انتخابات هیأت رئیسه همه کمیسیونهای مجلس تقریبا تمام شده است؛ اما تنها کمیسیونی که هنوز انتخابات آن برگزار نشده، کمیسیون امنیت ملی است. قرار بود انتخابات این کمیسیون نیز مانند دیگر کمیسیونها، یکشنبه گذشته برگزار شود، ولی به دلایلی این انتخابات به تعویق افتاد.
به گزارش «تابناک»؛ ریاست کمیسیون ۲۳ نفره امنیت ملی در سال چهارم به لحاظ ساختاری و همچنین شرایطی که کشور در آن قرار دادر، از اهمیت ویژهای در بین فراکسیونهای مجلس برخوردار است و رقابت بین فلاحت پیشه، ذوالنوری، کواکبیان و بروجردی، به نوعی وزن کشی فراکسیونی به شمار میاید.
البته در روزهای گذشته، تغییراتی در لیست کاندیداها رخ داد و کواکبیان به جای فلاحت پیشه و بروجردی نیز به نفع ذالنوری کنار کشیدند تا رقابت بین دو گفتمان کاملا متناقض در مجلس همچنان در جریان باشد.
علاءالدین بروجردی بیش از چهارده سال بود که ریاست این کمیسیون را بر عهده داشت، ولی این کرسی سال قبل به فلاحت پیشه رسید؛ رویکرد اعتدالی همراه با تصمیم گیریهای قاطعانه و اعلام موضعهای مناسب و سریع باعث ارتقای جایگاه این کمیسیون در یک سال گذشته شده است.
فلاحت پیشه در یک سال گذشته، توانست جایگاه این کمیسیون را ارتقا دهد و رضایتمندی نسبتا بالایی را در میان سیاسیون ایجاد کند، به گونه ای که تسلط به مناسبات سیاسی و دیپلماتیک در شرایط حساس کنونی و ارتباطات مناسب و مستمر با نهادهای امنیتی، سیاسی و بین المللی از نقاط قوت این کمیسیون در یک سال گذشته بود.
اما اکنون که این کمیسیون توانسته جایگاه مناسب خود را در مناسبتهای سیاسی به دست آورد، انتخابات هیأت رئیسه آن دچار برخی حاشیهها شده است؛ ذوالنوری از طیف مقابل فلاحت پیشه که گفتمانی کاملا متضاد با وی دارد، اکنون سودای ریاست آن را در سر دارد.
فراکسیون ولایی که تمام قد از رئیس شدن وی در این کمیسیون حمایت می کند، چند وقتی است مانع از به نتیجه رسیدن انتخابات در این فراکسیون شده است. قرار بود روز یکشنبه انتخابات فراکسیون برگزار شود، ولی با آبستراکسیون برخی نمایندگان، جلسه از رسمیت افتاد.
علیرضا رحیمی از اعضای کمیسیون امنیت در توییتی راجع به این موضوع نوشت: امروز طیف مقابل فلاحت پیشه در کمیسیون امنیت ملی، مدلی جدید از آبستراکسیون را به نمایش گذاشت، بی آنکه به آبستراکسیون متهم شود. برای برگزاری انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون، دیرکرد ۲۵ دقیقهای در ورود به جلسه، به رغم حضور دیگر اعضا، منجر به نرسیدن حدنصاب جلسه شد.
این در حالی است که فراکسیون مقابل ادعا دارد، امیدیها جلسه را ترک کرده اند، به طوری که بنا بر ادعای خبرگزاری فارس، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ـ که نامش منتشر نشده ـ درباره پشت پرده عدم برگزاری انتخابات هیأت رئیس کمیسیون امنیت ملی مطالب دیگری گفته است.
این خبرگزاری نوشته است: حشمتالله فلاحت پیشه به همراه مصطفی کواکبیان ساعت ۱۴ در محل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافتند و وقتی متوجه شدند، ۱۲ نفر در این طرف توافق میکنند و وضعیت مناسب نیست، با خود گفتند اگر این تعداد در جلسه حضور یابند، قطعا همه جایگاههای هیأت رئیسه را میگیرند، بنابراین، جلسه را ترک کرده و آن را به هم زدند.
وی بیان کرد: قبل از اینکه گروه علاءالدین بروجردی و مجتبی ذوالنوری در جلسه حاضر شوند، گروه حشمتالله فلاحت پیشه جلسه را ترک کردند تا جلسه به حد نصاب نرسد.
وی بر همین اساس اضافه کرد: تاکنون ۱۲ عضو کمیسیون بر سر ریاست مجتبی ذوالنوری یا بروجردی توافق کردهاند، ولی طرف مقابل حداکثر ۱۱ نفر هستند؛ البته گفته میشود رأی تعدادی از همین ۱۱ نفر نیز با ذوالنور است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: بنابراین آنها محاسبه کردند و تخمین زدند که اگر فلاحت پیشه برای ریاست کاندیدا شود، رأی نمیآورد لذا جلسه را ترک کردند تا این هفته رایزنی کنند.
گفتنی است، صحت این ادعا و گوینده این خبر از سوی این خبرگزاری اعلام نشده، ولی آنچه مشخص است اینکه طیف مقابل به هیچ عنوان دوست ندارد تا فضای عقلانیت در اداره این کمیسیون حاکم باشد. به همین دلیل، تمام تلاش خود را می کند تا از رسیدن این کمیسیون به یک گزینه مناسب جلوگیری کند.