معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: انتظار می رفت که قبل از هر گونه اظهار نظر و اعلام رسانه ای در بازار و دامن زدن به شایعات، از کمیته فقهی که مرجع نهایی و فصل الخطاب در این حوزه است، استعلام شود تا پیش داوری صورت نگیرد.
به گزارش بورس تابناک، حسن امیری در خصوص جزییات لیگ ستارگان بورس گفت: لیگ ستارگان بورس در سال ۹۶ -اولین سال برگزاری - با حضور ۱۰ تیم و در سال ۹۷ با حضور ۳۴ تیم برگزار شد و پیش بینی می کنیم تا شنبه آینده دوم تیر که زمان ثبت نام در این رقابت تمدید شده ، شمار تیم های شرکت کننده به حدود ۵۰ تیم برسد.
وی استقبال از این دوره از لیگ ستارگان بورس را بسیار خوب توصیف کرد و با بیان اینکه تیمهای مختلفی از دانشگاههای خارجی نیز برای حضور در این لیگ ثبت نام کرده اند، افزود: تا به حال نام نویسی تیم هایی از عراق، سوریه و عمان نهایی شده و دو تیم خارجی دیگر هم با سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه در حال مذاکره اند.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، هدف از برگزاری این مسابقات را تمرکز بر مباحث دانشجویی، گسترش عمق بازار سرمایه و آشنایی مدیران آینده کشور با بازار سرمایه برشمرد و اظهار داشت: دانشجویان فعلی ، آینده سازان و مدیران آتی کشور هستند و با توجه به ظرفیتهای خوب بازار سرمایه بازار میتوانند به توسعه این بازار کمک کنند.
امیری همچنین تقویت فرهنگ سرمایه گذاری، ارتقای سواد مالی و هم افزایی بین جامعه دانشگاهی و بازار سرمایه را از دیگر اهداف برگزاری این رقابت ها دانست .
وی طیف اصلی شرکت کنندگان در سومین لیگ ستارگان بورس را دانشجویان رشتههای حسابداری، مدیریت و اقتصاد ذکر کرد و افزود: البته ما محدودیتی قایل نیستیم و دانشجویان دیگر رشته ها هم اگر با بازار سرمایه و اصول معامله گری آشنا باشند، می توانند خود را در این مسابقات بیازمایند .
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: البته برای آشنایی بیشتر دانشجویان خارجی و دانشجویان غیر مرتبط با بازار سرمایه یک دوره آموزشی یک هفته ای برگزار خواهیم کرد که حضور در آن اختیاری است.
به گفته امیری، هر تیم شرکت کننده را باید یک سرپرست همراهی کند که این سرپرست عضو هیات علمی دانشگاه مرتبط باید باشد. همچنین تیمها در هفته اول مسابقات باید حضور داشته باشند و در هفتههای بعد فقط یک روز در هفته را برای انجام معاملات باید حضور داشته باشند. ضمن اینکه دانشگاه های برتر دوره های قبل نیز می توانند دو تیم را در این مسابقات شرکت دهند .
بازبینی دستورالعمل های سه گانه
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در ادامه این نشست خبری از پی گیری سه دستورالعمل کلیدی خبر داد و گفت: امسال سه برنامه اصلاحی مهم شامل دستورالعمل پذیرش شرکت ها، کدهای رفتاری و هنجارهایی که باید توسط ناشران مورد توجه باشد و بازنگری در دستورالعملهای انضباطی را دنبال می کنیم .
امیری با بیان اینکه بخشی از پرونده های تخلفاتی ناشران ناشی از عدم آگاهی و ضعف دانش مالی است، یادآور شد: اعضای هیات مدیره و کسانی که اطلاعات را تهیه میکنند، باید مسوولیتهای خود را به طور کامل بدانند و بپذیرند.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین با بیان اینکه دستورالعمل پذیرش و دستورالعمل انضباطی مراحل نهایی تصویب خود را طی می کند، از کانون ها خواست دیدگاه های پیشنهادی خود را به سازمان بورس ارسال کنند .
وی افزود: در روزهای آتی دستورالعمل کدهای رفتاری یا هنجارهایی را که باید توسط مدیران ناشران مورد توجه قرار بگیرد منتشر خواهیم کرد.
زمان ارائه اطلاعات از ۲ ماه به ۲ روز رسیده است
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص وضعیت شفافیت و گزارش دهی شرکت ها گفت: کشور ما در بین کشورهای منطقه جزو کشورهایی است که اطلاعات شرکتها به صورت شفاف و ۱۲ بار در سال ارائه میشود؛ علاوه بر این شرکتها به صورت سه ماهه و شش ماهه و نه ماهه نیز اطلاعات خود را منتشر میکنند.
وی ادامه داد: اگر شرکتها طی دوره ذکر شده اطلاعات خود را ارائه ندهند برای آنها پرونده تخلفاتی تشکیل میشود .
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در حال حاضر تأخیر در عدم ارائه اطلاعات از ۵۰ تا ۶۰ روز به ۲ تا ۳ روز کاهش پیدا کرده و رشد خوبی در زمینه شفافیت اطلاعات در کشور به دست آورده ایم.
امیری گفت: برخی از شرکتها اطلاعاتی را که ارائه میدهند به موقع است، اما کیفیت لازم را ندارد به همین دلیل امسال سال افزایش کیفیت اطلاعات است تا بتوانیم اعتماد مردم را به بازار سرمایه بیشتر کنیم.
وی در خصوص برخی شرکتهای زیانده نیز که سهامشان در بازار خرید و فروش میشود افزود: ما وظیفه داریم که در راستای شفافیت اطلاعات اقدامات لازم را انجام دهیم و شرکتها باید در این راستا اطلاعات خود را به بازار عرضه کنند، اما اینکه مردم سهام این شرکتهای زیانده را بخرند یا خیر به عهده خود آنان است، زیرا خرید و فروش سهام صرفاً بنا به سودآوری شرکتها نیست، بلکه به ارزش ذاتی شرکتها نیز توجه میشود.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین با اشاره به جلسه اخیر کمیته فقهی درخصوص بازار پایه فرابورس گفت: سازمان بورس برای رفع ابهامات قوانین بازار پایه هفته گذشته با حضور کانون ها، فعالان و نهادهای مرتبط جلسه ای تشکیل داد و در آن جلسه به صراحت موضوع غرری بودن معاملات رد شد .
امیری افزود: کمیته فقهی با بررسی جمیع شرایط، بر شرعی بودن دستورالعمل های جدید بازار پایه تأکید و با قاطعیت اعلام کر که هیچ مشکل غرری در خصوص این دستورالعمل وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص دلایل شکل گیری برخی حاشیه ها درخصوص بازار پایه گفت: در مسایل شرعی و تخصصی، طراحی سوالات و شیوه پرسش بسیار با اهمیت و تعیین کننده است؛ لذا اگر بیان مساله به صورت دقیق تشریح نشود، ممکن است ابهامات جدیدی بر ابهامات قبلی اضافه شود.
امیری با اشاره به اینکه تمام تصمیمات و مصوبات بازار سرمایه برای بررسی به کمیته فقهی ارجاع می شوند افزود: انتظار این بود که قبل از هر گونه اظهار نظر و اعلام رسانه ای در بازار و دامن زدن به شایعات، از کمیته فقهی که مرجع نهایی و فصل الخطاب در این حوزه است، استعلام شود تا پیش داوری صورت نگیرد .