با وجود آنکه موضوع پروژه «ایران دیس اینفو» به شدت گسترده در رسانههای انگلیسیزبان انعکاس داشت، شواهد نشان میدهد پروژهای که مشتمل بر یک فساد ۱.۵ میلیون دلاری است، با لابی جنگطلب در آمریکا در حال لاپوشانی است که تا شبکهای حتی علیه آمریکاییهای ضدجنگ و مخالف تحریم ایران فعال بود، مجدداً فعال شود و هر کس ساز مخالف میزند تحت فشار بگذارد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت امور خارجه آمریکا چندی پیش در اقدامی غیرمنتظره، کمک به یک پروژه عملیات روانی با عنوان «ایران دیس اینفو / irandisinfo / iran disinformation» اقدام کرده است؛ پروژهای که دستکم از سال 2018 زیر نظر مرکز ارتباطات جهانی وزارت امور خارجه آمریکا آغاز شده و آن طور که در هدف این پروژه آمده، هدف آن آگاه سازی علیه نفوذ و تبلیغات رسانهای حاکمیت ایران در فضای مجازی به زبانهای فارسی و انگلیسی است.
این پروژه از ماه مارس 2019 تحرکات قابل تأملی در راستای تحت فشار گذاشتن و ترور شخصیت آمریکاییها به ویژه آمریکاییهای ایرانیتبار مخالف جنگ و تحریم علیه ایران آغاز کرد و از لزوم تحریم همه این اشخاص و حتی حذف آن دسته از خبرنگاران رسانههای خارجی فارسی زبان نظیر بی بی سی فارسی سخن گفته که با پروژه هدایت افکارعمومی به سمت جنگ با ایران همراهی نکردهاند و برای آنها کمپین تشکیل داده است.
هدف قرار دادن شهروندان آمریکایی از جمله روزنامهنگاران آمریکایی، فعالان حقوق بشر و چهرههای دانشگاهی برخلاف قوانین آمریکاست که تصریح دارد دولت آمریکا نمیتواند بودجهای برای فعالیت رسانهای علیه شهروندانش اختصاص دهد. همین مسأله باعث شد وزارت خارجه آمریکا بودجه این پروژه را به علت فعالیتهای خارج از چارچوب توافق شده، تعلیق کند. اعلام تعلیق این پروژه منجر به مشخص شدنِ ریشه این پروژه شد.
آنگونه که گاردین گزارش کرده، وزارت خارجه آمریکا گفته است، «بخش عمدهای از فعالیت ایران دیساینفو در راستای گستره توافقشده با وزارت خارجه بود؛ با این حال اخیرا توئیتهایی دیدهایم که بیرون از دایره این تعریف بودند»؛ اقدامی که حتی با حمایت دیدهبان حقوق بشر به عنوان یکی از عناصر تحت هدایت و حمایت دولت آمریکا مواجه شده، چون این پروژه حتی عناصر مرتبط یا فعال در دیدهبان حقوق بشر را نیز هدف قرار داده بود!
در این میان مشخص شد، پشت پروژه «ایران دیس اینفو» مریم معمار صادقی مدیر وب سایت آموزشگاه توانا و از حامیان حمله نظامی آمریکا به ایران است. بررسیها نشان داد که معمار صادقی تعدادی پروژه از جمله «ایران دیس اینفو / IranDisinfo»، «ایران گتوی / IranGateway»، «توانا / Tavaana»، «ایران اینساید / اینسایدر / InsideIran_24» و... اقدام به انتشار محتواهای مشترک با میزان اندکی تغییرات میکردند و برای هر یک از این پروژهها بودجه جدایی از وزارت خارجه آمریکا دریافت شده است. در واقع براندازی عملاً یک پروژه اقتصادی است که هدف آن جذب منابع مالی وزارت خارجه آمریکاست!
با گذشت چند هفته گزارشها حکایت از آن داشت که مریم معمار صادقی از جنگطلبان و حامیان حمله نظامی آمریکا و ناتو به ایران، در قالب این پروژه که یک نوع فساد و کلاهبرداری از دولت آمریکا محسوب میشود، یک و نیم میلیون دلار دریافتی داشته است؛ موضوعی که نخستین بار برخی منابع در کنگره آمریکا به شماری از خبرنگاران گفتهاند. با وجود آنکه هنوز برخی نمایندگان کنگره آمریکا پیگیر این پرونده هستند، اما در اقدامی قابل تامل، این موضوع در رسانههای فارسیزبان خارج از ایران نظیر بی بی سی و صدای آمریکا انعکاس اندکی داشت و به سرعت به حاشیه رانده شد.