هفته پیش مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری پس از انتشار کلیپ ویدئویی «محمد باقر قالیباف» که در آن از جوانان خواسته بود وارد انتخابات مجلس شورای اسلامی بشوند و مادامی که حضور آنها در این عرصه را به طور جدی شاهد نباشیم، وضعیت همینطور است، مطلبی را در توئیتر خود نوشت که با انتقادات جدی اصلاح طلبان روبه رو شد.
به گزارش «تابناک»؛ « حسامالدین آشنا»، مشاور رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «تعداد زیادی از جوانان عزیز نو اصلاحطلب، سودای نمایندگی مجلس دارند؛ این حقشان است. مشکل از اعتبار ریخته سیاستمداران بازنشستهای است که مردم باید به “ندای“ «تکرار میکنم» آنان پاسخ مثبت و به جوانان پرشور رأی بدهند.» این موضوع با واکنش ها و انتقادات جدی چهره های اصلاح طلب مواجه شد؛ مسأله ای که در نهایت باعث شد او مطلب خود در توئیتر را حذف کند.
اصلاح طلبان اعتقاد داشتند که روی سخن آشنا صرفا با قالیباف نیست و او تلاش کرده با انتشار این توییت دوپهلو، سید محمد خاتمی را از دم تیغ انتقاد تند خود بگذراند و اشاره ای داشته باشد به نارضایتی ها از رأیی که بخش زیادی از اصلاح طلبان و مردم به واسطه تأکید و تکرار خاتمی برای رأی دادن به لیست امید دارند؛ هر چند گویا آقای آشنا آن بخش از چهره های نزدیک به دولت و اصولگرایان را که بنا به همین موضوع به مجلس راه یافته اند را نادیده گرفته است.
مشاور حسن روحانی تعمدا در توئیت خود از دو کلیدواژه «فرمانده» و «تکرار میکنم» استفاده کرده بود تا بدین وسیله هم به سابقه فرماندهی قالیباف که پیشتر یک چهره نظامی بوده اشاره کند و هم از عبارت «تکرار میکنیم» بهره برده بود که خاطره انتخابات سال ۹۴ و به کارگیری این عبارت از سوی «سید محمد خاتمی» برای رأی دادن مردم به لیست امید را در ذهن تداعی کند. هرچند آشنا در نهایت توئیت خود را حذف کرد، این باعث نشد آنچه او به عنوان یک پیام در نظر داشته منتقل نشود.
حالا بعد از چند روز، داماد رئیس که سال گذشته خبر انتصابش به معاونت وزارت صمت حاشیهساز شده بود، با انتقاد شدید از «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور و «حسام الدین آشنا» مشاور پدر زنش، طی یادداشتی نوشت: امروز زمان همدلی و همبستگی است، نه زمان بازیهای سیاسی و جناحی. برخی افراد در دولت به جای کاهش تنش و فشار، برای رئیسجمهور هزینه ایجاد میکنند. تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد؛ چرا باید حرفی بزنیم که بعد از چند ساعت، یا آن را حذف کنیم یا انکار! اینکه کسانی القا میکنند که حزب خاصی باعث پیروزی اندیشه اعتدال شد، در توهم سیاسی هستند.
وی میافزاید: دولت واعظی توانمند ندارد و برخی افراد ناآشنا به سیاست، حرفهای ناپخته میزنند. اگر مردم نبودند و به صحنه نمیآمدند، برخی امروز به جای مسئولیت در دولت باید شغل پدری خود را در بازار ادامه میدادند؛ گذشته خود را فراموش نکنیم.
امروز زمان آبادانی ایران اسلامی عزیز است؛ رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کردهاند دعوای اصلاحطلب و اصولگرا را قبول ندارم. مردم از شعارهای اصلاحطلبان و اصولگرایان خسته شدهاند. باید تلاش کرد به جوانان اعتماد کرد. رمز پیروزی جوانان هستند. باید روشها را اصلاح کنیم، باید از افراد آشنا با سیاست بپرسیم و به چرایی این موضوع بپردازیم که چرا جانشینپروری نکردهایم؟ چرا از تفکر جوانان در مدیریت اجرایی کشور بهرهمند نشدهایم؟ دستور ریاست محترم جمهور به وزرا برای استفاده از ظرفیت جوانان و زنان در چند وزارتخانه عملی شد؟
امروز در عرصه نظامی میبینیم اگر کسی تعرضی به خاک ایران عزیز بکند، با پاسخی قاطع مواجه خواهد شد. به راستی چرا؟ جواب مشخص است؛ این جوانان هستند که در عرصه نظامی خوش درخشیدهاند، چون در آن عرصه آنان را باور کردهایم. راهی غیر از اعتماد به جوانان نداریم. از شعارزدگی دوری کنیم. امروز زمان اتحاد است؛ با انتقاد و توییت از طرف مقابل مشکلی حل نمیشود.
از گذشته عبرت بگیریم. حقیقت باقی است؛ چه ببینیم چه نبینیم؛ چه بخواهیم ببینیم و چه نخواهیم. بسمالله دوباره میآییم این بار برای جوانان.
پس از توئیت آشنا و کنایه سنگینی که مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی به «سید محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات که نقش زیادی در روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و رئیس جمهور شدن روحانی در کنار چهره هایی مثل مرحوم آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی»، حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری»، «علی لاریجانی»، «اسحاق جهانگیری» و حجت الاسلام «سید حسن خمینی» داشت، زد. بسیاری از اصلاح طلبان انتقادات شدیدی به او و روحانی کردند.
آنها اعتقاد داشتند که در کنار خرج شدن جایگاه اجتماعی و سیاسی رئیس دولت اصلاحات برای لیست امید او، بخشی از اعتبار خود را برای رأی آوردن دولت روحانی و روی کار آمدن افرادی نظیر آشنا ـ که هیچ گاه نزدیکی به این جریان نداشته ـ به میان گذاشته است؛ حالا به کارگیری چنین رویکردی در قبال خاتمی چیزی جز قدرنشناسی نیست و اگر او نبود، نه روحانی رئیس جمهور می شد و نه فردی مثل آشنا مشاور او و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری.
انتقاد شدید داماد رئیس جمهور از دو چهره نزدیک به پدرزنش، آن هم به فاصله اندکی از توئیت انتقادی «حسام الدین آشنا» خطاب به لیدر جریان اصلاح طلبی، این موضوع را به ذهن متبادر می کند که گویا «حسن روحانی» به واسطه انتشار یادداشت انتقادی دامادش تلاش کرده که از «سید محمد خاتمی» دلجویی کند تا رابطه دوستانه این دو روحانی یعنی «شیخ دیپلمات» و «سید اصلاحات» همچنان دوستانه بماند!