نامه سر گشاده به رئیس سازمان شیلات کشور:

آیا ما به عصر ناصرالدین شاه برگشته ایم؟!

کد خبر: ۹۰۵۴۳۸
|
۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷ 14 June 2019
|
5997 بازدید
جمعی از رزمندگان و پیش کسوتان دفاع مقدس روستای شیوند در نامه‌ای سرگشاده به رئیس سازمان شیلات کشور نسبت به سهل انگاری در برخورد با یک معضل در این منطقه گله کردند.

به گزارش «تابناک»، متن این نامه بدین شرح است:

جناب آقای خون میرزایی
سلام علیکم

همان طور که می‌دانید طرح شیلات منطقه شیوند از توابع شهر دهدز براساس یک جانمایی غیر کارشناسانه در دهه ۷۰ در گلوگاه چشمه آب شیوند و با وعد‌های سراسر دروغ مسئولان وقت مبنی بر ایجاد اشتغال حداکثری برای اهالی روستا راه اندازی شد.

پس از مدتی، با آشکار شدن آثار مخرب زیست محیطی آن، مردم دست به اعتراض زدند و سرانجام با پیگیری‌های طولانی، طرح مذکور با مصوبه شورای تامین شهرستان ایذه متوقف شد.

در دهه ۸۰، فردی به نام آقای ... [نام این فرد نزد «تابناک» محفوظ است] با همکاری برخی مسئولین محلی و نماینده وقت ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی و با وعده نصب فیلتر در خروجی طرح و انتقال پسماند آب‌های آلوده به خارج از بستر رودخانه، طرح را دوباره راه اندازی کرد. ایشان طرح یاد شده را که با هزینه‌ای بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان در دهه ۷۰ احداث شده بود، به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان آن هم با اقساط خریداری کرد که تاکنون هم قسط آخر را نپرداخته است. در حالی که از زمان راه اندازی تا کنون میلیارد‌ها تومان سود برده است.

پس از راه اندازی طرح، داستان عدم انجام تعهدات و آلودگی صد در صد آب ادامه پیدا کرد و مردم ماندند و مشکلات ناشی از فعالیت این طرح ضد محیط زیستی.

از آن زمان تاکنون مخالفت اهالی و پیگیری‌ها ادامه دارد و سرانجام با شکایت سازمان آب و برق خوزستان با استناد به فقدان مجوز  و تخلفات مکرر خریدار، حکم توقف فعالیت طرح مذکور صادر و به دادگاه دهدز ابلاغ گردید.
 
شش ماه قبل از ابلاغ حکم، به خریدار طرح اخطار شده بود که حق ریختن ماهی در حوضچه‌ها ندارد و در زمان اجرای حکم، چنانچه در حوضچه‌ها ماهی وجود داشته باشد خود او مسئول خواهد بود.

با وجود این اخطار‌های کتبی، آقای م... بدون اعتنا به اخطار‌های سازمان آب و برق و با اطمینان از حمایت‌های غیر موجه برخی مسئولین، به ریختن ماهی در حوضچه‌ها ادامه داد و زمان اجرای حکم، با استناد به وجود ماهی در حوضچه‌ها از دادگاه دهدز  مهلت خواست و دادگاه هم بدون توجه به اخطار‌های سازمان آب و برق، متاسفانه ۵ماه دیگر به وی مهلت داد تا به اصطلاح برداشت ماهی‌ها به اتمام برسد.
 
به اعتقاد نگارندگان این نامه، هدف اصلی از مهلت خواستن، خرید زمان برای به چنگ آوردن مجوز به هرشکل ممکن بوده است.

چند روز پس از گرفتن این مهلت درستی این اعتقاد معلوم شد، زیرا شما به عنوان رئیس سازمان شیلات کشور در اقدامی عجیب، پس از نامیدی از دریافت مجوز از سوی نهاد‌های قانونی و ذیربط استان،  به نظام مهندسی خوزستان نامه نوشتید
که این مرقومه به مثابه سند این طرح است و خواستار صدور مجوز شده اید.

کاری که رییس پیشین سازمان شیلات هم کرده بود و نامه مشابهی به نظام مهندسی خوزستان نوشته بود، اما تاثیری در موضع به حق آن تشکیلات نداشت و متولیان محترم آن سازمان بر موضع خود پافشاری کردند و تسلیم آن درخواست غیر قانونی نشدند.  

نقل است که ناصرالدین شاه قاجار وقتی صحبت از قانون می‌شد گفت:
 
حرف من به مثابه قانون است.
 
وقتی شما نیز  چنین نامه‌ای نوشته‌اید، به یاد این سخن سلطان افتادیم که گفته بود حرف من در حکم قانون است.

آقای خون میرزایی... شما که مدتی سرپرست فرمانداری بودید باید بدیهیات فعالیت یک طرح را بدانید. طرح شیلات نیاز به موافقت سازمان محیط زیست، سازمان آب وبرق، سازمان نظام مهندسی، نظام دامپزشکی، جهاد کشاورزی و... دارد، در حالی که همه این سازمان‌ها و نهاد‌های قانونی با ادامه فعالیت این طرح مخرب مخالف هستند و مجوز نمی‌دهند شما چه اصراری بر ادامه این کار دارید؟

جناب آقای خون میرزایی از شما می‌پرسیم چه رابطه معناداری میان شما و خریدار این طرح ضد مردمی وجود دارد که به رغم مخالفت همه سازمان‌های قانونی و ذیربط، شما بی اعتنا به فریاد اعتراض مردم و زیان و ضرر آنان، پیوسته از ادامه غیر قانونی این طرح حمایت می‌کنید؟ 
 
چرا شخصا در دوره مسئولیتت در شیلات خوزستان به ایذه و دهدز سفر کردی و کار‌های خریدار را اداره به اداره دنبال کردید؟  آیا این کار در شان یک مدیر کل بود؟  

چرا وقتی موضوع توقف فعالیت این طرح در شورای تامین استان مطرح شد تنها کسی بودید که در مقابل نظر استاندار و دیگر اعضای شورای تامین استان ایستادید و بر ادامه فعالیت شیلات شیوند پافشاری کردید؟

شما به عنوان مسئول بیت المال در شیلات کشور، چرا تاکنون قیمت طرح را که به یک سوم قیمت واقعی آن به خریدار فروخته شد تسویه نکرده اید؟

چرا طرحی که در دهه ۷۰،  باهزینه‌ای بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان راه اندازی شده بود در دهه ۸۰ به قیمت۳۵۰ میلیون تومان به خریدار فروخته شده است؟
 
چرا مزایده این طرح، پنهانی و در تهران انجام شد؟ مگر ضابطه این نیست که چنین مزایده‌ای در استان محل اجرای طرح و با اعلان عمومی برگزار شود؟

چرا با تغییر کاربری طرح از شیلات که صد در صد آلودگی ایجاد می‌کند با طرح‌هایی همچون کارخانه آب معدنی، سایت گردشگری، کارخانه تولید رب انار، کارخانه مربا سازی انجیر، کارخانه ساندیس، سردخانه صنعتی که شرایط آن در منطقه وحود دارد و هم اشتغال زا هستند و هم آلوده کنند محیط زیست نیستند و در نامه‌های سازمان محیط زیست، فرمانداری ایذه، اداره کل اطلاعات استان، سازمان جهاد کشاورزی، و معاونت عمرانی استانداری خوزستان بر آن توصیه و تاکید شده مخالفت می‌کنید؟

هدف شما از استمرار این طرح چیست؟ به دنبال چه هستید؟ لابد خواهی گفت: ایجاد اشتغال! کدام اشتغال؟ چند نفر از جوانان روستا از قبل این طرح صاحب شغل شدند؟  هیچ!

اصرار شما بر ادامه این طرح ویرانگر و دفاع غیرقابل توجیه تان سبب مهاجرت گروه گروه از روستاییان تیره بخت و حاشیه نشینی آنان در شهرستان ایذه شده است. آیا تاکنون به چنین پیامدی فکر کرده اید؟
 
چه کسی پاسخگوی خالی شدن یکی از مولدترین روستا‌های دهدز از سکنه است؟ چه کسی روستای شیوند را که بهشت خوزستان لقب گرفته بود به جهنمی سوزان برای ساکنانش مبدل کرده است؟ چه کسی حق هزاران روستایی را به نفع یک نفر غیر بومی پایمال کرده است؟ چه کسی تمام ظرفیت اداری خود را به نفع یک نفر سوءاستفاده گر و آبخوار در منطقه ویران شده شیوند بسیج کرده است؟
 
ما تا کنون با پدیده‌های شوم زمین خواری، جنگل خواری و کوه خواری مواجه بوده ایم و حالا هم به مدد حمایت‌های شما شاهد آبخواری هستیم. به اعتقاد ما سازمان شیلات و شخص شما مسئول این همه خرابی و ویرانی در روستای شیوند هستید.

پنهان نیست که آقای ... همولایتی شما است. شاید شما بخواهید به قیمت همولایتی بازی، منطقه‌ای را نابود کنید، ولی مردم و نهاد‌های متعهد و قانون مدار به شما چنین اجازه‌ای نخواهند داد.

جناب آقای خون میرزایی جهت یادآوری می‌گوئیم، فلسفه انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن خدمت به مردم و رعایت حقوق آنان به عنوان، ولی نعمت تان نظام بوده است.

بهای استقرار چنین نظامی، خون پاک هزاران شهید، رنج‌های طاقت فرسای هزاران جانباز و آزاده و ملت سرافراز ایران  بوده است. آنان که بی اعتنا به حقوق ملت ایران، راه خودکامگی درپیش گرفته بودند با ارده همین ملت  در بهمن ۵۷ ازکشور بیرون رانده شدند.

قرار نیست  پس از آن تحمل آن همه سختی و مبارزه با خودکامگی‌های عهد قجری و پهلوی، شاهد شکل گیری همان خلقیات و رفتار‌ها باشیم.

مردم نجیب شیوند که با وجود جمعیت اندک شان در دوران جنگ، ۸۵ نفر از جوانان شان را در دفاع از مرز‌های عقیدتی و جغرافیایی کشور به جبهه‌ها روانه کردند، شهید دادند، جانباز دادند و آزاده دادند تا کنون همه تلاش خود را به کار گرفتند تا این معضل از طریق قانون حل شود، اما این پیگیر‌های قانونی همیشه به دیوار بسته شما در سازمان شیلات برخورد کرده است.

اگر قانون را قبول دارید به خواست مردم و نهاد‌های قانونی و امنیتی استان و شهرستان گردن نهید و از ادامه حمایت غیر قابل توجیه خود از این طرح زیانبار دست بردارید. اگر هم قانون را قبول ندارید که باید تبعات اجتماعی و زیان و ضرر مردم منطقه را بپذیرید.

.....

جمعی از رزمندگان و پیش کسوتان دفاع مقدس روستای شیوند.
 
در پایان لازم به تاکید است که «تابناک» آمادگی دارد جهت روشن شدن ابعاد ماجرا و تنویز افکار عمومی، پاسخ مسئولان به این نامه سرگشاده را دریافت و منتشر نماید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟