رونمایی از تخلفات جدید در حوزه پتروشیمی؛ از صادرات صوری برای فرار از مالیات تا قاچاق محصولات پتروشیمی وارداتی در بندرعباس

بنا بر اسناد رسیده تخلفات گسترده‌ای از طریق «گمرک بندر شهید رجایی» و توسط شرکت «ت. ت» صورت گرفته است. این شرکت توانسته از طریق اظهارنامه‌هایی اقدام به واردات کالا و ترخیص آن‌ها از گمرک مذکور کند که بعضاً مجوز‌های بانک، ثبت سفارش و ... ضمیمه اظهارنامه‌های مربوطه جعل و مورد سوءاستفاده قرار گرفته و حقوق و عوارض کامل پرداخت نشده است. این شرکت توانسته از این طریق پلی اتیلن و پلی استایرن وارد کند.
کد خبر: ۹۰۵۷۶۳
|
۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ 16 June 2019
|
10898 بازدید
|

تابناک اقتصادیدر روزهای اخیر، خبر صادرات صوری پتروشیمی ها به منظور فرار مالیاتی منتشر شد. هنوز رسانه ها به ابعاد مختلف این موضوع نپرداخته بودند که امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، از تخلفات گسترده در حوزه واردات محصولات پتروشیمی خبر داد. به گفته وی، در این پرونده، شائبه ‌هایی در خصوص نقش برخی مدیران شناخته مطرح می‌ باشد که لازم است در این خصوص شفاف سازی لازم انجام شود. تابناک اقتصادی ابعاد بیشتری از این تخلفات را با استناد به مدارک موجود منتشر کرده است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در روزهای اخیر، دو خبر پیرامون صنایع پتروشیمی ایران منتشر شده که نشان از تخلفات گسترده در این حوزه دارد. هر دو خبر توسط رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس رسانه ای شده است؛ اولین خبر که در 22 خرداد ماه 1398 منتشر شد، نشان می داد که پتروشیمی های کشور برای فرار از پرداخت مالیات، صادرات صوری انجام می دهند.

امیر خجسته در این زمینه گفت: شرکت ‌های پتروشیمی وقتی که می ‌خواهند کالای خود را در کشور بفروشند، باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند و طبق گزارشی که به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس رسیده برای اینکه این ۹ درصد مالیات را پرداخت نکنند، با تبانی با یک گمرک در عسلویه، صادرات صوری انجام می‌ دهند.

وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: این صادرات صوری به این شکل است که کالایی از گمرک صادر نمی ‌شود و فقط اسناد و مدارک کاغذی آن به گمرک مربوطه ارسال و مراحل صادرات روی کاغذ انجام می ‌شود و بعد شرکت ‌های پتروشیمی، محصولات خود را در داخل به فروش می ‌رسانند و بدین ترتیب از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده فرار می ‌کنند. رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این گونه اقدام، قاچاق کالا محسوب می ‌شود و از طرف دیگر چون ارزش افزوده را از بین برده ‌اند، اختلاس در شرکت‌ های پتروشیمی هم به شمار می آید.

هنوز رسانه ها ابعاد مختلف این موضوع را بررسی نکرده بودند که رئیس فراکسیون اقتصادی مجلس در 25 خرداد 1398 طی مصاحبه ای دومین خبر را پیرامون پتروشیمی ها رسانه ای کرد که نشان می داد، تخلفات گسترده ای در حوزه واردات محصولات پتروشیمی صورت گرفته است. وی در این مصاحبه با بیان اینکه به تازگی مستنداتی درخصوص قاچاق کلان محصولات پتروشیمی در اختیار فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس قرار گرفته است، گفت: بر اساس مستندات، جعل اسناد و دستکاری ارزش به منظور فرار از پرداخت حقوق واقعی و عوارض گمرکی و پایمال کردن حقوق دولت محرز شده است.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس ادامه داد: با وجود اعلام جرم صریح صورت گرفته در این پرونده مشخص نیست به چه دلیل رسیدگی نهایی به این پرونده طولانی شده است. به گفته این عضو کمیته تحقیق و تفحص از گمرک ایران، یکی از نکات بااهمیت در این پرونده شائبه ‌های مطرح درباره نقش برخی مدیران شناخته شده می‌ باشد که لازم است در این خصوص شفاف سازی لازم شود.

همان گونه که ملاحظه می شود رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس تنها به کلیاتی در این زمینه بسنده کرده است. طبق اسناد رسیده به تابناک اقتصادی، این تخلفات گسترده از طریق "گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس" و توسط "شرکت ت.ت" به مدیرعاملی آقای م.الف و به نمایندگی از آقای ح.ع و کارگزاری آقای ر.ه صورت گرفته است.

این شرکت توانسته است از طریق اظهارنامه هایی که در ادامه مشخصات برخی از آن ها ذکر خواهد شد، اقدام به واردات کالا و ترخیص آنها از گمرک مذکور در سال 1390 کند که بعضاً مجوزهای بانک، ثبت سفارش و ... ضمیمه اظهارنامه های مربوطه جعل و مورد سوءاستفاده قرار گرفته و حقوق و عوارض کامل پرداخت نشده است. این شرکت توانسته است از این طریق پلی اتیلن و پلی استایرن وارد کند. در ادامه به بخشی از این اظهارنامه های و جعل های صورت گرفته اشاره می شود:

  1. این شرکت در مورخه 17 آذر ماه 1390 اقدام به واردات 85 هزار کیلوگرم پلی استایرن به ارزش 117365000 وون کره کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که مبلغ صحیح 171064200 وون کرده بوده است. بنابراین این شرکت به میزان 53699200 وون کره کم اظهاری داشته و حقوق ورودی و عوارض متعلقه را کامل پرداخت نکرده است.
  2. این شرکت در مورخه 25 آبان ماه 1390 مقدار 4800 کیلوگرم پلی اتیلن به ارزش 2208720 درهم وارد کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که وزن صحیح این محموله 48000 کیلوگرم و به ارزش 3356160 درهم بوده است و این شرکت به مبلغ 1147440 درهم کم اظهاری داشته است.
  3. این شرکت در مورخه 21 مهر ماه 1390 مقدار 49500 کیلوگرم پلی اتیلن به ارزش 564300000 وون کره وارد کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است ارزش واقعی این محموله 871398000 و وزن واقعی آن 5058000 کیلوگرم بوده است و بدین ترتیب این محموله 307098000 وون کره کمتر اظهار شده است.
  4. در مورخه 17 آذر ماه 1390 شرکت مذکور اقدام به واردات 102734 کیلوگرم پلی اتیلن به ارزش 140838000 وون کره نموده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که ارزش واقعی این محموله 190974600 وون کره بوده است. پس این محموله نیز 50136600 وون کره کمتر اظهار شده است.

طبق بند الف ماده 113 قانون امور گمرکی، اظهارنامه های مذکور مشمول قاچاق می باشند.

امیر خجسته در مصاحبه اخیر خود گفته است: برای پیگیری بیشتر ماجرا و به سرانجام رسیدن این پرونده مهم قاچاق محصولات پتروشیمی، مکاتباتی با مقامات مرتبط شده و حالا پرسش اول این است که چرا بررسی این پرونده هشت سال به طول انجامیده است؟ پرسش دوم آنکه بر اساس ادعای رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، شائبه حضور کدام مدیران شناخته شده در این پرونده مطرح می باشد؟ پرسش سوم این که در حالی که ایران خود تولیدکننده محصولات پتروشیمی می باشد واردات این محصولات به چه منظوری انجام گرفته است؟

البته امیر خجسته در مصاحبه اخیر خود گفته است: مقدمات کار برای پیگیری پرونده از مرجع قضایی انجام و همچنین این فراکسیون طی نامه ‌ای به وزیر اقتصاد، خواستار توضیح در این باره شده است.

باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده چه خبرهای دیگری پیرامون این تخلفات گسترده در زمینه صادرات صوری پتروشیمی ها و واردات قاچاق محصولات پتروشیمی منتشر خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
شرکت های پتروشیمی بزرگ موظف هستند محصولاتشون رو در بورس کالا عرضه کنن و میزان فروش داخلی کاملا مشخص هست.بعیده پتروشیمی های بزرگ که اکثرا هم دست شبه دولتی هاست بتوانند در ابعاد زیاد دست به چنین کاری بزنند و اگر هم انجام شده قطعا با اهداف دیگری هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
فکر کردید کشوری با این همه منابع ثروت چرا رشد و ترقی نمیکنه
فقط بخاطر رانت و فسادددددددد
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
صاحب پترو شیمی کیست!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
یعنی نظارت کشک. هیچکس نبایدمثلا ارز حاصل از صادرات صوری رو چک کنه؟ ...
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
وقتی یک سیب کرم خورده می بینید، مطمئن باشید کل باغ رو آفت زده! فقط همون یک سیب نیست!! حکایت ایرانی اسلامی ما همینه
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
برا چی این خبرها رو میزارید. مگه شما انسان نیستید که با روان 80 میلیون نفر بازی میکنید. اگه ایرانی براتون مهمه لطفا خبر مجازاتشون رو بزارید نه خبر فرار و خوردن پول مملکت رو. هفت سال پرونده داره خاک میخوره!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
خداوکیلی باید بقه مطلب رو هم سانسور نمیکردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
به تاریخ ها دقت کنید , همگی در سال90 .
Haloo
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
اين هنوز نوك كوه يخ هست، كلا كارمندان مقرراتى وسالم به كنارى رانده مى شوندوافرادطبق چيدمان مديران شكل مى گيرند...نه تنها درگمرك بلكه درسازمانهاى مرتبط مثل اداره استاندارد نيز اين موارد اتفاق مى افتندوجالب تراينكه دراين سازمانها مثل نظارتى وكنترل كننده مى بينيد مسئول حراست هم يكى از پرسنل تازه استخدام خودسازمان هست! پرسنل باسابقه عملا درگوشه اى از سازمان بايكوت مى شوند وافرادباسابقه اى بسيار كم جايگزين تامثل موم در دست مديران باشندواينگونه است كه چرخه ...شكل مى گيرد....بنابراين ازاينكه هرچندوقت گوشه ناچيزى از اين مواردبرملا شود جاى تعجب ندارد.
مديرانى كه آنقدر قدرت دارند تا حتى بتوانند نامه هارا از روى سيستم اتوماسيون ادارى پاك كنند...انوقت مثلا مى خواهند نظارت كنند...گوش شنوايى هم نيست واز مركز تامراكز استانها همه هواى هم رو دارن..دردناكتر هم اينكه اگه گندچيزى درمياد يقه زيردست رو مى گيرن ومديران اونارو مى سوزونندونهادهاى هاى نظارتى مى گن شماچرا انجام دادى؟! الان مديران زرنگ شدن اكثردستوراتشون شفاهيه وردپاشون رو پاك مى كنند وكافيه مقاومت كنى تالهت كنن، از قطع اظافه كار بگير تا انواع اقسام تحقيرها كه هر روز عذاب بكشى...نهادهاى نظارتى خودشون رو زدن به خواب وبه اين آسونى بيدارنمى شن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
...نشد یه روز بلند شیم از خواب و ببینیم که دزدی و اختلاس نشده...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
از پتروشیمی واضح تر نظام ارزش افزوده و بیمه تامین اجتماعی است که هم اصل وجوهات و هم جرایم وضع شده به هیج وجه درست نیست .
چرا قوانین را بررسی نمی کنند ؟ آیا اینکه مسئولی بگوید طبق فلان قانون درست عمل شده اسمش خدمت به کشور و مردم است ؟
اگر آن قانون سهوی یا عمدی اشتباه باشد تکلیف مردم بدبخت چیست ؟ 9 درصد ارزش افزوده را محاسبه کنید ببینید در زمان وصول چند درصد می شود ؟
بله بوضوح مشخص است که ایراداتی وارد است چرا که اگر نبود اوضاع مملکت با محوریت اقتصاد نفتی این نبایست باشد .
ای کاش تیمی بدون وابستگی به اداره مالیاتی نظارت کنند ببینند چه خبره؟
شنیدم که قرار بود کارمندان مالیاتی 40 درصد افزایش حقوق داشته باشند اگر این درست باشد باید پرسید چرا؟
چرا در این مملکت وزارتخانه باید با هم در حقوق کارمندان از قئانین مجزا تبعیت کنند ؟
چرا در یک کشور چند نظام حقوقی وجود دارد ؟
می بینید هزاران نمونه برای رسیدگی هست اما کجاست یاری ککنده ای ؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
هر دم از باغ بری می رسد!
آرزو داشتیم که دیگر تخلفی نباشد، ولی افسوس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
تو چقد ساده ای ‌.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
خخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
گردش مالی بخش بهداشت و درمان در سال چقدر هست؟ چند درصد مالیات گرفته میشود؟ زیاد وارد بحث مالیات و فرار مالیاتی نشوید که اقتصاد ایران در تمام بخش ها کارنامه سیاهی دارد.بیشتر سعی در برخورد کدخدامنشی بوده تا اجرای قانون.الان هم اگر دولت به فکر مالیات افتاده بخاطر تحریم هست.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟