با آن برابری می کرد اما حالا علیرغم انکه هنوز هم بسیار قدرتمند است در مورد امریکا اینگونه نظر می دهد که ناشی از واقع گرایی است حال شما این موضع را مقایسه کن با موضع یک کشور درمانده جهان سومی که با ۸۲ میلیون نفر جمعیت قد امارات ۳ میلیونی تولید ملی دارد و لاف نابود کردن آمریکا را میزند
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
پوتین عاقل است و یادمان نرفته رجز خوانیهای وی زمان اوباما.میدانست که اوباما انسان تر از اینحرفهاست که وارد هر نوع درگیری نظامی بشود.ولی حالا طرف مقابل ترامپ است.همینکه به کاخ سفید رسید پوتین از هارت و پورت افتاد
علی حاجی
| Germany |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
درست بخاطر منطق گرایی پوتین هم که باشد باید پشت الیگارشهای مالی خود که دارایی های خود را در زمان یلتسین در خارجه از نفرت اهالی روسیه محفوظ کردند را رعایت کند.
این درست است که از شواهد موجود میتوان نتیجه گرفت که پوتین وترامپ از یک دیزی میخورند. ولی حقیقت امر با محاسبه آینده و بخطر افتادن قدرت پوتین، آمریکا کلیه دارایی های الیگارشها را بالا میکشد واقعیتی کتمان ناپذیر است.۰
بازهم نباید فراموش کرد که قدرت آنهم قدرت یک کشور به تعداد بمب اتمی و کشتی های هواپیما بر ندارد! بلکه از همه مهمتر آنست که افراد آن جامعه تا چه اندازه پشت خواستهای دولت کشورخودشان می ایستند اگر:۰
در جنگی مانند جنگ با ایران که ۸ سال مزه آنرا چشیده اند و با روشنگری هایی که ایرانیان موجب آن در میان نسل جوان و میانه آمریکا بوجود آورده‌اند، آیا طبقه حاکمه تصمیم گیرنده نهایی که وال استریت باشد بخود چنین اجازه ای را خواهد داد؟
دوما تا همین جا هم دیکتاتوری و همه خواهی حکومت های آمریکایی بر همه سیاست مداران حتی خنگ جهان روشن گردیده است و به مردم عادی هم در حال سرایت است.۰
سوم مردم جهان آهسته آهسته به نیازهای واقعی زندگی پی میبرند وحاضر به ریختن خونشان برای بدست آوردن دستگاه های صوتی و تصویری (ارتباطی) شبیه به شیشه‌های رنگی که سرخپوستان را نابود کرد، نیستند.
و در نتیجه سرکردگان استعماری جهان قادر به شستشوی مغزی انسانهای کشورخود برای بلند مدت امیدی ندارند. آنهم چیزی که پس از جنگ ویتنام علت شکست خود را عدم اطاعت خبرنگاران جهت شستشوی مغزی ساکنان دیگر کشورها و مردم خودی کشف کرده بودند و میخواستند که بهر طریقی که شده جلوی روشن شدن حقایق را در جنگهای دیگر بگیرند. که ژولیان آسانژ و اسنودن... این آرزوی آنان را بگور برد و خسارت آن از صدها وهزاران بمب اتمی برسر آمریکایی ها هم بیشتر بوده است.۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
پوتین برای ما پوتین است برای آمریکایی ها پاپوش و دمپایی هم نیست

پوتین در مورد عراق هم همین حرفها را میزد
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
عمو پوتین کثیف ترین و پلید ترین دیکتاتور دنیاست
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
و البته واقع بین ترین
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟